интернет маркетинг онлайн

Какво представлява отличната марка? Марките все повече се характеризират със своето онлайн присъствие. Въпреки че, ако не продавате нищо директно онлайн, съществено е да вземете предвид как хората виждат вашия уебсайт.

Въпреки че има хиляди фактори, които влияят върху онлайн експозицията на уебсайта, тези 12 индикатора предоставят ценна представа за съвпадението на SEO стойността на вашия сайт, разположението в тези изключително важни класации в търсачките и лоялността към марката. Оценете вашата марка онлайн спрямо тези на вашите съперници.

1. Показатели и анализ на трафика

Един поглед към анализа на вашия сайт трябва да бъде първата стъпка в сравнението на вашия уебсайт. Google Analytics е основен аналитичен пакет, защото Google е най-добрата уеб търсачка в САЩ.

Следете внимателно данните за трафика, като скорост на отскачане и време в сайта. С помощта на Google Benchmarking ги сравнете с тези на вашите конкуренти. Друг прекрасен подход за сравнение на вашия уебсайт с вашите конкуренти е да използвате решения за автоматизация на маркетинга с конкурентни анализи, като HubSpot.

Потърсете методи за подобряване на вашето онлайн съдържание или цялостно изживяване на уебсайта, ако данните не се събират. Един от най-добрите начини да привлечете потенциални клиенти, които да „задържат“ на вашия уебсайт, е да подобрите качеството му.

2. Ценностно предложение за високо качество

Вашият бизнес модел е кратко, но много описателно обобщение на това, което отличава вашата фирма от конкуренцията. В идеалния случай той трябва да описва същността на вашата марка, като същевременно подчертава конкретни резултати или точки на разлика, които вашата компания е идеално позиционирана да постигне.

На главната страница на вашия сайт, страницата „За нас“ и всички подходящи подстраници, вашата уникална търговска точка трябва да бъде показана на видно място. Вашата марка трябва да бъде повторена и разработена в съдържанието на подстраницата във вашия сайт, за да я допълни напълно. Ако имате проблеми с измислянето на стойностно предложение, обърнете се към конкуренти, които имат такова, и го коригирайте, за да покажете вашите различни услуги.

3. Използваемост и навигация на уебсайтове

Потенциалните клиента са разумни личности, които имат много в чинията си. Те няма да останат на вашия уебсайт дълго, ако не е привлекателен и лесен за използване, и ще преминат към по-светли пасища. Инвестирайте в плавна и ясна навигация, която насърчава посетителите да изследват вашия сайт, за да увеличат степента на задържане.

Навигацията, която е удобна за мобилни устройства, също е от съществено значение. Мобилните уебсайтове като цяло изглеждат по-привлекателни от уебсайтовете „само за настолни компютри“. Освен това, последните корекции на алгоритъма за търсене наказват сайтове, които не са удобни за мобилни устройства.

4. Честота на публикуване на съдържание

Повече е почти винаги по-добро в сравнение със съответните материали. Когато публикувате често, се създават повече възможности за популяризиране на вашето уникално предложение за продажба и имидж на марката. Освен това ви помага да бъдете възприемани като водещ глас с много разбиране и способност да ги комуникирате ефективно.

Може би най-важното е, че редовното публикуване на съдържание увеличава общия брой страници на вашия уебсайт, което е добре за SEO и дава на потенциалните ви клиенти повече информация, която да разгледат.

5. Участие в социалните медии

Честото участие в социалните мрежи е съществен, но често пропускан индикатор за качеството на уебсайта. Социалните мрежи стават все по-важен инструмент за привличане на уеб трафик и привличане на вниманието на потенциални клиенти, които иначе биха ви подминали, дори ако няма пряко влияние върху SEO стойността на вашия сайт.

Вашето участие в социалните мрежи трябва да е в съответствие с вашата марка на място по отношение на тон и съдържание. Използвайте социални медийни мрежи, които са подходящи за вашата целева демографска група, като LinkedIn за B2B компании и Facebook за B2C маркетинг.

6. Промоции на съдържание

Всяко съдържание, което носи стойност за потенциалните потребители, се квалифицира като оферта за съдържание. Казано по друг начин, всяка оферта трябва да предоставя решение на вековния въпрос „Какво прави за мен?“ Стратегически документи, съобразени с марката, анализ на казуси, демонстрации на продукти и ръководства с инструкции са примери за предоставено изключително съдържание.

7. Стимули за клиенти

Клиентите са по-откровено примамвани от стимули. Въпреки че не трябва да се отказвате от фермата, стратегически поставените стимули могат значително да подобрят участието на потребителите и възприеманата стойност на марката. Код на купон за клиенти за първи път, както и отстъпки или специални оферти, достъпни само в социалните мрежи, са примери.

8. Общ брой препратки

Въпреки факта, че алгоритмите на Google стават все по-сложни, сайтовете с голям брой входящи връзки все още са предпочитани. Логиката е ясна: сайтовете с повече връзки са по-ценни от уебсайтовете „сираци“, които получават малко внимание отвън. Google, от друга страна, може да разбере кога входящата връзка няма смисъл. В резултат на това привличането на препратки от уеб страници със съдържание, което популяризира вашата марка, е от съществено значение.

9. Качество и количество на свързване на домейни

В допълнение към общия ви брой препратки, качеството и количеството връзки от определени сайтове могат да ви помогнат да се класирате по-високо в резултатите от търсенето. Търсете връзки от сайтове с висок PageRank в голям брой.

10. Брой страници на уебсайт

Въпреки че може да изглежда малко подробно, общият брой страници на уебсайта ви може да окаже значително влияние върху онлайн изложението ви и силата на марката. Направете подстраници за всеки отделен аспект на марката и/или бизнес услуги, които изискват обяснение. Само не забравяйте да направите навигацията си лесна и съобразена с вашата марка.

11. Възрастта на домейна

Независимо дали са правилни или неправилни, търсачките като google предпочитат домейни, които съществуват от дълго време. Колкото по-стар и по-активен е вашият домейн, толкова по-добре изглежда да се класира в алгоритмите. Също така си струва да припомним, че старите домейни са имали повече време да изградят мрежа от висококачествени, безопасни за марката обратни връзки.

12. Връзки към вашия сайт от домейни .Gov и .Edu

Златният стандарт за обратните връзки са връзките.gov и.edu. Това е така, защото търсачките естествено смятат, че домейните с всички тези разширения имат висока степен на авторитет. Ако можете да генерирате материали, поддържащи марката, които са подходящи за домейните .gov и.edu, вероятно ще забележите увеличение на връзките от такива уебсайтове с висок авторитет и повишаване на общата експозиция на марката.

Важно е да се има предвид, че всяка марка е уникална. Въпреки че тези 12 мерки са важни за ефективността на вашия сайт и общото качество на вашата марка, те не са единствените фактори, които ви пречат да бъдете суперзвезда в интернет маркетинга. Моля, не се колебайте да се свържете с нас, ако искате съдействие в която и да е област на онлайн брандирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *