компания за уеб дизайн

В днешния разделен свят изглежда, че все по-голям брой фирми продават една единствена, уникална услуга, която обещават да промени вашата организация. SEO, графичен дизайн, дизайн на сайтове и писатели на съдържание са на разположение, за да ви помогнат да изведете вашата компания на следващото ниво.

Проблемът е, че в крайна сметка ще се окажете, че имате работа с три или четири различни компании, всички от които се опитват да оптимизират уебсайта ви.

Ще се разбират ли добре? Колко пъти ще се пресекат проводниците им? Какво въздействие ще има това върху вашия уебсайт?

Цялата тази работа и стресът, който идва с договарянето на множество доставчици и агенции, могат да бъдат избегнати чрез наемане на услуга за уеб дизайн, която следва принципите на SEO уеб дизайна.

Проектирането и изграждането на удобни за SEO уебсайтове се нарича SEO уеб дизайн. Това означава, че вместо да разработвате уебсайт и след това да добавяте SEO към него, трябва да проектирате уебсайта си, като използвате най-добрите SEO практики.

Уеб дизайнът изисква пет SEO принципа

Въпреки това, което много хора предполагат, SEO и дизайнът на сайта са неразривно свързани. Ако не обърнете внимание на едното, няма да можете да изпълните правилно другото.

Когато изграждате своя сайт с тези концепции в ума, можете да сте сигурни, че вашите клиенти и търсачки ще бъдат доволни.

1. Участие на потребителя

Google, по-специално, иска да запази своите потребители доволни, като препоръчва най-добрите уебсайтове за тяхното търсене. Средното време, прекарано на вашата страница, е един от начините, по които Google определя колко доволни са хората от вашия сайт, известен също като ангажираност на потребителите.

Значението на отличния дизайн и съдържание за предоставянето на благоприятно потребителско изживяване не може да бъде надценено. Традиционните компании за уеб дизайн се интересуват предимно от първата половина на уравнението. Уеб дизайнер, който също е запознат с концепциите за SEO, ще създаде уебсайт за вашата компания, който не само изглежда добре, но и осигурява страхотно потребителско изживяване.

2. Взаимни връзки и обратни връзки

Обратните връзки и взаимното свързване са два метода за насочване на читателите към вашето съдържание чрез връзки.

Когато връзки към вашия уебсайт и материали се появят на други уебсайтове и публикации, това е известно като обратна връзка. Това казва на търсачките, че вашият уебсайт се счита за надежден източник на информация. Увеличете количеството препратки към вашия сайт с интелигентен план за дигитален маркетинг.

Има различни методи за увеличаване на броя на препратките към вашия уебсайт. Можете да създадете партньорства с други местни компании, за да ги накарате да се свържат към вашия сайт в замяна на това, че вие се свържете с техния. Може да си сътрудничите с влиятелни хора във вашата професия. Можете също така да извършите основно търсене на хора, които пишат за вашата тема, и да им представите вашия материал, за да видите дали ще имат връзка към него.

Това е SEO стратегия, която ще отнеме време за разработване. Взаимните връзки, от друга страна, е SEO тактика, която може да се използва веднага, ако имате дизайнер на сайт, който разбира какво прави.

Взаимовръзката е добавяне на връзки към други части на вашия уебсайт, които предоставят материал, който читателите, интересуващи се от тази тема, биха могли да намерят полезни.

Взаимните връзки са от решаващо значение в уеб дизайна по различни причини.

Например, направихме връзка към нашия уебсайт за услуги за копирайтинг в последната ни публикация в блога за стойността на копирайтинга. Това казва на търсачките и потребителите, че тези две теми са свързани и помага при насочването на посетителите към услугите, от които може да се интересуват.

3. Лесно е за споделяне

Ако имате стратегия за маркетинг на съдържание, вероятно сте наясно с стойността на насърчаването на споделянето в социалните мрежи. Дори и да нямате изградена маркетингова стратегия за съдържание, със сигурност разбирате важността на споделянето на уебсайта ви в социалните медии.

Социалните връзки и споделената информация в сайтовете на социалните медии са ясно показани пред официалния уебсайт при търсенията, тъй като такива връзки може да са по-подходящи за конкретни заявки.

За да популяризират този вид споделяне, уеб дизайнерите, които познават своя SEO, знаят, че е от решаващо значение да добавяте връзки за споделяне в социални мрежи на видно място и често във вашия уебсайт. Тези бутони за споделяне трябва да се показват не само в статиите в блога ви, но и на целевите страници, водещите магнити и всеки друг материал, който искате хората да споделят.

4. Бързина

Обичам да обсъждам времената за зареждане на уебсайтове. Най-доброто нещо, което можете да направите, за да осигурите на посетителите си възможно най-доброто изживяване, е да създадете уебсайт, който се зарежда възможно най-бързо. Бързият уебсайт също е важен за успеха на SEO.

Скоростта на вашия сайт в крайна сметка се определя от неговия дизайн. Някои дизайни просто се зареждат по-бързо от други. Дизайн, който е претоварен с ненужен JavaScript, ще отнеме повече време за зареждане от този, който не е. Оптимизираните изображения ще се зареждат по-бързо от изображенията, които не са били оптимизирани.

Уеб дизайнерите, които са наясно със значението на скоростта в SEO, е по-вероятно да направят избор на дизайн, който ще осигури на посетителите ви бързо изживяване.

5. Придвижване

Друг аспект в дизайна на сайтове, който съчетава концепции за SEO и уеб дизайн, е навигацията. Както функционалният дизайн на уебсайт, така и успехът на SEO се нуждаят от лесна навигация.

Казано по-просто, колкото по-лесно е за посетителя да разглежда вашия сайт и да намери информацията, която иска, толкова по-дълго ще остане на него. Тъй като времето на сайта е важен критерий за класиране за Google и други търсачки, колкото по-дълго посетител остава на уебсайта ви, толкова по-високи ще бъдат вашите SEO резултати.

Последни мисли

Всички сме наясно колко преплетено е всичко през 2021 г., особено онлайн. Този регламент трябва да се прилага и за уеб дизайнерите. Когато SEO идеите и тактиките се комбинират с установени принципи и практики за уеб дизайн, един приличен уебсайт може да се трансформира във фантастичен. Нищо по-малко не е приемливо за вас и вашата компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *