онлайн маркетингови решения

Сега живеем в свят, който става все по-конкурентен, независимо от нашия бизнес. Все по-трудно е да привлечеш вниманието на хората. В резултат на това съставихме списък с маркетингови решения, които според нас всяка компания трябва да използва възможно най-бързо, освен ако вече не е направила това.

Преди да започнете да използвате решения за дигитален маркетинг, първо трябва да отговорите на един важен въпрос: отговарят ли те на персоните на вашите клиенти?

Започнахте ли изобщо да развивате своите потребителски персони? Ако все още не сте го направили, вероятно е време да го направите, ако не искате всичко да е негативна концепция.

Преди да навлезем в спецификата на решенията за дигитален маркетинг, които ще разгледам днес, бих искал да ви предложа предварителен преглед на това, което ще обсъждаме:

Стратегии за дигитален маркетинг

Да започнем с основите. Целта, която възнамерявате да постигнете, трябва да определи вашия подход към дигитален маркетинг. Ще бъде лесно да изберете правилните канали за интернет маркетинг, които да завладеете, след като сте идентифицирали областите на болка, които искате да адресирате. Например, ако искате да повишите разпознаваемостта на марката, можете да го направите чрез:

Оптимизацията за търсачки (SEO) е процесът на подобряване на видимостта на вашия уебсайт в търсачки като google.

Можете да изберете търговски обекти, които ще помогнат за привличането на клиенти и ще ви помогнат да постигнете целевите си резултати въз основа на предварително определения маркетингов план.

В тази публикация ще разгледаме някои основни стратегии за дигитален маркетинг, които могат да ви помогнат да изведете бизнеса си до нови висоти, както органично, така и чрез платена реклама.

Маркетинг в социалните медии

Нека започнем с дигитален маркетинг, проста, но често недостатъчно използвана стратегия за дигитален маркетинг.

Както онлайн, така и офлайн фирмите използват маркетинг в социалните медии в наши дни. Въпреки това има повече, които се борят, отколкото тези, които успяват.

Има поредица от действия, които смятаме, че ще ви помогнат да попаднете в последната категория.

Одитирайте присъствието си в социалните мрежи.

Предполагам, че вече имате присъствие в социалните медии. Отдръпнете се и погледнете какво правите отдалече.

Какви статии намирате за най-подходящи за вас? Кои са публикациите, които не получават никакво или малко внимание? Използвате ли широко графично съдържание? Ако е така, повишава ли това качеството на взаимодействието ви с вашите последователи?

Можете сами да направите оценка на социалните мрежи, като изследвате обема на информацията, споделена онлайн, опитвайки се да определите количествено обхвата на социалните мрежи или изследвайки настроенията към марката.

Това обаче е трудоемък и неефективен метод.

Използвайте инструмент за управление на социалните медии, за да направите задълбочено проучване на конкуренцията в социалните медии. Тази програма събира всички публично достъпни споменавания в социалните мрежи, съдържащи вашата предварително зададена ключова дума и прави задълбочен анализ на констатациите. Методът е известен като социално слушане.

Какъв тип данни за дигитален маркетинг можете да получите от инструмент за медиен мониторинг?

На таблото за управление ще намерите данни по следните теми:

Трябва да си зададете различни въпроси, като изброените по-горе, и този одит ще ви помогне да подготвите следващите етапи от вашата промоционална кампания.

Не забравяйте да погледнете вашите конкуренти в социалните медии. Следете внимателно как вашите съперници се справят със своите социални медийни платформи. Техните действия може да ви научат на нещо полезно за това, в което са отлични, но може също така да се научите как да избегнете повтарянето на техните грешки.

Направете списък с целите си за дигитален маркетинг.

Вашите цели трябва да са SMART.

Би трябвало да е много по-лесно да ги изпълните, след като сте ги написали базирани само на тези критерии.

Решете дали използвате социалните медии, за да подобрите продажбите, да създадете общност или да повишите осведомеността за марката и да съсредоточите усилията си върху най-критичните аспекти на вашия бизнес.

Не се преувеличавайте.

Това, което имам предвид, е, че не е нужно да присъствате на всеки сайт, който можете да си представите, за да бъдете успешни. Някои платформи за социални медии може да не си струват времето ви, тъй като вашата целева аудитория не присъства или се интересува твърде малко в сравнение с други източници.

Използването на инструмент за управление на социални медии е отличен метод да разберете къде се намира по-голямата част от вашата целева аудитория. Тези инструменти могат да ви помогнат да наблюдавате не само споменаванията на марки, но и всички термини, свързани с вашия сектор.

Можете да започнете да проследявате ключовите си думи в мрежата, след като направите такъв списък. Статистически данни като количеството коментари или изложение в социалните медии ще ви покажат коя платформа за социални медии генерира най-много разговори за вашите ключови думи. Разбирайки това, трябва да можете да определите къде трябва да концентрирате по-голямата част от усилията си в социалните медии.

Изберете тон на гласа, който ви подхожда.

Тя трябва много да бъде в съответствие с личността и уникалността на вашата компания.

Той обаче няма да работи за всички видове предприятия. Има някои фирми, които се нуждаят от по-компетентна такава​​ реч, като например застраховката.

Освен това, след като сте се спрели на комуникационна стратегия за вашата аудитория, опитайте се да се придържате към нея, доколкото е възможно. Ако публикациите ви в социалните мрежи са твърде различни един от друг, рано или късно ще загубите доверие в почтеността на феновете си.

Предполагам, че не е нужно да ви предупреждавам да не се притеснявате за показателите за суета. Не забравяйте, че количеството харесвания или следвания във вашите социални мрежи е значително по-малко важно от степента на ангажираност.

Чували ли сте някога термина „съдържанието е цар“? Знам, че толкова често се разпространява сред онлайн маркетинга, че вероятно ви е писнало да го чувате, но това е истина година след година.

В крайна сметка, това не е просто крилата фраза, която използваме за забавление. Качественото съдържание в действителност е онлайн маркетингово решение, което позволява на организациите да просперират в днешно време.

Може да разработите фантастично съдържание, но то няма да свърши нищо, ако не е подходящо за SEO. С внимателно проучване на ключови думи и изграждане на връзки, трябва да можете да изведете статиите си пред целевия пазар. Освен това, двата най-важни сигнала, използвани от Google за позициониране на вашия сайт при търсене, са основна съставна част и развитие на връзки.

Според данните на Hubspot, на Google се падат 94 процента от целия органичен трафик, така че трябва да се опитате да се класирате за подходящи ключови думи в първите резултати на Google.

С честота на кликване от 34,36 процента за настолни компютри и 35 процента за мобилни устройства залозите за първо място в резултатите от търсенето с Google са високи!

Управление на Общността

В наши дни най-успешните фирми за дигитален маркетинг имат зад гърба си големи общности. Да разгледаме Hubspot, Buffer и SEMrush като примери.

Разбира се, те имат фантастични стоки, които говорят сами за себе си, но също така са успели да създадат масивни общности, които помагат да се разпространи информацията за техния бизнес.

Въпросът е, точно ли се опитаха да направят това? Освен фантастичните артикули, те осигуряват изключително обслужване на клиентите. Те също така са страхотни в това да изслушват мнението на клиентите и да подобряват своите стоки от това, което научават.

Освен това Buffer е признат за своята честност, независимо дали става дума за бизнес култура или възнаграждение, което според мен привлича широк кръг от хора.

Основното е, че не трябва да създавате своя собствена онлайн общност, докато първо не сте част от няколко други. Може да помислите за стартиране на собствена онлайн общност, след като усетите как трябва да бъде.

Реклами в Google/Facebook

Ще призная, че платената реклама е аспект на дигиталния маркетинг, където трябва да се справя по-добре. Въпреки че не съм специалист в тази индустрия, съм добре наясно с критичната функция, която те играят в днешните дигитални маркетингови решения.

Можете ли да си спомните последното си търсене в Google? Каквото и да беше, предполагам, че първите няколко и потенциално крайните резултати са спонсорирани реклами.

В допълнение към 10 органични търсения, терминът анализ на социалните медии, например, връща 6 реклами, върху които да кликнете. Това се равнява на 37,5 процента от всички резултати на първата страница с резултати от търсенето за тази фраза.

Като вземете предвид, че първите три спонсорирани реклами на страницата с резултати от търсачката получават 41% от всички кликвания, е ясно, че не можете да си позволите да пренебрегнете този маркетингов канал.

Анализ

Ако сте търговец, ще ви е необходима основна осведоменост за показателите, които показват резултатите от вашите усилия. Имах толкова малко практическо разбиране как да наблюдавам ключовите си показатели, когато за първи път започнах, но научих много оттогава.

Има твърде много аспекти на анализа, за да бъдат обхванати в една статия в блога или дори в поредица от публикации в блога.

Анализирането на поведението на потребителите на вашия уебсайт, както и ефикасността на вашите маркетингови канали, са двете, които смятам за най-съществени.

Първият трябва да ви предложи добро разбиране за това какво правят хората, когато дойдат на вашия сайт. Hotjar е отличен инструмент за създаване на топлинни карти и проследяване на потребителското поведение на вашия сайт.

Може например да ви помогне с бъдещи корекции на дизайна, така че да можете да приспособите уебсайта си към начина, по който хората взаимодействат с него, докато си играят с него. Освен това, той помага при анализа на фуниите за реализация, като улеснява идентифицирането на най-важните области за развитие, както и създаването на анкети за обратна връзка, за да се разбере по-добре защо хората се държат по начина, по който се държат.

Няма начин да не обсъждам Google Analytics, когато става въпрос за анализ на вашите маркетингови канали! Въпреки че вярвам, че разбирам добре този инструмент, съм сигурен, че мога да науча още много от него.

Това е моят най-добър инструмент всеки път, когато трябва да разсъждавам върху резултатите от работата си, но да бъда честен, проверявам го редовно, просто за да видя как се справят рекламните канали, за които отговарям. Всъщност, понякога имам склонност да анализирам прекалено числата, но предполагам, че това е по-добре от алтернативата.

Привеждане на всичко до край

Както можете да видите, на ваше разположение имате огромен избор от опции за дигитален маркетинг и дори не съм се докоснал до всички от тях, като например маркетинга по имейл.

Въпреки че може да е трудно да успеете във всички тези категории, добра идея е да установите набор от умения, които ще ви позволят да се конкурирате с вашите конкурентни компании на различни нива.

В крайна сметка всичко е за придобиване на конкурентно предимство и колкото повече ресурси могат да ви помогнат с всичко това, толкова по-добре!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *