персонализиран софтуер

Всяка година се появяват множество нови иновативни технологии, които трансформират нашата дигитална среда. Възползването от най-големите и най-подходящи технологични постижения може да помогне на бизнеса да подобрят своите операции и да постигнат конкурентно предимство.

Почти всички бизнес процедури днес зависят от софтуер под някаква форма. Софтуерът подпомага нашите комуникации, запазва и организира нашите данни и ни съдейства при изпълнение на задълженията ни възможно най-ефективно и ефикасно. Разработването на софтуер е от решаващо значение за бъдещето на дейността на компанията.

Едно от най-големите предимства на разработването на персонализиран софтуер по поръчка е възможността да проектирате своя продукт, за да се възползвате от най-новата и най-добра технология. Има няколко сериозни причини за това. Според Gartner, 56% от главните изпълнителни директори казват, че приемането на дигитални постижения е подобрило приходите на компанията им.

Ето седем текущи технологични разработки, които влияят върху разработването на софтуер по поръчка в бъдеще:

Изкуствен интелект (AI)

Все по-голям брой компании се възползват от решенията за изкуствен интелект, за да им помогнат да управляват бизнеса си по-ефективно. AI може да се използва за автоматизиране на ключови основни дейности, свързване на различни платформи и по-добро управление на данните, тъй като IT системите стават по-сложни.

Технологията за автоматично разпознаване на глас, например, е много търсена, тъй като организациите я използват за проследяване и подобряване на обслужването на клиентите. Бързото създаване на прототипи, автоматизирано тестване и автоматично преработване на код са примери за това как AI се използва за подобряване на процесите на разработка на софтуер.

Изчисляване с големи данни

Изчисляването на големи данни става все по-важно за повечето компании, тъй като количеството и разнообразието от данни, събирани и обработвани от организациите, продължават да се увеличават. За успешно управление на данни, съхранение и анализ, повече данни изискват по-сложни инструменти.

Някои фирми се обръщат към решения за данни като услуга, за да увеличат максимално стойността на своите данни, докато други виждат нужда от собствен софтуер за автоматизиране на усъвършенстван анализ на данни в мащаб. Edge computing (изчисленията, извършвани близо до източника на данни) също стават все по-популярни, тъй като предприятията се опитват да увеличат скоростта и ефективността на честотната лента.

Използването на блокчейн технология

Блокчейн вече не е ограничен до финансовия сектор. Блокчейн база данни е вид база данни, която съхранява данни по уникален начин, като ги съхранява във верига от блокове данни. Записът на цифровите транзакции на блокчейн може лесно да бъде възпроизведен и разпространен в мрежа.

Разпределените регистри се използват за разширяващо се разнообразие от приложения в много сектори, защото са идеални за съхранение и обмен на огромни количества данни. Управлението на веригата за доставки, например, напоследък предизвика голям интерес към блокчейн технологията като начин за опростяване на техните операции. Тъй като блокчейн става все по-популярен, има по-голяма нужда от придружаващ софтуер, който лесно може да включва технологията.

Облачни изчислителни услуги

Популярността на облачните изчислителни услуги нараства успоредно с нарастването на отдалечената работа през последната година и изглежда, че популярността на облака ще продължи да расте. Много фирми са открили, че облачните решения спестяват пари, ускоряват процедурите и им позволяват да се развиват по-бързо от конвенционалните опции.

Преминаването към облака, от друга страна, не намалява автоматично разходите или повишава производителността. За да максимизират правилно своите потенциални предимства, облачните системи трябва да бъдат умишлено планирани, инсталирани, оценени и оптимизирани. Използването на хибридни и мулти-облаци също се увеличава, което увеличава сложността и налага използването на сложни решения за сигурност.

Internet of Things (IoT)

Internet of Things се отнася до мрежа от мрежови устройства, които могат да събират и обменят данни помежду си, без да е необходимо човешко участие. От интелигентни термостати, които регулират автоматично температурата в къщата ви, когато спите и се събуждате, до интелигентни сушилни, които разпознават кога дрехите ви са сухи, множество IoT джаджи вече са налични в ежедневието, с още повече.

Тъй като Internet of Things (IoT) става все по-разпространен в компаниите и домакинствата, нараства и необходимостта от софтуерни системи, способни да захранват смарт устройства и да обработват техните данни. Сензорите трябва да бъдат кодирани, интерфейсите трябва да бъдат създадени и системите трябва да бъдат настроени за обработка на данни и свързване.

Разработка с малко/без код

Платформите за разработка с нисък процент на кодиране и без код нараснаха в популярност в резултат на усилията за увеличаване на скоростта и ефективността на разработката на софтуер. Такива платформи правят създаването на приложения по-достъпно за хора, които може да нямат добри умения за кодиране, и могат също да намалят времето за разработка за тези, които го правят.

Дори разработката без код обаче изисква известно количество технически умения, а разработването на сложно приложение изисква задълбочено разбиране на най-добрите практики за разработка на софтуер и изискванията на продукта. Бизнес специалист, който не е софтуерен инженер, може да може да използва инструмент с малък код или без код, за да събере много проста програма или да добави компоненти към съществуващо приложение.

Уеб приложения, които са прогресивни

Прогресивните уеб приложения използват API (интерфейси за програмиране на приложения), за да предоставят увеличени възможности в сравнение със стандартните уеб приложения, като същевременно поддържат единна кодова база и са достъпни във всички браузъри и устройства. В резултат на това те съчетават обхвата и ефективността на уеб приложение с някои от сложните възможности на родното приложение.

PWA нараснаха в популярност през последните години в резултат на многобройните им предимства. Въпреки че на пръв поглед може да изглеждат най-доброто от двата свята, внимателното разглеждане на бизнес целите и изискванията на продукта може да покаже, че за конкретен случай на употреба, местното или стандартното приложение е по-добрият вариант.

Създайте по-светло бъдеще

Готови ли сте да впрегнете силата на най-модерната технология в полза на вашата компания? Тук ние ви помагаме при разработването на софтуерни решения по поръчка, които са съобразени със специфичните нужди на вашата организация, както сега, така и в бъдеще. За допълнителна информация, моля свържете се с нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *