Агенция за уеб разработка

Бранд маркетингът вече се извършва предимно онлайн, особено чрез социалните медии. През 2017 г. разходите за цифрова реклама надминаха разходите за телевизионна реклама за първи път.

От вас се очаква да имате силно онлайн присъствие, независимо каква компания управлявате, и това е особено вярно за компаниите за уеб разработка. Това прави ужасен имидж, ако разработвате интернет решения за клиентите си, но имате лошо проектирани и поддържани профили в социалните медии.

И така, как можете да предотвратите да завършите като обущар без обувки?

1. Провеждайте състезания

Състезанията са полезни за тези цели. Те ви позволяват да взаимодействате с аудиторията си по безгрижен и неформален начин. Те ви предоставят възможност да върнете към вашата общност. Те ви предоставят достъп до генериран от потребителите материал, който можете да използвате за допълнително рекламиране на вашия бизнес.

Някои състезания просто изискват минимално участие от потребителите (например участниците да харесват само определен пост, за да отговарят на условията за спечелване), докато други ги насърчават да дадат повече информация, която може да бъде използвана по-късно във вашата маркетингова фуния. Просто се уверете, че наградите са съизмерими с количеството работа, изисквана от потребителя – например, безплатна оферта за преобразуване на уебсайт може да генерира много шум, но ще ви е необходима голяма аудитория, за да си струва.

2. Използвайте активи за брандиране, които са последователни в социалните медии

Ако искате да популяризирате бизнеса си в няколко платформи (и трябва), уверете се, че активите, които използвате, са сходни с всички тях – всеки посетител трябва да разпознае вашата марка в момента, в който влезе. Създайте усещане за единство и баланс, като използвате идентично структурирано лого, същата цветова палитра и, ако е възможно, снимки с подходящ размер.

Това трябва да се интегрира във всичко, което правите: независимо дали имате приложение или собствена платформа за създаване на уебсайт, той трябва да бъде създаден в същия разпознаваем стил като останалата част от вашата компания.

3. Вземете много сериозно своите онлайн профили.

Трябва да направите ясно кой сте и какво правите с възможно най-малко думи, когато пишете описание на акаунт или биография. Като за начало има ограничение за знаци. Второ, посетителите искат да видят информация веднага; ако ги накарате първо да прочетат много дълъг материал, те могат да загубят интерес. За да изберете идеалните ключови думи, които да поставите в биографията си, направете проучване с помощта на SEO инструмент като SEMRush. Просто се уверете, че са уместни, тъй като няма нищо по-досадно от описание на акаунта, натоварено с ключови думи.

4. Разпространявайте уникално съдържание

От години всички сме чували фразата „съдържанието е цар“, но самото създаване на свеж материал не е достатъчно, за да привлече потенциални клиенти. Ще трябва да го разпространявате ефективно, което включва използване на социалните медии. Колкото повече съдържание публикувате, толкова повече го споделяте в социалните медии, което изгражда непрекъснато онлайн присъствие и отвежда хората към вашите оптимизирани за търсачки сайтове, подобрявайки класирането и трафика ви в търсачките.

Помислете за използването на YouTube, тъй като уеб разработката е визуално ориентирана индустрия. SEO оптимизацията на клипове в YouTube може да ви помогне да привлечете много полезен трафик и да адресирате честите запитвания от вашата аудитория.

5. Използвайте социалното доказателство

Ако получите положителен отзив от клиент, не забравяйте да го споделите във всичките си платформи, в идеалния случай с връзки към уебсайта на клиента. Цялостната, задълбочена оценка има много по-силно въздействие от бързата, безлична оценка от 1 до 5.

Не се нуждаете от много планиране или финансови ресурси предварително, за да започнете да използвате тези предложения точно сега. Така че не го отлагайте повече – започнете да изграждате силно присъствие на марката онлайн още сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *