писане на публикация в блог

Има много неясноти в днешната писателска професия на свободна практика, когато става въпрос за публикации в блогове и статии. Освен това, колко трябва да бъде компенсиран всеки от тези видове писане?

Наскоро получих много критики в отговор на моята препоръка, която гласеше писателите на свободна практика да спрат да пишат публикации в блогове. Много писатели не можаха да разберат каква е разликата.

Така че нека да поговорим за това. Защото нещата в света се променят. Познаването на разликите между тези две форми на писане може също да ви помогне да увеличите доходите си.

В продължение на години разликата между публикации в блогове и нехудожествени статии беше очевидна:

Сходство между блогове и статии

Все повече и повече публикациите в блогове започнаха да приличат на статии. Летвата започна да се покачва, тъй като интернет става все по-претъпкан с блогове.

Повече интервюта започнаха да се появяват в публикации в блогове. Те предоставиха някои невероятни данни. Тъй като блогърите се стремяха да се откроят и да осигурят стойност, техните публикации станаха по-дълги, до точката, в която 1000 думи станаха обичайни, а текстове от 2000 думи не са необичайни. Значението на ключовите думи за SEO е намаляло, тъй като Google предприема действия срещу съдържанието, изпълнено с ключови думи. Освен това, с нарастването на популярността на блоговете, няколко от тях наеха редактори.

В сферата на писането на статии имаше много движение. Много печатни издания започнаха да произвеждат онлайн копия на своите материали. Заглавията на списанията, като заглавията на статии в блогове, трябваше да стимулират трафика изведнъж, поради което се появиха нови стилове на заглавия. Бяха представени още провокиращи мисли парчета от мислещи лидери. Някои автори създават и блогове, където могат да публикуват свои собствени произведения.

Броят на думите за печат се съкращава, тъй като приходите от реклами се преместват онлайн. Някои публикации вече са достъпни само онлайн. Външният им вид се разхлаби и стана по-спокоен.

За да обобщим, двата стила на писане започнаха да си приличат. Определенията стават мъгливи, което води до голяма неяснота.

С изключение на едно нещо: публикациите в блогове често са нископлатени, докато статиите плащат повече.

Тревожност от страна на клиента

Неинформирани клиенти, които не са запознати с тези два типа, замъгляват споровете около тях от години. В резултат на това намирането на оферти за писане и правилното наддаване за тях се оказа предизвикателство за писателите.

Въпреки факта, че много потребители наричат бързите текстове от 300 думи, които искат, като „статии“, те все още искат да платят 5 долара за тях.

Тъй като „това е публикация в блог“, много клиенти също биха искали да напишете блог публикации от 1000 думи с две интервюта и статистика за изследване за $20.

Ваша работа като писател на свободна практика е да преминете през BS и да разберете какво точно включва работата и след това да обсъдите колко трябва да плаща тази работа.

Какви са някои начини писателите да генерират допълнителни доходи?

Клиентите, от друга страна, винаги търсят начини да спестят пари. Писателите са отговорни да информират потребителите за това, което искат и каква е справедливата цена за задачата, която искат да изпълните.

Добрата новина е, че чрез комбиниране на публикации в блогове и статии писателите трябва да могат да печелят повече пари. Публикациите в блоговете се развиват и вече не са изгнаници от света на статиите. Вследствие на това трябва да им се плаща повече в съответствие с броя на публикациите, които издават.

От автора обаче зависи да предприеме необходимите стъпки, за да се възползва от тази пазарна промяна.

Следните са стъпките, които трябва да предприемете:

Направете име за него. Уверете се, че потребителят уточнява какво има предвид, когато казва, че иска статии или публикации в блога. Планирани ли са интервюта? Колко са общо? Колко дълго издържа артикулът?

Убедете ги да променят мнението си. Убедете ги, че това, което искат, е статия, написана от професионалисти. Това ще повиши вашите проценти на реализация веднага. Обосновете защо това е позиция за писане на статии.

Статиите трябва да бъдат предоставени за закупуване. Убедете клиенти, които не са сигурни какво искат, че трябва да създадете статия за тях, а не публикация в блог, ако искат маркетингът им със съдържание да бъде продуктивен. Споделете новината, че Google наказва материали, които са кратки и фокусирани върху ключови думи.

Надстройките на вашия блог трябва да са достъпни за закупуване. Продайте им значението на издигането на блога им на следващото ниво, към по-репортиран формат, стил на списание, и какво може да означава това за тяхната репутация и видимост, ако търсят публикации за гости за утвърден уебсайт.

Какво трябва да таксувате за Статия срещу Блог?

Въпреки че повечето блогъри имат късмета да правят по 100 долара всяка публикация – и аз препоръчвам да установите това като минимум за блогове – таксите за статии понякога са много повече. Написал съм много за $300-$500 в зависимост от дължината и сложността и много други за $600-$2,000.

Много по-малки ежедневни списания плащат $75-$100 за кратки статии, но ако пишете за тях, ще имате по-зашеметяващи примери за вашето портфолио. Освен това ще научите как да докладвате история, което може да ви помогне да намерите по-добре платени работни места в компании или вестници в бъдеще.

Получаване на успех

Статиите и публикациите в блогове в образа на статии, от друга страна, предават повече авторитет. Те имат по-голямо въздействие върху клиентите на вашия клиент. Проектите ще бъдат по-успешни и е по-вероятно потребителите да ви наемат да пишете за тях в бъдеще. Това е печеливша ситуация: можете да таксувате повече предварително и клиентът почти сигурно ще ви даде допълнителна работа, тъй като ще бъде доволен от резултатите.

Ако пазарите на по-добре платени списания са във вашия списък със задачи за 2021 г., това ще ви помогне да постигнете тази цел.

Ако идеята за създаване на публикации в блог или пълноценни статии ви плаши, научете повече за писането на статии.

Някои писатели се плашат от идеята да намерят специалисти, да провеждат интервюта или да анализират проучвания. Но повярвайте ми, когато ви кажа, че това е нещо, което можете да научите. Научих всичко чрез проба и грешка в работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *