експерт по онлайн маркетинг

Знаете ли, че хората прекарват по 145 минути всеки ден в социалните медии по целия свят? Това означава, че глобалният обхват по всяко време вече не е мечта.

Предприятията от всякакъв размер осъзнават необходимостта от подобряване на усилията си за дигитален маркетинг. Има обаче една пречка: липсата на време. Дигиталните маркетолози, независимо дали са или не, са отговорни за хиляди задачи в наши дни.

За всяка компания е изключително важно да има онлайн присъствие в своята цялост, независимо дали става дума за публикации в блог, социални медии или маркетинг. Сега е моментът дигиталните маркетолози да се възползват от технологии, които ще им позволят да удвоят обхвата на марката си.

За да ви помогнем да вземете правилното решение, ние съставихме списък с 12 фантастични инструмента за цялата ви стратегия за дигитален маркетинг.

1. SocialPilot

$30 на месец

SocialPilot е платформа за дигитален маркетинг, която се грижи за всичко – от публикуване на статии в големи приложения за социални медии до групово планиране и кураторство на съдържание, като същевременно ви предоставя мощни данни.

Това е един от най-добрите налични инструменти за дигитален маркетинг и също така ви позволява да се справяте с безкраен брой клиенти. Не само това, но с гъвкав график можете бързо да адаптирате съдържанието за всяка платформа, да създавате статии за силно брандиране и да бъдете виждани от вашата аудитория.

Ползите от използването на SocialPilot не свършват дотук. Ще бъдат поддържани Facebook, Google, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok, Tumblr и VK. Така че оставете проблемите си настрана и се концентрирайте върху постигането на по-добри резултати.

Характеристики на SocialPilot:

2. Mailchimp

$299 на месец

Mailchimp е сред най-ефективните решения за дигитален маркетинг за автоматизиране и организиране на имейл кампании. Той също така предоставя изчерпателни данни, които да ви помогнат да експериментирате и да подобрите вашите усилия за дигитален маркетинг в бъдеще.

Маркетолозите могат да използват снимки, анимации и уникални шрифтове, за да подобрят честотата на отваряне на своите имейли. Шаблоните са наистина лесни за използване. С помощта на анализи можете да следите всичките си инициативи за имейл маркетинг.

3. SmartTask

$11 на месец

SmartTask е решението за дигитален маркетинг за вас, ако търсите начин да сътрудничите с екипа си по-ефективно. Дигиталния търговец е отговорен за различни задължения.

Има много за постигане, от планиране на статии до одобрението на съдържанието на блога от персонала. SmartTask се използва от много дигитални търговци за обсъждане на идеи за съдържание, планиране, разпределяне на задачи и задаване на крайни срокове.

4. Ahrefs

$99 на месец

Това е един от най-големите аналитични инструменти за дигитален маркетинг. Ahrefs е усъвършенстван SEO инструмент с над 150 милиона ключови думи в своята база данни.

Също така е полезно за проучване на конкуренцията, тъй като ви позволява да видите кой се свързва с вашите съперници, къде се класира тяхното съдържание и какви са техните водещи страници, наред с други неща. Може също да се използва за проследяване на класирането и наблюдение на уебсайтове.

5. Google Analytics

Това е задължителен фантастичен инструмент за уеб анализ, който е ,и безплатен ,и лесен за използване. Може да ви каже кой посещава вашия сайт, откъде идват, както и на кои страници прекарват най-много време.

Вашият дигитален маркетингов подход ще се определя от тези цифри. Можете също да използвате Google Analytics, за да разберете кои ключови думи привличат най-много органичен трафик към вашия сайт.

6. Awario

$299 на месец

Awario е платформа за социални анализи, която предоставя на търговците необходимата им информация. Той непрекъснато сканира мрежата за споменаване на вашата ключова дума и гарантира, че ще отговорите на тези важни дискусии.

Awario също така помага при популяризирането на продукти или услуги, което го прави ценен източник на потенциални клиенти. Те също така предлагат сложни анализи за наблюдение на количеството споменавания, измерване на колективния обхват, разработка и интеграция и много други.

7. Canva

$36 на месец

Искате бързо да създадете графика за публикация в социалните медии? Canva е мястото, където да отидете за това. Това е форма на дигитален маркетинг, която ви позволява да правите визуализации, като използвате свои собствени снимки, форми, шрифтове и символи.

Canva улеснява създаването на слайдове, лога, социални медии, инфографика и банери, наред с други неща. С Canva можете да се възползвате максимално от присъствието си в най-популярните платформи за социални мрежи.

8. BuzzSumo

$299 на месец

Не сте сигурни кое съдържание е най-ефективно? Най-добрите решения за интернет маркетинг като BuzzSumo могат да ви помогнат в тази ситуация. За жизнеспособна стратегия за съдържание използвайте този инструмент, за да търсите горещи теми.

Можете дори да разберете кой материал работи най-добре за вашия съперник и къде ще трябва да подобрите. Buzzsumo може също да ви помогне да идентифицирате влиятелни лица, които могат да ви помогнат да генерирате действително взаимодействие с марката.

9. Kissmetrics

$299 на месец

Kissmetrics е платформа за анализ на дигитален маркетинг, която ви позволява да измервате, анализирате и подобрявате резултатите си от дигиталния маркетинг.

Можете просто да проверите какво работи и какво не във всичките ви кампании с помощта на този инструмент. Инструментът също така следи пътищата на реализация на посетителите на вашия уебсайт и ви казва кои части от фунията трябва да бъдат коригирани за най-добри резултати.

10. Feedly

12 долара на месец

Feedly е платформа за дигитална реклама, която ще ви помогне да прегледате цялото ви страхотно съдържание без информационната експлозия, която идва с този процес.

Можете да избирате от различни блогове, теми и публикации и платформата ще ги комбинира в новинарска емисия, която можете просто да наблюдавате. Можете също така да проверите какъв вид материал използват вашите съперници, за да получите по-добри резултати.

11. Tasty Treats

$29 на месец

Без програма за редактиране на видео като Biteable, списъкът с инструменти за дигитален маркетинг би бил непълен. Кажете сбогом на главоболието за видеопроизводство и започнете да правите страхотни видеоклипове за секунди. Добавете снимки, без да жертвате качеството.

Получете достъп до зашеметяваща анимация и привличащи погледа изображения, които са съобразени с вашите изисквания и тона на марката. Можете да ги изработите във всякакъв размер и цвят, който изберете. Най-хубавото е, че филмите със студийно качество на Biteable не са само за търговци; много екипи от всички отдели могат да се възползват от видеоклиповете на Biteable.

12. Visme

$25 на месец

С този интерактивен инструмент можете да правите презентации, инфографики, дизайни и филми. Можете да накарате вашата марка да получи признанието, което заслужава, като използвате Visme. Ако сте професионален дизайнер, Visme е всичко, от което наистина се нуждаете; ако не сте, Visme е всичко, от което имате нужда. Той е лесен за използване и надежден, така че можете да свършите работата бързо.

Редактируемите шаблони могат да ви позволят да подготвите презентации, диаграми и инфографики. Можете също така да генерирате маркови документи, социални медии, видеоклипове и други с този всичко в едно инструмент.

Заключение

Всяка онлайн платформа изисква присъствието на дигиталните маркетолози. И най-ефективният начин да го постигнете е да използвате ръчно подбрана колекция от инструменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *