писане на статия на английски

Нека си представим, че имате някои идеи по дадена тема и искате да ги обсъдите с други. Какъв подход ще приложите, за да постигнете това? Имате възможност да споделяте идеите си с хора в близост до вас. Но ако искате да просветите цялата общност, а не само тези хора? Какъв подход ще приложите, за да постигнете това? Не е ли точно да се изразявате по този начин?

Несъмнено сте виждали някои писатели или хора да пишат във вестници, списания, журнали или блогове за своите проблеми и средства за защита. Те пишат статии за своите идеи и мнения. В този раздел ще се запознаем с писането на статии и структурата на статиите.

Статии

Статията е малък текст, предназначен за голяма аудитория. Основната цел на създаването на статия е тя да бъде публикувана във вестници, списания или периодични издания, така че да може да повлияе на света.

Може да се основава на лични интереси на писателя или текущи събития. Темата може да е важна или не, а тонът и съдържанието може да са сериозни или не много добри.

Една статия има следните цели:

Тя извежда идеите или въпросите, които представляват интерес, на преден план.

Тя дава предложения и съвети.

Има ефект върху публиката и я кара да се замисли.

Писане на статии в конкретен формат

За да привлече вниманието на читателите, публикацията трябва да бъде добре организирана. Следното е основната рамка на формата за писане на статия:

Стъпки за форматиране на статия

Помислете за темата, за която искате да пишете във вашата статия. След като изберете тема, можете да преминете към следните стъпки една по една:

След като приключите с всички предишни стъпки, можете да преминете към последната стъпка: писане.

Типични грешки при форматиране на статия

Сега, когато знаете етапите на писане на статии и структурата на статия, е по-вероятно да правите грешки. Някои случаи на често срещани грешки са както следва:

Когато пишете статия, трябва да имате предвид няколко неща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *