агенция за социални медии

За по-малко от 10 години социалните медии вече се превърнаха в неизменна част от живота ни. Уебсайтовете, в които публикувате вашите парти снимки, са завзети от снимки на бебета и майки.

Страхотните социални медии не се раждат от нищото. Това не са само няколко препратки и малка част от многогодишни неща. За съжаление няма универсална стратегия за социални медии. Както всяка друга маркетингова стратегия, страхотните социални медии се планират методично, наблюдават, поддържат и развиват на силна основа. За да постигнете стратегическата си цел, трябва да сте в крак с най-новите тенденции, подходи и технологии.

Планировчиците на социални медии улесняват нас, простосмъртните, да останем активни и ангажирани в социалните медии, като облекчават натоварването ни и ни позволяват да имаме по-голям ефект.

Следните технологии трябва да бъдат включени във вашия маркетингов инструментариум, ако сериозно се замисляте да подредите социалните си канали през 2022 г.

1. Biteable

Играта изисква създаване на съдържание в социалните мрежи. Визуалното съдържание привлича три пъти повече внимание от обикновения текст в Twitter, така че наличието на добро визуално съдържание може да ви позволи да изведете нещата на съвсем ново ниво.

С Biteable можете лесно да създавате забавни, хумористични и информативни кратки филми, които да споделяте в социалните медии.

Biteable е подарък за всеки, който иска бързо да произвежда филми със студийно качество, без да се налага да харчи много пари за скъпо оборудване като филм или звукозапис. Налични са няколко филма за безплатни шаблони, кадри, саундтрак и анимирани ситуации.

Biteable е създаден, за да бъде лесен за използване инструмент, който е и един от най-евтините на пазара. По-голямата част от функциите са достъпни дори с безплатни услуги (а надграждането до Premium не е толкова скъпо), така че защо да не подправите публикациите си в социалните медии, като създадете няколко кратки видеоклипове за супер споделяне?

2. Buffer

Buffer стартира като платформа за планиране на туитове в Twitter. Сега той се интегрира с всички основни платформи за социални медии, включително Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn и Google +. (За самотния човек, който все още го използва.) Нека да разгледаме нашите опции.

Можете да направите някои много невероятни неща с помощта на Buffer:

Buffer е табло за управление на социалните медии, което ви помага да попълните емисията си в социалните медии със завладяващо и актуализирано съдържание, без да прекарвате половината си ден, залепен за Facebook и Twitter.

3. Buzzsumo

Маркетингът изисква много изследвания. Трябва да знаете какво правят вашите конкуренти и дали това, което сте правили, работи или не, ако искате да процъфтявате и да ги победите.

Buzzsumo е изследователски инструмент, който ви показва колко добре и кой разпространява вашия материал.

Обичайно е да се чувствате като запалени, когато седнете да създавате съдържание. Понякога може да е като вадене на зъби и просто сте благодарни, че сте поставили краен срок. Въпреки че няма начин да се гарантира успех, използването на услуга като Buzzsumo може да ви помогне да увеличите шансовете си.

Един от най-модерните инструменти за изследване, налични на пазара, предлага следните функции:

Buzzsumo Pro е мощен инструмент за изследване на конкуренцията, ако сте готови да инвестирате малко пари.

4. Missinglettr

Въпреки че рекламата в социалните медии е от решаващо значение за дигиталния маркетинг, актът на планиране на публикации може да не е това, което ви мотивира да ставате от леглото всяка сутрин. Трябва ръчно да изпратите материала и снимките за всяка публикация, дори ако използвате инструмент за рационализиране на процеса на бомбардиране на всичките ви канали наведнъж. Изплакнете и повторете процедурата, за да рекламирате отново съдържанието.

Missinglettr автоматизира процеса на генериране на социално съдържание, като извлича материала от публикациите ви в блога и създава годишно предлагане на социално съдържание за вас: девет отделни публикации, разпръснати в течение на една година.

Това означава, че можете да се съсредоточите върху писането на дълги публикации в блогове, докато някой друг се занимава с творческите аспекти на социалния маркетинг и планирането на публикации, премахвайки едно нещо от вашия списък със задачи.

Missinglettr има редица полезни инструменти, които могат да ви помогнат да спестите време и усилия, като шаблони за създаване на съдържание, планиране и ускоряване на одобрението на клиенти, както и персонализиран URL за съкращаване за експортиране на материали за кампания за използване в бъдещи маркетингови кампании. Ще получавате и седмичен отчет, за да наблюдавате маркетинговия си напредък.

5. MeetEdgar

Значи търсите мениджър на съдържание, но в момента сте “шоу от един човек”, което се занимава с вечнозелено съдържание, техническа поддръжка и дизайн? MeetEdgar е измислен герой, който MeetEdgar е разработил.

MeetEdgar е мениджър на съдържание, който автоматично управлява вашия материал вместо вас. Това е инструмент за управление на социални медии, който се справя както с повторното споделяне, така и с оптимизирането на трафика.

С помощта на плъгин за браузър, който се свързва с вашите акаунти във Facebook, Twitter и LinkedIn, можете да поддържате социалните си канали актуализирани с публикации и да се регистрирате откъдето и да използвате вашия смартфон.

MeetEdgar ви позволява да планирате повторното споделяне на съдържание и да измервате трафика, като същевременно подобрявате ангажираността и увеличавате максимално стойността на вашите цифрови активи.

Извеждайте редовно своето вечно зелено съдържание, за да увеличите трафика и взаимодействието. С автоматизирана опашка за автоматично презареждане никога няма да ви свършат редовните публикации. Той също така предлага инструмент за планиране, базиран на категории, който ви позволява да смесвате и съпоставяте различни типове съдържание, за да ангажирате аудиторията си.

Можете да отбележите кликванията си, като използвате инструмента за съкращаване на URL адреси на MeetEdgar и проследяване на кликванията в приложението.

6. Hootsuite

В хаотичния свят на социалните медии, Hootsuite е безплатен инструмент, който обработва няколко акаунта в социалните медии и ги обединява в едно табло.

Един от най-широко използваните инструменти за управление на социалните медии, Hootsuite, позволява комуникация в екип, както и процес на одобрение. В допълнение към наблюдението на всичките си забележки и споменавания на едно място, можете да възлагате задачи, да създавате календар за социални медии и да планирате промени.

Можете да укрепите уменията си за управление на социалните медии и да научите концепциите за маркетинг в социалните медии, като вземете безплатни онлайн курсове за социални медии с Hootsuite Podium.

Освен това, неговите инструменти се интегрират с платформи за социални медии като Facebook, Twitter, Instagram, Google+ и YouTube, като ви дават изчерпателна картина на вашите данни и ви позволяват да се ангажирате с бъдещи клиенти.

Други уебсайтове, базирани на общността, като Reddit, Tumblr и Storify, могат да бъдат включени, за да помогнат за събирането на още повече информация и данни от клиенти.

7. Mention

Mention е изключително задълбочен инструмент за социално слушане. Мониторинг на споменаванията на вашата марка, продукти или конкуренти в реално време.

Да останете на върха на разговора е лесно: можете да отговаряте на коментари и споменавания в социалните медии директно от платформата и можете да използвате Mention, за да намерите подходящи влиятелни лица за влиятелни маркетингови кампании и да проследявате вашите конкуренти.

8. Sumo

Sumo предоставя редица инструменти за трафик и социални медии, които да ви помогнат да проектирате вашата маркетингова стратегия. Функцията за споделяне в социалните мрежи е най-полезна за социалните медии, тъй като позволява на посетителите на вашия сайт просто да споделят вашето съдържание в социалните медии и следи колко пъти е било споделено.

9. IFTTT (If This Then That)

Според IFTTT, ако това се случи, тогава това се случва. Този инструмент може да се използва за установяване на правила, които ще направят управлението на вашата маркетингова империя в социалните медии много по-лесно.

Създайте правила, които ще извършват конкретни действия в отговор на определени обстоятелства. Можете да настроите правило, така че ако получите известие от Google за определен сигнал, то незабавно да бъде добавено към документ на Google, за да можете да оцените всичко в края на деня.

Чрез елиминиране на част от ръчното движение напред-назад, тези концепции могат да ви помогнат да рационализирате процеса и да подчертаете и повишите индивидуалната производителност.

10. Zapier 

В някои отношения Zapier е подобен на IFTTT по това, че насърчава автоматизацията. Един сътрудник свърши отлична работа, описвайки основните отличия. IFTTT е по-лесен за използване и е по-подходящ за лека автоматизация, докато Zapier е по-подходящ за фирми, които желаят да разширят своите възможности за автоматизация. И двете се използват от много търговци за различни задачи. Като допълнителен бонус, Zapier се интегрира с по-голямата част от инструментите в нашия списък.

Ако търсите страхотни идеи за автоматизация, екипът на Zapier е съставил списък с препоръки, за да започнете да използвате Zapier, за да управлявате по-добре акаунтите си в социалните медии.

11. AdEspresso

Когато става въпрос за реклама в социалните мрежи, може да изглежда, че снимате в тъмното. AdEspresso, кралят на A/B тестовете, е полезен тук.

AdEspresso е инструмент, който анализира реклами във Facebook, Instagram и Google в реално време. Това елиминира догадките при определянето на това колко добре се справят вашите реклами с целевите ви потребители въз основа на името на вашата кампания и информацията за насочване.

Можете да създавате и управлявате реклами за трите платформи на едно място, след което да наблюдавате кои работят (и кои не) по време на кампанията си. Експериментирате с различни снимки, заглавия, рекламен текст и други компоненти, докато намерите идеалната комбинация.

Създаването и оптимизирането на реклами са лесни и бързи с конфигурируемо табло за управление, което показва най-критичните статистически данни на едно място. Със сложни филтри, които определят какво ще бъде изтласкано и за колко време, в крайна сметка ще получите постоянно включени кампании, които следят вашите Facebook страници и популяризират ново съдържание веднага щом бъдат публикувани.

Вместо ръчно да синхронизирате вашите водещи реклами с вашия CRM или имейл маркетинг, можете да поддържате вашите потенциални клиенти, контакти и аудитории свързани с вашия рекламен акаунт във Facebook.

Ако искате да премахнете несигурността от сложна система и да опростите усилията си тази година, опитайте AdEspresso.

12. Bitly 

Bitly е средство за съкращаване на URL адреси, което компресира големи URL адреси в много по-къси версии.

Оригиналните връзки може да са трудни за запомняне и предаване, но кратките URL адреси са по-привлекателни и по-лесни за запомняне.

Колко потенциални клиенти създадохте общо? В резултат на вашите усилия колко продажби бяха направени? Трафик? Всеки търговец иска да постигне целта си и да може да я докаже. Уверете се, че използвате правилните инструменти за наблюдение на кампанията, за да съставите списък с критични показатели.

Bitly ще ви каже кой е щракнал върху какво, кога е щракнал върху него и къде е щракнал върху него. Bitly е усъвършенстван инструмент за интернет маркетинг, който ви позволява да проследявате кликванията, да разглеждате препоръчаните сайтове и да намирате най-популярните географски местоположения. Популярността му нарасна до степен, че Google го включи в своя Google Campaign URL Builder, който ви позволява да съкращавате URL адреси и да проследявате резултатите от кампанията.

13. Rebrandly

Rebrandly е най-модерният наличен инструмент за съкращаване на връзки, който ви позволява да създавате уникални кратки URL адреси и маркови връзки. Всяка полезна информация, която споделяте в интернет, има връзка. Всяка една от тези връзки е изгодна за вашата компания. Rebrandly ви позволява да персонализирате вашите връзки.

Нека да разгледаме някои от предимствата на използването на Rebrandly:

14. Sprout Social

За щастие, дните на планиране на отделна стратегия за социални медии за всяка платформа приключиха. Sprout Social е платформа за управление на социални медии, която включва функции като взаимодействие, публикуване, анализи и екипно сътрудничество.

Възможно е да се увеличи участието, като се улесни инициирането, присъединяването и наблюдението на социални дискусии. Взаимоотношенията с клиентите ще бъдат подсилени чрез бързи времена за реакция и използването на редица инструменти за оптимизация ще ви помогне да се придържате към целите си за социалния маркетинг.

Лесно е да останете в крак с тенденциите и да следите конкурентите, когато можете бързо и лесно да се свързвате и да общувате с клиенти и фенове. Вътрешните данни могат да бъдат наблюдавани, включително време за отговор, общ брой отговори и настроение.

Ако искате да разширите знанията си, Sprout предлага и допълнителни ресурси и помощ чрез конференции и уебинари.

15. AddThis

Целта е да се създаде материал, за да бъде видян от другите. Бутоните за споделяне в социалните мрежи от AddThis са добре познати и улесняват вашите посетители да споделят вашата информация в любимите си социални медийни мрежи. Кой е най-важният аспект? Това е напълно неограничено.

Можете да се свържете с над 200 социални медийни мрежи, като Facebook, Instagram, Pinterest, WhatsApp, WeChat, Kakao и други. Инструментите са напълно персонализирани, така че можете да изберете дизайна и цветовата палитра, които най-добре подхождат на вашата компания.

За читателите инструментът за интелигентно сортиране допълнително набляга на най-новите и често използвани социални мрежи. Това може да доведе до 20% тласък на споделянето!

16. ShareThis

Ако искате да представите съдържанието си пред по-голяма аудитория и да улесните вашите посетители да го споделят в любимите си сайтове за социални мрежи, може да искате да разгледате ShareThis. Те са бързи и лесни за настройка и след като бъдат стартирани, посетителите могат да споделят вашето съдържание с всички основни социални мрежи с едно щракване.

Изберете вида бутони, които искате да използвате, след което персонализирайте дизайна им, за да пасне на вашия уебсайт. Накрая копирайте кода и го поставете във вашия уебсайт. Толкова е просто! Обичате ли да измисляте свои собствени идеи? Можете също да започнете от нулата и да създадете свои собствени бутони, които са напълно уникални.

ShareThis ви позволява да добавяте бутони за споделяне към 40 от най-известните социални мрежи, включително Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest и WhatsApp, както и известни услуги като Pocket, Evernote, Instapaper, HackerNews и др. Благодарение на тяхната безпроблемна интеграция с WordPress, те са прост, лесен и абсолютно безплатен начин да увеличите трафика на вашия уебсайт.

17. Design Wizard

Design Wizard е друг страхотен инструмент за създаване на визуално съдържание с прост и неусложнен потребителски интерфейс.

Той, подобно на Biteable, предлага изобилие от безплатни функции, както и отлично първокласно съдържание, ако сте готови да похарчите няколко долара за надграждане.

С над 10 000 безплатни шаблона за дизайн, предварително оптимизирани за платформи като Instagram и Facebook, и над 1,2 милиона стокови снимки, Design Wizard е чудесен за мързеливи търговци, които искат по-голямата част от работата, свършена за тях.

18. Social Status

С многоканални табла за управление и възможност за автоматизиране на отчетите в социалните медии, Social Status е специализиран инструмент за анализ и отчитане на социални медии.

Докато самите социални медийни мрежи предлагат известна информация, Social Status отива крачка по-далеч и предоставя статистически данни за цялата фуния за всички основни платформи за социални медии, включително Facebook, Instagram, YouTube, Twitter и LinkedIn.

Таблата за управление на живо, които съдържат демографски данни на аудиторията, конкурентни изследвания, пълна статистика за ефективността на рекламните кампании и възможността да проследявате вашите влиятелни маркетингови кампании, ви позволяват да оцените успеха на всяка статистика за цялото ви спонсорирано и органично съдържание.

Вашите отчети могат да бъдат персонализирани и означени с бял етикет и могат да бъдат експортирани във формати CSV, PDF, PowerPoint и Google Slides.

19. Postoplan

Ще трябва да спазвате график, ако искате да постигнете успех с маркетинга в социалните медии. Когато публикувате в точния момент, това има положително въздействие върху ангажираността и поддържа интереса на вашата общност. В изключителни ситуации публикация, направена в точния момент, може да стане вирусна.

Ако управлявате много акаунти в социалните медии, Postoplan може да ви помогне да изградите стратегия за съдържание и да планирате актуализации. Включете предложенията за публикации, ако ви липсват идеи за съдържание – Postoplan ще генерира свежо вдъхновение за публикации в социалните медии за вас всеки ден.

Целта е да изберете инструменти, които могат да ви помогнат с вашия маркетинг и да отделите време за изучаването им. Не се страхувайте да добавяте към кутията си с инструменти, но не се отървавайте от старите си само защото е възникнало нещо ново и лъскаво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *