дизайн на уебсайт

Реализациите са от решаващо значение за успеха на вашата компания, тъй като без тях не бихте имали потребители.

Накарането на бъдещия потребител да извърши желано действие, включително такова завършване на покупка или регистрация в имейл списък, е известно като превръщане на посещение на сайта в реализация.

A/B тестове, потребителски проучвания и потребителско тестване са страхотни стратегии за повишаване на процента на онлайн конверсия, но една от най-успешните е подобряването на дизайна на уебсайта.

За да конвертирате трафика на сайта в успешни реализации, използвайте тези десет метода, базирани на дизайна.

1. Дизайн на потребителското изживяване (UX)

Вашите посетители са по-склонни да се доверят на вашия бизнес и да станат потребители, ако имат положително преживяване на вашия уебсайт. Според проучване на Станфордския университет дизайнът на уебсайта е най-критичният елемент, който посетителите използват, за да преценят дали уебсайтът ви е надежден, а ефективният UX дизайн може да повиши процента на реализация на вашия сайт с до 400%, според Forrester Research.

2. Изберете правилните цветове

Цветът традиционно играе съществена роля в маркетинга и опаковането на марката, като няколко проучвания демонстрират силна връзка между избора на цвят и покупка. Според доклад на Института за изследване на цветовете цветът представлява между 62% и 90% от първоначалните впечатления на хората от среда или продукт, а според проучване на Kissmetrics 52% от потребителите в мрежата казват, че няма да се върнат на сайт, ако цветовете и цялостната естетика са непривлекателни. Изберете привлекателни цветови решения, които допълват репутацията на вашата марка и вдъхновяват усещането, което искате посетителите да изпитват всеки път, когато идват на вашия сайт, докато разработват уебсайта ви.

3. Направете сайта си удобен за мобилни устройства.

Тъй като мобилните устройства представляват до 70% от трафика на уебсайта, е изключително важно да им осигурите положително изживяване. Уверете се, че уебсайтът ви има отзивчив стил, прости форми, включително икони с подканваща фраза, които са лесно видими и могат да се щракнат с пръст за по-висок процент на реализация на мобилни устройства.

4. Разпознайте F шаблона

Потребителите разглеждат уебсайтове в F модел, като започват точно от горния ляв ъгъл, след което четат директно до горния десен ъгъл, след което преместват очите надолу към централната линия на буквите F и продължават напречно, според проучванията. Тъй като вниманието на потребителя е привлечено към горния ляв ъгъл на такава страница на уебсайт, уверете се, че квадрантът прави солидно първо впечатление, както по отношение на дизайна, така и по отношение на критичните данни и точки на преобразуване.

5. Използвайте правилото на третините

Принципът е насока за стил, която произхожда от печат и сега се използва в уеб дизайна за намиране на оптималните места на страницата за вмъкване на критичен материал в зависимост от това къде естествено пада вниманието на потребителя. Секциите на средния квадрат са оптималните позиции за критични материали като заглавки и призиви за действие, ако визуално скицирате мрежа от тик-так на страницата на уебсайта си, която разделя сайта на трети хоризонтални и вертикални.

6. Възползвайте се максимално от бялото пространство

Бялото пространство, често известно като пространство, е областта около снимките, типографията и други графични компоненти на вашия уебсайт. Направете грешката да се опитате да попълните всички „празни“ области! Когато използвате твърде малко бяло пространство в уеб дизайна, изглежда претъпкан и затруднява посетителите да открият данните, които трябва да преобразуват.

7. Улеснете навигацията

Най-ефективната техника за насърчаване на нарастващата популярност за предприемане на каквото и да е действие е да ги доведете до там. Опростяването на навигацията на вашия сайт също ще помогне на хората да намерят това, което търсят, но също така ще ги отведе навсякъде, където искате, клиентите да отидат с възможно най-малко кликвания.

8. Направете CTA бутони, които да работят

Потребителят кликва върху бутоните с подканваща фраза (CTA), за да инициира реализация, като по този начин колкото по-добри са иконите на CTA, толкова по-висока ще бъде вашата реализация. CTA бутоните в червено, оранжево или зелено имат най-висок процент на конверсия, според проучванията, както е предвидено, блестейки на страницата.

9. Използвайте графики, за да предоставите информация за посоката

Ако искате хората да отидат някъде специално на вашия уебсайт, можете да използвате графики, за да ги насочите в подходящата посока. Възможно ли е да се използва снимка? Опитайте такъв с фигура, която тихо жестикулира или гледа към това как искате зрителите ви да отидат следващата на страницата, като бутон или CTA. Опитайте да използвате стрелка, за да посочите на CTA, ако нито една от графиките на сайта не дава своите насочващи знаци.

10. Намалете броя на наличните за вас опции.

Според проучванията, колкото повече алтернативи предоставите на някого, толкова повече време му отнема да вземе решение. Можете да подобрите своя процент на реализация в уеб дизайна, като ограничите количеството опции, които потребителят има. Ако искате вашите уеб потребители да извършат определено действие, осигурете им ясен път към тази дейност, а не колекция от възможности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *