разработчици на уебсайтове

Разработчикът е отговорен за създаването на код, който казва на уебсайтовете как да функционират. Има два типа уеб разработчици: „front-end“. „Разработчиците на full-stack“ са гъвкави и търсени професионалисти, които могат да направят всичко.

Каква е ролята на front end разработчика?

Разработчиците на Front-End често са ангажиани с визуалните и дизайнерските компоненти на сайтовете и са в състояние точно да предвидят и правилно да схванат желанията и поведението на потребителите. Както показва името, front-end разработката (или клиент) е фокусирана върху кодирането на това какво ще се показва на потребителя. Езици като Js, Html и Css често се използват в тази роля.

Тъй като е отговорен поради това, което имате в уебсайт, дизайнът на front-end понякога се бърка с уеб дизайна. Независимо от факта, че те не изграждат уебсайтове, архитектите от front-end са връзката между дизайна и технологиите, които могат да превърнат една идея в онлайн интерактивна страница.

Някои от основните задачи на Front-End разработчика са, както следва:

Каква е ролята на back-end уеб разработчик?

Back-end разработчиците работят върху процедури и структури, които просто не са видими за потребителите, но позволяват на софтуера да изпълнява това, което трябва. Back-end разработчиците често са опитни в предизвикателствата и логиката и работят с различни езици за програмиране като Python, Ruby и SQL.

Разработването на мобилни приложения може да бъде специалност за разработчиците, с акцент върху приложенията за Android или iOS. Когато използват езици като HTML5, C++ и Java, разработчиците на приложения трябва да обмислят няколко уникални стратегии като възможности за плъзгане, размери за навигация и други определени компоненти на дизайна на приложението.

Поради разнообразието от клиенти и техните интернет продукти, както и разнообразието от специалности в front-end и back-end разработката, уеб разработчик може да изпълнява редица работни места. Едно от предимствата на продажбите на индустрията е, че няма еднакви работни дни!

Какво прави разработчикът през работния ден?

Ежедневната работа на уеб разработчиците може да варира значително в зависимост от редица фактори. Ето някои от нещата, които разработчикът извършва всеки ден:

Сътрудничеството е ключов компонент от ежедневната рутина на уеб разработчиците, тъй като те често се срещат с производители на съдържание, графики, експерти по потребителски интерфейс, рекламодатели, мениджъри за обслужване на клиенти и други. Те също така прекарват известно време в отстраняване на грешки, оценка и коригиране на код, който не работи правилно. Старшите разработчици могат също да инвестират значителни усилия в наставничеството на младши разработчици, както и в управлението на проекти и планирането на екип.

В зависимост от мащаба на бизнеса, разработчикът може да се съсредоточи върху специализирана работа или по-широко разнообразие от по-малки дейности. От друга страна, уеб разработчиците на свободна практика могат да се ангажират с проекта на клиента от началото до края.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *