писател на свободна практика

Ако просто мислите да започнете кариера на писател на свободна практика, запазете тази публикация и се върнете към нея, когато сте готови.

За да знаете, това са двадесетте начина, по които намирах работа за писане на свободна практика, когато за първи път започнах като писател на свободна практика.

Така че това са доказани стратегии за новодошлите, които желаят да станат писатели на свободна практика и да получат някои писмени оферти онлайн.

  1. Представяне

Осъзнавате ли, че студеното представяне е страхотна стратегия за повтаряща се работа? Има значително по-малко конкуренция, когато се обръщате директно към клиентите и имате по-голям шанс да спечелите работа.

Какво е студено подаване?

Това е, когато се обърнете към блогъри, предприемачи, корпорации, малки фирми или стартиращи компании и им обясните как вие, като писател на свободна практика, можете да им помогнете в разрастването на тяхната компания.

Да, това изглежда сложно (и плашещо), нали? Особено ако тепърва започвате като писател на свободна практика. Нещо повече, знаеш ли какво?

Лесна работа.

Първо трябва да идентифицирате фирми, към които бихте направили студен разговор. Може би сте забелязали, че те нямат блог, но трябва. Като алтернатива може да видите в Twitter, че те се опитват да разширят своя онлайн профил и вярвате, че материалът ви може да им помогне.

Можете дори да направите търсене в Google, за да намерите онлайн оферти за писане.

Отделете време за проучване на тези платформи, след като ги намерите.

Някои фирми са добре известни, което затруднява начинаещия писател на свободна практика да си намери работа там. Така че вземете Gsheet и маркирайте няколко организации, но след това стеснете търсенето си до по-малки фирми, които може да се нуждаят от вашата помощ при писане. Ето няколко примера:

Намерете съответния човек, с когото да говорите (редактор, мениджър на съдържание или собственик) и подгответе студен разговор!

Това е най-отнемащият време и предизвикателен етап, но в крайна сметка ще имате списък с компании за представяне и тяхната информация за контакт.

В предложението си не забравяйте да включите:

  1. Направете предложение за обява за работа на табло за работа.

Отговарянето на реклами за работа е най-добрият ви шанс, ако сте нов в писането на свободна практика и искате да намерите отлични оферти.

Това е и основното средство, от което начинаещите автори получават непрекъсната работа.

Това е нещо, което насърчавам, тъй като им помага да придобият увереност като нови хора на свободна практика.

Няма наддаване, когато използвате табла за работа вместо пазар на свободна практика като Upwork или Fiverr, за да получите работа за писане.

Предприемачи, малки компании и стартиращи фирми публикуват реклами за работа в мрежи за писане на свободна практика, които вие предлагате.

Може да бъдете помолени да предоставите вашата цена или обявата за работа може да предложи начална такса за материал.

Можете да използвате първокласни табла за работа, но аз препоръчвам първо да започнете с безплатни сайтове за работа.

Ето няколко съвета за заетост, където можете да започнете да представяте:

3 туита на Job Board, които да следвате

Знаете ли, че социалните медии могат да ви помогнат да организирате наддавания? Не го осъзнах, докато не ми се случи няколко пъти.

Twitter е чудесно място за бързо намиране на работа за писане на свободна практика и изграждане на взаимоотношения с потенциални клиенти.

Освен това ще ви е по-лесно да си намерите работа по време на сухо време, ако се абонирате за определени форуми за писане на свободна практика. Например, наскоро попаднах на следния туит:

tweet-job

Ако сте любопитни за съветите по заетостта, които използвам, ето списък:

@Write Jobs

@WhoPaysWriters

@JJobs туитове

4. Възползвайте се максимално от вашия уебсайт

Професионално изглеждащият уебсайт е идеален метод за привличане на високоплатени клиенти.

Въпреки това, ако тепърва започвате, това може да не е възможност за вас в момента.

Може би имате личен блог, който сте започнали в свободното си време. Несъмнено можете да използвате уебсайта си, за да пуснете на пазара своите услуги за писане на свободна практика.

За да оцените правилно кариерата си, ще трябва да инвестирате в самостоятелно хостван сайт на WordPress и да създадете професионално изглеждащ уебсайт за писатели в даден момент.

*За инструкции стъпка по стъпка как да създадете блог за вашата компания (с видео), вижте моя директен урок стъпка по стъпка без технологии.

Мислите, че един начинаещ писател няма да може да го постигне?

Разгледайте уебсайтовете на участниците в моя курс, които завършиха цялостния ми курс по писане на свободна практика:

И ако искате да спрете да пускате публикации от 500 думи срещу нищожна сума, това е пътят, който трябва да поемете.

В обучението си преминавам през конкретните страници, които трябва да имате на вашия сайт, и текста, който ще привлече потенциални клиенти, тъй като знам колко жизненоважен е страхотния уебсайт за писане за една успешна компания.

5. Раздайте визитна картичка

Да, разбирам, че повечето от ангажиментите за писане на свободна практика ще намерите онлайн, но силно ви съветвам да потърсите работа на местно ниво.

Изключително важно е да сте подготвени по всяко време за потенциални писателски оферти в ежедневния си живот, преди да се потопите в писането на свободна практика.

Това включва изработване на визитни картички, които можете да раздадете на местни компании, докато пазарувате или в салона.

Това беше едно от първите неща, които създадох, и ми позволи да работя с печатница и с вестник!

Като начинаещ писател това може да ви помогне да придобиете първите си образци.

Можете дори да срещнете друг писател във вашия район! Там, където живея, срещнах двама независими автори, единия от които виждам всеки ден!

Уведомете шефа и колегите си, че възнамерявате да напуснете работата си от 9 до 5 и да се занимавате с писане на свободна практика на пълен работен ден. Те може да са първият ви клиент и могат да ви дадат първата ви препоръка!

Започнете да търсите местни писателски оферти, след като общността ви разбере.

6. Guest Post (Безплатно!)

Какво? Как безплатното писане може да се изплати?

Най-бързият отговор е, че когато публикувате като гост на известни сайтове, работата ви ще бъде видяна от стотици хиляди хора.

Един от тези зрители, можете да гарантирате, че е бъдещ клиент. Така разраснах портфолиото си първоначално и след това придобих допълнителни клиенти.

Насочването към рекламата за работа е фантастично, но ако нямате прилична колекция от примери – особено от произведения, публикувани в сайтове на други хора – ще бъде предизвикателство да привлечете качествен клиент, но не и невъзможно.

Когато получих първата си качествена работа за писане, нямах публикувани статии или мостри, така че е възможно, но предизвикателно.

И така, къде публикувате своите постове като гости? От теб зависи. Можете да извършите бързо търсене в Google, „ниша + пишете за нас“ и да видите какво се появява.

Това е резултат от търсене на „родителски блог + пишете за нас“.

Има списъци с всички родителски блогове, които приветстват публикации за гости, и списъци само с уебсайтове, които приемат гост автори.

Посетете техните правила за публикации за гости, за да изпратите идеята си за статия!

Също така, не забравяйте да напишете биографията си на автора след няколко минути.

Това е най-деликатният текст, който трябва да убедите хората да посетят вашия уебсайт. В зависимост от това къде гостувам в блога, използвам различни авторски профили. Ето пример за биография, която е оптимизирана.

7. Мрежа с други фрийлансъри

Работата в мрежа с други хора на свободна практика като други писатели, виртуални асистенти, треньори и други е най-приятното нещо, което можете да направите за вашия нов бизнес за писане на свободна практика.

Важно е да запомните, че всички сме в това заедно и това не е състезание!

На

Свързах се с няколко писатели на свободна практика (които следвах по това време!) за техните мисли относно началната заплата, когато за първи път започнах. Докато повечето хора съветваха да следвам инстинкта си, аз оцених тяхната ангажираност и толерантност към различните ми запитвания.

Няколко месеца по-късно бях препоръчан за работа от писатели на свободна практика! Колко фантастично беше това? Не мога да благодаря достатъчно на този човек, че ме запозна с моя перфектен клиент!

След това започнах да работя в мрежа с други VA и блогъри и в резултат на това успях да намеря работа за писане на блог!

Сега, когато съм претоварен и не мога да поема повече работа по писане на свободна практика, давам на студентите си в курса първи избори на всякакви позиции! Когато се свързвате в мрежа, това е печеливша ситуация.

Така че, ако сте следвали писател на свободна практика – хм, аз! – попаднахте на правилното място. – Чувствайте се свободни да се свържете с тях.

8. Започнете да затопляте представянето

Моля, бъдете търпеливи! Казах ви да играете на студено в началото на тази публикация, а сега искам да направите топъл терен. Какво се обърка?

За да увеличите шансовете си да намерите добра работа за писане, ще трябва да работите и от двете страни на спектъра – косвен и директен подход.

От друга страна, топло представяне е по-непряк и по-бавен метод за получаване на бизнес от студеното.

Всичко е за изграждане на партньорства с марки и компании.

Например, когато намеря компания в моята индустрия, аз ги следвам и харесвам тяхната фен страница във Facebook. По този начин мога да ги следя и да участвам в публикациите им, когато мога.

Така че, ако туитнат статия в блог, ще я прочета и след това ще коментирам с надеждата да привлека вниманието на потенциалния клиент:

Бих могъл лесно да намеря работа за писане на свободна практика, ако развия тази връзка с течение на времето.

Тази стратегия играе добре и в Instagram. Започнах да използвам Instagram за моя бизнес с копирайтинг на имейли и той се оказа ефективен при привличането на клиенти, като се ангажирам с тях.

Както можете да видите от моя DM в Instagram, предавах на живо и тази треньорка ме попита за услугата ми за писане на имейли. О, това е фантастично! Този един елемент доведе до множество задачи за писане на имейл!

9. Кажете, че сте отворени за работа

Колко просто е това? Ако имате профил в социалните медии (който трябва! ), трябва да го използвате! – Уведомете, че сте на разположение за работа. Въпреки че може да изглежда просто, много нови писатели на свободна практика не успяват да посочат дали са на разположение за работа или не.

Потенциалните клиенти няма да знаят дали имате време да привлечете допълнителни клиенти, така че да им кажете, че сте на разположение за наемане, просто ги насърчавате да обмислят вас.

Той също така предупреждава други писатели на свободна практика, че сте достъпни за писане на задачи.

10. Посетете местна фирма за печат и дизайн

Свързването с местни фирми за печат и уеб дизайн е друг чудесен начин да намерите последователна работа. Разбира се, можете да отидете в местния бизнес район и да информирате местния лекар или собственика на магазин за домашни любимци, че сте писател на свободна практика, но това ще отнеме значително време от деня ви.

За да заобиколите това, отидете само до фирми за уеб дизайн и ги информирайте, че сте писател. Тези фирми имат изчерпателен списък с клиенти, които се нуждаят от онлайн съдържание.

Започнах рано в моята писателска кариера на свободна практика и това ми помогна да намеря постоянна работа.

11. Разкажете ни за вашата история

Когато печатни журналисти и писатели решат да работят на свободна практика онлайн, те често се ограничават до писане за списания и продажба на своите приказки.

Въпреки че това може да бъде доста печелившо (можете да спечелите до 1 долар или повече на дума за публикуване), то е много ненадеждно и плащането може да отнеме месеци.

Въпреки това, той все още е фантастична алтернатива за авторите. Цялото писане на свободна практика съдържа списък със списания, които приемат предложения и плащат за тях.

Много уебсайтове също ще платят за вашата приказка! Въведете „publication pay submission“ или „magazine pay submission“ в Google за предложения. В повечето случаи ще трябва първо да изложите хладно концепцията си за приказката и след това отново да изложите всеки следващ разказ.

12. Участвайте във Facebook групи

Във Facebook има много възможности за писане на ангажименти и онлайн заетост. Не би трябвало да имате проблеми с получаването на постоянна работа, ако знаете към кои организации да се присъедините.

Въпреки това, тъй като създавате връзки с бъдещи потенциални клиенти, този метод отнема време. Например аз съм член на няколко предприемачески групи във Facebook и правя всичко възможно да участвам в дискусиите.

Може също да направя запитване, за да видя дали има предприемачи, които се нуждаят от помощ или са претоварени.

„Кое е единственото нещо, което искате да е по-просто във вашия бизнес?“ можех да попитам.

Оттам ще проверя отговорите на хората и, ако се спомене съдържание, ще кажа нещо от рода на „ако някога имаш нужда от писане, аз съм твоето момиче!“

Никога не е лоша идея да опитате нещо ново и да се представите там!

Много фирми не са запознати с таблата по заетостта или просто нямат време да преглеждат стотици предложения.

Ако се включите във Facebook група, можете просто да получите работа този ден.

13. Поискайте препоръка

Добре, този метод изисква вече да имате клиент, така че това може да не е най-добрият вариант за вас, ако го нямате.

Ако вече сте придобили няколко клиенти, сега е идеалният момент да поискате справка.

Разбирам колко страшно може да е! Когато първоначално започнах, беше за себе си, но разсъждавах, че най-лошото, което някой може да каже, е „не“ или не може.

Можете да попитате клиент по имейл или можете да използвате социалните медии, както направих аз в миналото:

Използването на този метод ми донесе стотици долари приходи от писане на свободна практика и когато имам свободно място за друг клиент, винаги първо се свързвам с настоящите си клиенти, за да попитам дали имат някой предвид.

И тъй като повечето от клиентите ми са страхотни клиенти, знам, че със сигурност ще ме предложат на друг качествен клиент.

Между другото, получих този клиент и ми харесва да пиша за тях.

14. Журналистическа работа, която да опитате

Разгледайте работни места в Cision, ако търсите журналистика на свободна практика за писане на журналисти за новинарски сайтове. Cision също е HARO (Help a Reporter Out), който свързва журналистите с източници; те обаче подкрепят Gorkana Jobs.

Големите бюджети са типични, но незначителни градски бизнеси. Така че, извършете бързо търсене във всеки от тези градове няколко пъти седмично и започнете да подавате!

15. Работа в LinkedIn

LinkedIn има табло за работа, в случай че не сте знаели.

Всичко, което трябва да направите, е да отидете на таблото им за работа и да въведете заглавието на работата си („писател“), за да видите какво ще излезе.

От тук можете да изберете дали да се свържете с тези компании с топло или студено настроение. Бих използвал техника на приятелско представяне, ако имате време да се свържете и да имате клиенти. Но ако отчаяно искате да си намерите работа днес, продължете и добавете тези фирми към списъка си към студен терен.

Нещо повече, познайте какво? Има ли някакъв начин да се използва LinkedIn за получаване на допълнителни възможности за писане на свободна практика? Искате ли да разберете какво е то?

16. Работа с агенция за съдържание

Добре, нямам предвид никаква фирма за маркетинг на съдържание. Основните обикновено не плащат много и работата не е най-добрата. Вместо това искате да търсите по-малки фирми за съдържание.

Работата с малка фирма за съдържание има следните предимства:

17. Използвайте база данни за писатели на свободна практика

Знаете ли, че съществуват? Да, правят го! Знам само за един, но е добър и никога не се знае.

Идеята е, че трябва да се изложите там, когато току-що започвате като писател на свободна практика.

Така че, чрез блогове за гости, представяне, присъствие в социалните медии и включване в директории, вие винаги сте видими. Това подобрява вероятността потенциален клиент да ви открие и да ви наеме!

Можете да разработите своята онлайн автобиография на свободна практика, като използвате безплатното табло за управление на кандидатите на ProBlogger.

Reddit е друга платформа за социални мрежи, където можете да намерите възможни работни места за писане и да публикувате, че сте писател, търсещ концерти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *