сертифициран дигитален търговец

Ако осъзнаете стойността на онлайн маркетинга за вашата фирма, ще знаете, че постоянно ще искате повече. Повече информация, способности и техники за демонстриране на клиенти или компании, че можете да разграничите тяхната компания.

Един от най-добрите начини да постигнете това и да се подготвите за успех е да включите сертификат в автобиографията си. Независимо дали сте нов в областта или опитен дигитален търговец, може да се чудите какво струва сертификатът за дигитална реклама. Повече не е нужно да се чудите…

Става общоизвестно, че не се изисква четиригодишна диплома за работа като дигитален маркетинг. Тъй като повечето бакалавърски програми не преподават уникалните и важни способности, необходими, за да станете дигитален търговец, демонстрираната способност има предимство пред годините на обучение.

Много хора вярват, че сертификатът за онлайн маркетинг е дори по-ценен от дипломата за колеж и фирмите бързо разпознават това. Може да е най-ефективната техника, за да покажете, че сте вложили време и усилия в изучаването и усъвършенстването на способностите на вашия занаят.

Нека да разгледаме как един признат сертификат може да бъде от полза за вашата професия по дигитален маркетинг по различни начини.

Какво квалифицира сертификата като валиден?

Как тогава разбирате дали сертификатът, който разглеждате, е легитимен? Имаше много програми, сертификати и сертификации, предлагани от фирми, които се надяват да правят бързи пари – така че как да разпознаете дали сертификатът, който разглеждате, е легитимен?

Задайте си следните въпроси, за да определите дали сертификата, което обмисляте, ще бъде от полза за вашата кариера:

Професионалисти от индустрията ли преподават сертификатите?

Вие губите времето и разходите си, ако хората, които предоставят онлайн маркетинговите курсове, нямат опит в това, което преподават. Работодателите се нуждаят от хора с реален опит и подходящ практически опит в тази област. Всяко реномирано маркетингово училище признава това и набира първокласни инструктори с история в своята област.

Има ли практически познания в сертифицирането?

Ще ви даде ли този сертификат много умения и информация, които ще ви трябват в реалния свят, след като го получите? Ще ви предложи ли нови способности, които са търсени и преносими, или ще освежи ли талантите, които вече имате? Трябва да помислите как ще можете да превърнете наученото в практически способности, които ще ви помогнат да създадете успешна дигитална рекламна професия. Ако случаят със сертифицирането е такъв, той трябва да бъде преследван.

Добре познат ли е сертифицирането?

Този елемент може да е по-труден за идентифициране, но някои изследвания могат да ви помогнат да направите това. Какво имат да кажат предишните студенти за този курс? Потърсете отзиви на клиенти на уебсайта на компанията, както и на уебсайтове на трети страни. За съжаление, не всички програми се приемат еднакво, така че сравнете сертификатите, за да знаете ясно какъв сертификат ще получите в края.

Каква е връзката между сертификат и удостоверение?

Каква е разликата между сертификат за интернет маркетинг и диплома за дигитален маркетинг?

Сертификацията показва, че сте завършили набор от уроци и сте преминали изпит по темата. Сертифицираните курсове могат да бъдат изчерпателни и да обхващат голямо разнообразие от теми. В определени случаи вашето сертифициране може да е валидно само за ограничен период от време, преди да трябва да го пресертифицирате. Моля, не забравяйте, че сертификациите може да са по-скъпи от сертификатите, тъй като са по-изчерпателни и може просто да се наложи да платите такси, за да вземете теста.

Какво представляват сертификатите и какво означават те?

Сертификатите се издават при завършване на курс, който обикновено се фокусира върху конкретна тема. Те често се присъждат за участие в курсове, а не за академични постижения. Това не означава, че те не са ценни, ако се научите на нещо полезно. Освен това много от тях са безплатни, така че всичко, което трябва да направите, е да им отделите малко време. Освен това може да изглежда хубаво във вашето CV. (Вижте този шаблон за генериране на автобиография, ако се интересувате от генериране или модифициране на вашето CV или автобиография.)

Какви са предимствата на получаването на сертификация или квалификация?

Сертификацията е безценна, когато става въпрос за започване или развиване на вашата професия по дигитален маркетинг. Независимо дали сте работили в областта преди или тепърва започвате, има какво да научите. Едно от най-привлекателните предимства на получаването на квалификация или сертификация е, че не се нуждаете от предишен опит в училище или да актуализирате курсове, за да започнете.

Следват някои от уникалните предимства на получаването на сертификат или сертификация:

Бъдете в крак с най-новите разработки.

Сертификатите ви позволяват да сте в течение на промените в индустрията, докато се случват. С нови технологични постижения, които се появяват през цялото време, поддържането на актуални дигитални умения може да ви помогне да останете крачка напред пред кривата.

Улесняват намирането на работа

Много завършили колежа сега са „недостатъчни“ според нарастващата тенденция сред тях. Според Washington Post 40% сега работят в професии, които не се нуждаят от диплома. В резултат на това институциите започват да дават акредитации преди дипломирането, за да гарантират, че студентите имат способностите, от които компаниите се нуждаят. Така че, ако искате да работите в дигитален маркетинг, получаването на квалификация в сектора демонстрира на работодателите, че имате необходимия практически опит, за да процъфтявате на позицията.

Уверете се, че сте подготвени за промоционални възможности

Дигиталният маркетинг изисква широк спектър от твърди и меки таланти. Разширяването на една или две специализации към вашата специалност може да ви помогне да се придвижите бързо нагоре по корпоративната стълбица. Добър писател, който разбира PPC и SEO, например, може лесно да напредне до позицията на дигитален маркетър или мениджър.

Да настоявате по-висока заплата

Като дигитален търговец имате много възможности за печалба. Той е сред десетте най-високоплатени кариери, които не се нуждаят от диплома за колеж. Всяка квалификация, която добавяте към автобиографията си, укрепва потенциала ви да изисквате по-добра заплата и ви дава увереност, че я заслужавате.

Да направите име сред връстниците си

Количеството сертификати, които притежавате, ще ви отличават от вашите конкуренти при интервюта за работа и повишения. Това показва страст към самоусъвършенстване, което говори добре за вашия характер, не само защото притежавате пълномощията и способностите, които идват с тях.

Комбинирайте образованието с реален опит

Може да смятате, че официалното образование е съществено, но това не е така. Пресечната точка на обучението и практическия опит е мястото, където сертификатът за онлайн маркетинг влиза в игра. Той задоволява търсенето на обучение след средно образование, което има за цел да ви научи на уменията, от които се нуждаете в реалния свят.

Може да станете свой собствен шеф

Трябва да имате знанията и ноу-хау, за да започнете собствена фирма, ако имате признат сертификат за дигитален маркетинг (особено на ниво магистър). Ще можете да станете независим дигитален търговец и да отидете навсякъде по света, ако сте собствен шеф. Вижте колко пари бихте могли да спечелите като отдалечен служител в нашия блог. Квалификацията трябва също да демонстрира на заинтересованите страни и инвеститорите, че разбирате какво трябва да се случи, за да разширите и пуснете компанията на пазара, за да получат печеливша възвръщаемост (пари или време).

Какво би струвало да бъдете сертифицирани?

Това ще се определи от областта, в която искате да получите сертификат. Много безплатни сертификати за Google AdWords, Google Analytics, Facebook Ad Manager и други програми са достъпни онлайн.

От друга страна, сертификатите, които дават задълбочен и практически опит, са много важни, ако се опитвате да инвестирате във вашата професия. Потърсете квалификация, която ще ви предложи умения и информация, които можете бързо да приложите в онлайн маркетингова кариера и която ще демонстрира вашата стойност пред потенциален работодател.

Много сертификати са евтини, особено в сравнение с разходите за образование в колеж. В резултат на това дигиталния маркетинг е жизнеспособна алтернатива за всеки, който желае да смени работата си или да напредне в съществуващата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *