Site Responsive

Потребителите трябваше да включват настолните си компютри, да чакат да се заредят и след това да търсят необходимата им информация.

Днес намирането на всичко, което ви интересува, отнема само няколко секунди. Вече можете да търсите на редица устройства, включително лаптопи, смартфони, таблети и дори смарт часовници.

Тъй като отзивчивостта на уебсайта на множество устройства е движещ индикатор за корпоративно развитие и растеж на аудиторията, агенцията WishDesk избра да постави точки над i и пресече t. Освен всичко друго, ще разгледаме какво представлява отзивчивият дизайн на уебсайта и защо трябва да го тествате.

Имате ли задача да свършим? Готови сме да го направим бързо и на справедлива цена! Ако имате въпроси, моля, свържете се с агенцията за разработка.

Как функционира адаптивният уеб дизайн и какво включва?

Според Sweor, 83 процента от мобилните потребители ценят доброто потребителско изживяване във всички платформи.

Отзивчивият уеб дизайн е стил, който се приспособява към нуждите на потребителите и се показва правилно в широк спектър от устройства и браузъри. Оформлението трябва да се адаптира автоматично към различните размери и възможности на устройството, като същевременно се взема предвид, че потребителят не използва „щраквания“, а по-скоро „докосвания“.

Това ви позволява да показвате информация, изображения и видео от вашия сайт по същия начин, независимо от размера на екрана или мощността на устройството.

Чрез внедряването на отзивчив уеб дизайн можете да избегнете следните проблеми:

Основното предимство на адаптивния дизайн е, че премахва необходимостта от мобилен уебсайт.

Какво представлява тестването на адаптивния дизайн и защо е важно?

Всеки ден все повече хора се обръщат към своите смартфони за пазаруване, информация, забавление и социални мрежи.

В резултат на това от решаващо значение е да направите уебсайта си удобен за мобилни устройства и достъпен от редица устройства.

Избягвайте проблеми с отдадеността на вашия сайт, за да осигурите възможно най-доброто потребителско изживяване на посетителите си. Идеалният отговор е тестване на адаптивния дизайн.

Следните тестове трябва да бъдат издържани от отзивчив уеб дизайн:

Всички връзки и URL адреси работят ли във всички браузъри и на всички устройства?

Вашият уебсайт варира ли в зависимост от устройството, което използвате?

Когато разделителната способност на екрана се промени, променя ли се динамичното разпределение на съдържание?

Има два често срещани начина за измерване на отзивчивостта на вашия уебсайт:

Осемте най-добри инструмента за определяне дали даден дизайн е отзивчив или не.

  1. Емулатори

Емулаторите са инструмент, който ви помага да визуализирате как ще изглежда вашият уебсайт на различни модели телефони, операционни системи, таблети и браузъри. Данните могат да бъдат получени без използването на емулатори.

Или е безплатно, или е $29 на месец.

  1. Responsinator

Responsinator е един от най-основните инструменти. Показва как ще изглежда вашият сайт на различни устройства. Въведете URL адреса на вашия уебсайт и изчакайте няколко секунди, за да се появи информация за вашата страница. Помощната програма показва портретни и пейзажни перспективи на различни смартфони.

  1. ViewPort Resizer

ViewPort Resizer е добавка за браузър, която ви позволява да визуализирате уебсайта си в няколко форми. Просто трябва да инсталирате това разширение във вашия браузър сега. Можете да избирате от 47 различни размери на екрана.

  1. Screenfly

Screenfly е отлично приложение за показване на вашия уебсайт на няколко ширини на екрана. Вашият сайт е съвместим с редица разширения на екрана и може да се вижда на телефони, лаптопи, настолни компютри, таблети и смартфони. Просто въведете URL адреса на вашия уебсайт.

  1. BrowserStack

Повече от 36 000 клиенти, включително Twitter, Microsoft и MasterCard, вече са се регистрирали за BrowserStack. Той винаги се разраства и вече можете да тествате уебсайта си на над 2000 браузъра и устройства.

  1. Responsive Design Checker

Responsive Design Checker е инструмент, който побира широк спектър от размери на екрана, от най-малкия до най-големия (до 24 инча ширина) (до 24 ширина). Той се фокусира върху телевизори с голям екран. Опцията за създаване на екранни снимки за макети е полезен инструмент.

  1. Browser Cross-Checking

Cross Browser Testing е удобен и многофункционален инструмент за тестване на отзивчивостта на вашия уебсайт. Тя ви позволява да тествате сайта на различни размери на екрана и устройства едновременно. Можете да направите екранни снимки на цяла страница и да ги сравните с по-ранни версии, като използвате browser cross-checking.

  1. Google Resizer

След като въведете вашия URL, Google Resizer показва външния вид на вашия сайт на различни устройства. Инженерите на Google разработиха лесен за използване и ефективен инструмент за проверка на отзивчивостта на вашия уебсайт.

Как да използвате Google Chrome, за да тествате отзивчивия дизайн на вашия уебсайт:

1. В раздел на Google Chrome отворете сайта, който искате да тествате. Ще използваме сайта на агенцията WishDesk като пример.

2. За достъп до менюто щракнете с десния бутон върху целевата страница на уебсайта.

3. Когато се появи менюто, изберете „Проверка“.

4. След това изберете „Превключване на лентата с инструменти на устройството“. Мястото на този бутон е показано по-долу.

5. Сега можете да проверите дали вашият сайт е удобен за мобилни устройства и как ще изглежда на различни устройства.

6. Тествайте отзивчивостта на вашия сайт, като използвате този контролен списък.

И накрая, някои идеи

Тестването на отзивчивостта на вашия уебсайт е важна стъпка за осигуряване на положително потребителско изживяване и правилна функционалност на сайта. Понякога това може да е объркваща и отнемаща време процедура, така че не я пропускайте.

Можете да помолите нашите уеб разработчици за помощ при тестване на вашия сайт и коригиране на евентуални грешки. От своя страна ние се задължаваме да завършим вашата задача професионално и два пъти по-бързо от преди, което ви позволява да спестите пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *