Компания за разработка на софтуер

Търсите нова компания за аутсорсинг за софтуерна разработка, с която да си партнирате? Може да се твърди, че фирмите постоянно търсят такива кандидати, надявайки се да получат най-добрите в сферата на справедлива цена. Но как ще го направите? Тази статия ще ви преведе през пълния процес на намиране на този партньор, който ще даде на вашата компания количествено измерими дългосрочни предимства. И така, как ще изберете фирма за разработка на софтуер?

Намирането на подходящ аутсорсинг партньор за разработка на софтуер за разработка на софтуер по поръчка е трудна задача, с която ще се справим заедно. Не бързайте; отделете време и ни позволете да отговорим на всичките ви въпроси, за да можете да направите образован избор.

Фаза 1: Идентифициране на вашите изисквания за IT аутсорсинг

Компаниите, които успешно са възложили разработката на софтуер на външни изпълнители, осъзнават, че първата стъпка при определянето на това как да намерите подходящата фирма за разработка на софтуер е да помислите за:

Но първо трябва да помислите какви са вашите истински очаквания.

За да започнете, помислете как искате да бъде доставен проектът и какво е най-важно за вас в успешната връзка за разработка на софтуер. Търговският персонал на Софтуерната къща разделя процеса на вземане на решения на три секции въз основа на нашата работа по разработката за над 150 клиенти.

1. Разработете свой собствен дългосрочен фирмен план и цели.

Търсите ли дългосрочен технологичен партньор или обмисляте краткосрочна помощ при поискване?

Можете да идентифицирате крайната си цел, ако знаете какво искате да постигнете.

Каква ще бъде позицията на компанията за разработка на софтуер в структурата на вашата компания?

Жизненоважно ли е за вас да следвате точна методология?

Имате ли непреодолима нужда да общувате с партньора си всеки ден или предпочитате да възложите разработчиците да работят сами, докато изпращате периодични отчети?

Имате ли нужда от Agile Product Owner или планирате сами да управлявате и допринасяте за проекта?

Включена е и уместността на наличността на партньора. Може да пожелаете да започнете проекта веднага (дори в рамките на една седмица) и след това да увеличите или намалите персонала си, ако е необходимо.

Задаването на вашите първи критерии за партньорство дава на разговорите ви с бизнес за развитие много повече фокус.

2. Описание на идеалната фирма за разработка на софтуер

На пръв поглед, броят на доставчиците на технологии изглежда неограничен. Когато погледнете техния набор, опит в проекта и разнообразие от знания, те може да изглеждат равни.

Помислете за фирма, която е специализирана в технология, която е от решаващо значение за вашата организация (напр. конкретен език за програмиране, рамка или възможности за мобилно развитие)

Ако представлявате технологична компания с голям вътрешен персонал, очевидно е, че вие и фирмата за разработка на софтуер трябва да сте съвместими по отношение на технологиите. Въпреки това, може да искате да проучите актуализирането на “stack” ви с нови технологии, които ще помогнат за напредъка на вашия проект.

Проверете дали са работили с определен вид програма (напр. CRM, ERM или CMS).

Може да е наистина полезно да разполагате с екип за разработка, който работи с различни иновативни технологии. Въпреки това, трябва да внимавате с фирми за разработка, които използват програмисти с ограничен набор от умения. Имайте предвид, че компетентен front-end екип може да управлява редизайн по-добре от група разработчици с full-stack.

Те разчитат на специфични за домейна опит в проекти за определени сектори (напр. финансови технологии)

Помислете за наемане на фирма за разработка, която е специализирана във вашия сектор. Те може да са в състояние да ви предоставят не само своя опит, но и капацитет да мобилизирате екип за няколко дни. Вашият проект ще работи значително по-гладко в резултат на съвпадението на ноу-хау в индустрията.

3. Nearshoring срещу offshoring на фирма за разработка

Независимо дали ще изберете ниършорeн или офшорен екип за изграждане на софтуер по поръчка, ще влияние върху всичко, което се случва след подписването на договора.

Ако отговорът е 2х ДА, трябва да изберете ниършоринг бизнес за развитие пред офшорен партньор в друга часова зона. Държавите, базирани в ЕС, са добре известни с успешното прилагане на концепцията за ниършоринг.

Направете списък на „задължителните“ елементи.

Вече можете да установите точни критерии за избор на аутсорсинг компания за разработка на софтуер, която ще работи с вашия процес. Дайте приоритет на всички изброени по-горе елементи. Използвайте рамката за вземане на решения в MoSCoW, за да предотвратите изгубване (само когато приоритизират изоставането си).

За да премахнете всеки безперспективен бизнес за разработка на софтуер от списъка си, знайте с какво можете и с какво не можете да правите компромис.

Да разберете кой може да ви помогне с разработката на софтуер.

След като стесните списъка си с потенциални фирми за разработка на софтуер, направете повече изследвания и пряко ангажиране с тях. Стремете се към 3-5 кандидати, които смятате за топ фирми за аутсорсинг на софтуер.

Тъй като имате толкова много време за всяка обява, вашето проучване вероятно ще бъде по-малко изчерпателно, тъй като добавяте повече фирми за разработка на софтуер по поръчка към вашия списък.

Важни са хората, които създават софтуерни решения.

На този етап е жизненоважно да опознаете хората, които работят за фирмата, вместо да правите заключения въз основа на онлайн изследвания. Няма нищо по-полезно от това да видите бъдещите си партньори лично, за да разберете дали сте добри. Най-малкото можете да ги посетите и да прекарате известно време с тях на работните им места, като например по време на семинари. Ако това не е възможно, видео разговорите са добър заместител.

Нека да излезем и да открием някои фантастични фирми за разработка на софтуер, с които да работим!

Ето най-важните области, които трябва да разгледате за по-нататъшно задълбочено проучване, което да ви помогне с вашите бизнес дискусии:

1. Опит в света на бизнеса

Има няколко метода, за да научите повече за произхода на бъдещия доставчик.

Запознайте се с портфолиото на всяка фирма за разработка. Ако са налични казуси за тяхната работа, прочетете ги или поискайте обобщение. Не поставяйте вярата си пред погледа си. Макети или добре познати лога могат да прикрият факта, че фирмата просто е извършила скромна работа за даден клиент.

Развили ли сте интерес към определен проект? Обсъдете бизнес резултатите от проекта с фирмата. Също така е добра идея да се свържете с клиента, който го е поръчал.

Прочетете рецензиите, но имайте предвид, че не всички от тях са създадени по един и същ начин. За да получите по-добра представа как партньорът се справя с клиентите, разгледайте препоръките им в Clutch и Glassdoor или видео ревюта в канала на партньора в YouTube.

Помислете дали нещата, които генерират, имат смисъл. Например, The Software House се опитва да предостави на техническите директори и разработчиците задълбочени технологични и бизнес познания. Този дебат относно микроуслугите може да си струва времето:

2. Технологични познания

Нищо не е по-информативно от техническо интервю с главния технически директор, PO и старши разработчик на компанията за разработка на софтуер.

Резултатът от такова интервю се определя от два фактора:

Проверете техния опит с вашия технологичен stack, архитектура и инфраструктура. Ако непрекъснатият контакт с вътрешния екип е от решаващо значение, може да искате да поставите инженерите през тестов проект, за да видите колко добре могат да мислят и разсъждават с вашия екип.

В допълнение към интервюто можете да:

3. Практичността на процеса на разработка на софтуер

Разгледайте техния процес на разработка, за да видите колко е добър и колко добре отговаря на вашите изисквания.

Какво точно имат предвид, когато казват „процес“? Има ли набор от правила за всяка стъпка от процеса на софтуерна разработка?

Методът подобен ли е на този, използван във вашата компания? Способен ли е техният подход, например, да осигури ежедневна комуникация? Ще имате ли достъп до инструменти, отчети и други ресурси, ако трябва да следите напредъка и всички резултати, през процеса на развитие?

Какви са методите и инструментите за осигуряване на качеството на компанията за развитие?

4. Стабилността и сигурността на проекта за развитие

Разберете дали фирмата е достатъчно надеждна, за да си струва работата, ако търсите дългосрочно бизнес партньорство.

Открити и прозрачни ли са методологията и политиките на тази фирма за разработка на софтуер? Лесно ли е да намерите нейните мениджъри, да получите финансова документация или да получите информация за служителите?

Какво е било финансовото им състояние през последните три години?

Имат ли добра репутация в индустрията за разработка на софтуер? Има ли нещо за тях в интернет, което не е на официалния им уебсайт?

5. Химията между вашия екип и фирмата софтуерна разработка по поръчка

Изключително важно е всички участващи страни да доволни от съвместната работа. Проектът ще се провали, ако няма усещане за споделена надеждност.

Почти всяка инициатива ще се сблъска с някои трудности по пътя и именно през тези времена симпатията ще бъде най-важна.

Трябва да можете да разбирите много бързо дали можете да работите ръка за ръка с екипа на партньора дни наред, без да губите хватката си.

Продавачите и акаунт мениджърите не трябва да са единствените хора, с които се свързвате. Говорете лично с техните инженери, ръководители на отдели, ръководители на проекти, главен изпълнителен директор и технически директор.

Ако изобщо е възможно, говорете с разработчиците, които са работили по проекта, което ще предизвика вашия интерес.

6. Предложение за бонус: Вижте тяхната процедура за продажба.

Тези ранни разговори показват много за способността на партньора ви да прави бизнес. Внимавайте за сигнали, които показват как проектът може да приключи.

Как бихте класирали процеса на продажби на компанията? Безлично и транзакционно ли е, или изглежда като бизнес партньорство, основано на взаимно разбирателство?

Полагат ли усилия да научат повече за вашия бизнес и проекта ви веднага? Дали фирмата ви съветва или критикува, или е само пасивен получател на вашите нужди, който бърза да цени?

Активни ли са собствениците и мениджърите на проекта в процеса на продажба? Възможно ли е да се срещнете с бъдещите си ръководители, разработчици и други бизнес лидери в този момент?

Основата на добрата софтуерна разработка е внимателният подбор.

Научихте много за това как да изберете реномирана фирма за разработка на софтуер за вашия софтуерен проект по поръчка. Тъй като урокът беше толкова дълъг, нека просто да освежим спомените ви.

Дори ако бързате, изберете да идентифицирате важни и некритични изисквания.

За да започнете, изберете критерии за оценка въз основа на частите от Фаза 1 на тази статия.

Направете подробен контролен списък, който да служи като филтър.

Направете списък с най-малко три до четири фирми за аутсорсинг на софтуер, с които да се свържете, като използвате информацията от Фаза 2 като ръководство.

За да научите как да направите вашето решение за аутсорсинг успешно, прочетете ръководство за аутсорсинг на нашия технически директор.

Също така, бъдете търпеливи!

Разбрахте ли как да изберете фирма за разработка на софтуер? Може също да искате да знаете кога е подходящо да потърсите външна помощ. Независимо дали това е така, открийте дали една от петте ситуации на аутсорсинг за разработка на софтуер се отнася за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *