разработчици

Намирането на разработчик може да е времеемка процедура. Откъде изобщо да започваш? Търсене в Google? С каква цел? Каква е разликата между разработчик на софтуер, разработчик на приложения, уеб разработчик и разработчик на база данни? Разбира се, в крайна сметка ще получите огромен списък, но какво тогава? Какви фактори трябва да вземете предвид при избора на разработчик? Цялото нещо може да изглежда като глупост, което става още по-опасно, като се има предвид огромната купчина чипове на линията.

Всеки разработчик, който наемате, трябва да има следните квалификации:

Техническо ноу-хау да създава това, от което се нуждаете

Да предположим, че имате нужда от уеб приложение. Ако случаят е такъв, потърсете разработчик, който има много опит в проектирането на уеб приложения, а не такъв, който ще превключи скоростите, за да отговаря на вашите нужди. Техническите умения може да изглеждат скъпи предварително, но ще се изплатят по различни начини по-късно в проекта.

Голям бизнес нюх

Предимство е да наемете разработчик, който е работил във вашия сектор преди, но не е необходимо. Компетентният разработчик е бързо учещ се, който е добре запознат с това как и защо работи една фирма. Целта на цялото това изследване не е да промени начина, по който работите; това е да разработите красиво проектирано, всеобхватно решение, което да се възползва от всяка възможност, за да помогне и опрости вашата компания.

Отлични комуникационни способности

За съжаление не всички маниаци са равни. Продължете да търсите, ако откриете разработчик, който е принуден да се крие в кабината и да извади код в рамките на минути след среща с вас. Компетентният разработчик желае да допринесе, слуша внимателно и комуникира добре – независимо дали чрез дискусия, писане, визуални изображения или практически демонстрации.

Има огромен списък с референции

Винаги им се обаждайте и винаги ги попитайте. Не е необходимо връзките да са от вашия бизнес. (Вижте раздела по-горе относно бизнес разбирането.) Важното е, че сравнявате ябълки с ябълки. Компетентен разработчик, от друга страна, ще предостави не само името на клиента, но и името на проекта (за да можете да говорите с него точно в разговора си), вида на проекта (уеб приложение, софтуер и т.н.) и списък на използваните системи.

Ценова система, базирана на час

Докато идеята за плащане на предварително определена такса може да бъде привлекателна, фиксираните оферти могат да доведат до конфликтни ситуации. Помислете за това: Нуждаете се от възможно най-солидно, елегантно решение, докато разработчикът на фиксирани оферти трябва да предостави нещо, от което ще се отрегистрирате възможно най-скоро, за да могат те да увеличат максимално приходите си. Вашите цели са несъвместими от самото начало и връзката ще става все по-напрегната с течение на времето. (Продължете да четете.) Компетентен разработчик, който върви с часове, от двете страни, е вероятно да опакова многократно кодовия удар през всяка работна минута, спестявайки ви време и пари. Тъй като и двете ви изисквания се задоволяват равномерно по време на разработката, вие и програмиста е по-вероятно да имате дългосрочно партньорство. Това е печеливша ситуация.

Способността да работите добре с другите

Когато става въпрос за взаимоотношения, важно е да помислите за целите си за това. Разчитате ли например на Facetime, за да установите връзка с колега? Ако случаят е такъв, вижте дали вие и/или други разработчици, които обмисляте, можете да се срещнете лично (и двамата готови ли сте да пътувате?). Имате ли офис пространство или лесен достъп до друго място за срещи?)Ако не възможно ли е телеконферентната връзка? Приемствеността също е важна в една връзка. Наемането на претоварен разработчик, който ще натъпче вашия проект в неговия или нейния график, без значение колко компетентен е този разработчик, е грешка. Наемането на някой с „дневна работа“ или застрашена компания също е лоша идея. Намирането на студио за разработка, където екип от хора споделят опит и отговорност за вашата работа, е най-сигурният избор, особено ако търсите някой, който да създаде и управлява важно за бизнеса приложение. По този начин вие и вашата компания няма да останете в беда, ако някой от вашите служители не може да работи по някаква причина.

Нека си представим, че сте открили няколко разработчици, които отговарят на всички тези изисквания.

И така, какво следва? Разбира се, започвате с празнуването! След това следвайте инстинктите си и вземете своето решение. Какво да те спре? Шансовете очевидно са във ваша полза на този етап.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *