дизайн на сайт за електронна търговия

Бизнесът с електронна търговия става все по-конкурентен с всеки изминал ден, така че какво уникално предложение за продажба предоставя вашият онлайн магазин, което ще привлече клиентите да пазаруват онлайн? Качеството на продукта със сигурност е от решаващо значение, но не е единственият елемент, който определя органичния трафик.

Ако искате да увеличите количеството трафик към вашия онлайн бизнес, помислете и подобрете потребителското изживяване за посетителите. Това звучи фантастично, но как можем да подобрим потребителското изживяване на вашия уебсайт, за да го направим по-привлекателен? Ето десет съвета за изграждане на един от най-добрите сайтове за електронна търговия през 2018 г. и след това.

Принципи на проектиране на сайт за електронна търговия

Оформлението е просто и лесно за използване

Ако използвате WordPress, вече имате достъп до голям брой теми за уебсайтове за електронна търговия. Изборът на шаблони за потребителите на Magento и BigCommerce не е толкова обширен, но все пак има някои хубави опции

В уебсайтовете за електронна търговия красивият и елегантен дизайн на уебсайтове не винаги се оценява. Според изследванията хората предпочитат основни дизайни с проста навигация пред екстравагантни дизайни със сложна навигация.

Хората отиват в онлайн магазин с идеята да направят бързо търсене и да видят стотици стоки с важна информация. Хората могат да разглеждат артикули и да филтрират резултатите, за да намерят неща, които отговарят на техните изисквания, без да се отвлича вниманието от ненужни разсейвания благодарение на прост дизайн. Повечето от най-високо оценените сайтове за електронна търговия, като Amazon и eBay, се придържат към принципите на минималистичен дизайн.

Цветът на фона на всяка страница и продукт е от решаващо значение. Както за страници, така и за артикули, повечето от най-добрите сайтове за електронна търговия използват бял фон, което улеснява купувачите да преглеждат съдържанието. Въпреки че не е необходимо да използвате бяло, цветът на фона без разсейване работи най-добре.

Фотографиране на продуктите

Отличните снимки на продукти са най-добрият начин да поддържате ангажираността на хората с вашия уебсайт. Преди беше добре да се изпращат снимки със стандартно качество, но с повишена конкуренция „приличното“ качество вече не е приемливо.

Снимките на продукта трябва да са с висока разделителна способност с бял фон, така че купувачите да могат да възприемат цветовия контраст на продукта. По-вероятно е клиентите да щракнат, за да прочетат информация за продукта, ако можете да ги примамите с изключителни снимки, което ви поставя една крачка по-близо до осигуряването на продажба.

Хората обожават креативността, така че показването на динамични елементи е най-новата тенденция. Показването на артикулите в определена среда или по време на конкретна дейност помага на клиентите да си представят, че използват или носят нещото, като това често е и нещото, което стимулира покупките. През по-голямата част от времето този фотографски метод се използва за продажба на дрехи, аксесоари и бижута.

Това беше признато от Apple, което беше тласъкът за изграждането на магазини на Apple и даването на възможност на потребителите да използват устройствата там. Като позволяват на купувачите действително да използват стоките, те успяват да увеличат продажбите и да настояват за повече покупки.

Описания на продукти

Клиентите са по-склонни да взаимодействат с описание на продукта, което е кратко, но информативно. Информацията за продукта обикновено се представя в точки до продуктовата снимка на най-добрите уебсайтове за електронна търговия. Позволява на купувачите да сравняват характеристиките на продукта. Таблица за сравнение на продукти се появява в долната част на продуктовите страници на уебсайтове като Amazon, което ви позволява да сравнявате избраните продукти.

Ако искате да вдъхновите хората да изберат кой продукт да купят, ще ви трябва кратко описание, написано по промоционален начин. На мобилни устройства дълъг абзац за описанието на продукта може да измести други факти по-надолу в страницата. Препоръчително е да предоставите продължително обяснение в долната част на страницата на продукта, така че посетителите да могат да преглеждат информацията или да прочетат по-задълбочени подробности или технически спецификации.

Тъй като повечето онлайн купувачи разглеждат на своите телефони и таблети, шрифтовете за описание трябва да са достатъчно големи, за да бъдат четливи на всички платформи.

Лесен за използване

Препоръчително е да категоризирате артикулите си, ако имате голямо разнообразие от продукти, така че купувачите да могат да ги изследват по-лесно. Клиентите могат да бъдат насочвани през различни категории и артикули с помощта на лента с менюта, което може да помогне за увеличаване на продажбите.

Опростена навигация за електронна търговия

Клиентите могат бързо да открият предпочитаните от тях артикули с помощта на добра навигационна система, поради което навигационните системи са толкова важен аспект от дизайна на уебсайтове за електронна търговия. Създайте меню на уебсайт, което е лесно за навигация. Бутоните или линковете трябва да бъдат позиционирани по такъв начин, че хората, които използват мобилни устройства, да могат просто да щракнат върху тях. Цветовият контраст на менюто или лентата за навигация също е много важен. Тъй като цветната слепота е възможна, високият контраст е от съществено значение, за да може всеки да види и използва опциите за навигация.

Улеснете потребителите да намерят това, което търсят.

Лентата за търсене е една от най-удобните за потребителя функции на уебсайт (особено на сайт за електронна търговия). Когато са показани хиляди стоки, може да е трудно да откриете тази, която искате. Наличието на видима лента за търсене на вашия уебсайт може да спаси деня и да задържи хората на сайта ви за по-дълго.

Търсене на клиенти

Клиентите, които знаят точно какво искат, ще се възползват от системата за търсене. Лентата за търсене помага за намаляване на времето, необходимо за бързо и лесно намиране на това, което търсят. Опитайте се да поставите поле за търсене в горната част на страницата, така че да е лесно видимо, и използвайте контрастни цветове, за да привлечете вниманието към него.

Бутони, които ви подтикват да предприемете действие

В сайтовете за електронна търговия ясният бутон за призив за действие е много важен. Това е така, защото единствената цел на вашия уебсайт е да продава, а съобщенията с призив за действие ви помагат да постигнете тази цел. За да привлечете вниманието на бъдещия клиент, призивите за действие трябва да бъдат кратки и кратки. За да изпъкнете вашите призиви за действие, експериментирайте с различни шрифтове и цветове.

Безопасни онлайн плащания

Когато клиентите бъдат помолени да предоставят информация за кредитна/дебитна карта или лична информация, за да завършат онлайн транзакция, изграждането на доверие е от решаващо значение. На вашия уебсайт може да бъде инсталиран SSL сертификат за криптиране на лична информация, изпратена между устройството на клиента и сървъра на уебсайта.

PayPal, SagePay, Stripe, RealEx или WorldPay са примери за надеждни разплащателни решения, които са разпознаваеми за повечето хора. За материални неща можете също да предоставите опция „наложен платеж“, за да помогнете за намаляване на бариерата при покупка.

Обратна връзка от клиента

Решенията на клиентите в днешно време са силно повлияни от прегледите на продуктите. Използването на независими услуги за преглед като Confidence Pilot, Yell или FeFoo може да помогне за установяване на достоверност и доверие във вашия онлайн бизнес. Уверете се, че отзивите за продуктите са на видно място във вашия уебсайт. Оптималното място за оценки на продукта със звезди е в горната част на страницата или до снимката на продукта. За преглед на коментари изберете подходящи шрифтове, така че мобилните потребители също да могат да ги четат.

Удобен за мобилни устройства дизайн

Когато създавате онлайн магазин, трябва да използвате мобилна отзивчива тема за електронна търговия. Мобилната версия на сайта за електронна търговия трябва да е лесна за използване и да предлага всички същите функции като настолната версия.

Клиентите може да бъдат отблъснати от ужасно потребителско изживяване на вашата мобилна версия на уебсайта и може да потърсят конкурент. Мобилната версия, за разлика от настолната, не ви позволява да показвате 5-10 стоки подред, но можете да добавите каросел с продукти, през които клиентите могат да плъзгат.

Изскачащите реклами на цял екран трябва да се избягват на всяка цена, тъй като те дразнят потребителите. Ако все пак решите да използвате изскачаща реклама, бъдете разумни кога я показвате, така че хората да могат да използват уебсайта ви, за да закупят вашите артикули.

Време за зареждане на уебсайт

Никой не харесва сайтове, чието зареждане отнема много време. Когато зареждането на уебсайт отнема много време, това е неудобно за потребителите и те могат да напуснат. Клиентите, които посещават бавно зареждащи се уебсайтове, трябва да изчакат страницата да се зареди, преди да могат да я използват. Продажбите може да бъдат загубени поради бавно зареждане на страници и изображения/описания на продукти. Използвайте удобна за мобилни устройства или лека тема и наемете уеб разработчик, който да ви помогне при бавно зареждане.

Последни мисли

Въпреки че е лесно да създадете сайт за електронна търговия с помощта на WordPress, е по-трудно да създадете удобен за потребителя сайт, освен ако нямате предварителен опит в тази област. Най-успешните сайтове за електронна търговия са следвани от прости насоки като основен дизайн, лесна навигация, ясни призиви за действие и мобилен адаптивен дизайн.

Ще бъдете една крачка по-близо до успешен онлайн магазин, ако можете да проектирате уебсайт за електронна търговия, който следва предложенията по-горе. Функционалният сайт за електронна търговия, от друга страна, изисква услугата за поддръжка на WordPress, за да бъде защитена от хакери, с чести архиви, сканиране на злонамерен софтуер и актуализации на алгоритми, теми, плъгини и джаджи. Важно е да следите магазина си редовно, ако искате да запазите репутацията и бизнеса му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *