Отзивчив уеб дизайн

Почти всеки нов клиент днес иска уебсайтът му да е удобен за мобилни устройства. В крайна сметка наличието на един дизайн за BlackBerry и друг за iPhone, iPad, нетбук и Kindle е практически задължителен и всички разделителни способности на екрана трябва да са съвместими. Със сигурност ще трябва да се подготвим за още няколко напредъка през следващите пет години. Кога ще свърши тази лудост? Разбира се, няма да стане.

Скоро се приближаваме до момента в уеб дизайна и разработката, когато няма да можем да бъдем в крак с безкрайните нови резолюции и устройства. Създаването на версия на уебсайт за всяка резолюция и устройство би било неосъществимо или най-малкото неосъществимо за много уебсайтове. Трябва ли просто да приемем последствията от загубата на посетители от едно устройство, за да получим повече от друго? Има ли нещо повече, което мога да направя?

Какво е отзивчив уеб дизайн и как работи?

Отзивчивият уеб дизайн твърди, че дизайнът и разработката трябва да се адаптират към поведението и обкръжението на потребителя, като същевременно вземат предвид размера, платформата и ориентацията на екрана.

Решетки и оформления, които са гъвкави, графики и пестеливото използване на CSS медийни заявки са част от процеса. Когато потребителят премине от лаптоп към iPad, уебсайтът трябва да се адаптира към разделителната способност на новото устройство, размера на картината и възможностите за скриптове. Може също да се наложи да се вземат предвид настройките на устройството на потребителя; например, ако потребителят има инсталиран iPad VPN, уебсайтът не трябва да му забранява да вижда страницата. Казано по друг начин, уебсайтът трябва да включва технология, която му позволява да се адаптира автоматично към избора на потребителя. Това би премахнало изискването за отделен процес на проектиране и разработка за всеки нов продукт на пазара.

Ако уебсайтът ви не реагира, почти сигурно губите много потенциални клиенти и продажби. Възможно е да губите един или два кичура коса. Ето някои от причините, поради които отзивчивият уеб дизайн ще ви помогне да привлечете повече клиенти и защо липсата на такъв ще навреди на вашия бизнес:

Знаете всичко, което ума да се знае за мобилните платформи.

Много от вашите съществуващи (и бъдещи) посетители ще използват мобилно устройство за достъп до вашия уебсайт. Отзивчивият дизайн на сайта автоматично се настройва и адаптира към различни размери на екрана. Ако уебсайтът ви не реагира, той може да свие текста до точката, в която да е нечетлив, да изкриви снимките ви или изобщо да не се побере на екрана, което го прави нежелан за мобилните потребители.

Подобрения в клиентското изживяване

Пренасочванията, дублираната информация и неудобните изобразявания на сайтове или страници, които изглеждат различни на всяко устройство и може дори да не се превеждат правилно през половината от времето, всички се елиминират с отзивчив дизайн. Сайт с отзивчив дизайн има постоянен външен вид и изживяване.

Съвместим е с всички устройства, което означава по-добро потребителско изживяване, повече посещения и може би подобрени проценти на реализация!

По-ефективен маркетингов план

Всяка компания иска да достигне до възможно най-много клиенти на своя целеви пазар. С адаптивния дизайн можете лесно да свържете кампаниите си във всички медии, от настолни компютри до мобилни, достигайки и привличайки повече хора.

Повишена видимост на търсачките

Google и други търсачки предпочитат адаптивните уебсайтове в техните основни SERPS (страници с резултати от търсачките), както и при локални търсения. Това води до по-голяма експозиция в квартала, както и по-висока обща видимост.

Вашият уебсайт ще получи повече посетители от местните, национални и дори международни пазари.

Все още си релевантен

Ако не успеете да актуализирате остарял дизайн на уебсайт, неизбежно ще загубите посетители и ще пропуснете нови. Използването на авангардни технологии за подобряване на изживяването на посетителите на вашия сайт ви държи в течение и уебсайтът ви да изглежда красив, което е голяма стъпка към печелене на нови клиенти.

Дизайнът на вашия уебсайт вече трябва да бъде нещо повече от излъскано визуално представяне на вашата компания и марка; той също трябва да работи на всяко устройство, което вашите бъдещи потребители използват, за да посетят вашия сайт, независимо дали е лаптоп, смартфон, таблет или друго устройство. Крайно време е да инсталирате адаптивен дизайн на сайта, ако все още не сте го направили. Това ще ви помогне да привлечете нови клиенти и да поддържате растежа на вашия бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *