софтуеренинженер

Въпреки че изглежда така на пръв поглед, изборът на бизнес за разработка на софтуер не е просто начинание. Със сигурност ще искате да закупите хубав продукт, който напълно отговаря на вашите критерии, като същевременно харчите вашето време и пари. Като резултат екипът на разработчиците трябва да се състои от компетентни специалисти, които могат да свършат работата в рамките на договорения срок и без да надхвърлят бюджета.

Проблемът е, че малко клиенти имат опит, за да вземат правилното решение бързо и без затруднения. Лесно е да се хванете в разбъркването на оферти или да направите гафове в резултат на прибързани преценки.

Нека да разгледаме някои от нещата, които трябва да имате предвид, когато наемате разработчик, който да създаде вашето мобилно приложение.

Защо трябва да наемете фирма, а не разработчик на свободна практика?

Обещанието за по-ниска цена е това, което привлича повечето потребители към разработчиците на свободна практика. Това понякога е оправдано, но в повечето случаи услугите на компетентен фрийлансър ще струват същото като услугите на изнесена компания. Опасностите за хората на свободна практика обаче ще бъдат значително по-големи.

Препоръчваме да си сътрудничите с пълноценна фирма. Екип с пълен персонал, добре установени процедури и участието на ръководител на проекта ще ви помогнат. Този човек е постоянно на работа с екипа, като ги насърчава и мотивира, като същевременно следи за сроковете. Качеството на работата се подобрява драстично.

Какво да търсите, когато избирате компания за разработка

Индустрията за разработка на мобилни устройства е пренаситена, като описанията на много бизнеси са почти сходни, въпреки разликите в цените от порядък. Според нашия опит, при избора на партньор за разработка на софтуер трябва да се имат предвид следните неща:

1. Вижте техния уебсайт.

Лицето на бизнеса е неговият уебсайт и това е валидно за всички. Достоен уебсайт на агенцията трябва да включва описание на предлаганите услуги, както и мостри от завършени проекти. Също така би било чудесно да имате блог, който да показва, че работи истински екип и достатъчно опит, за да споделяте знания с други.

Не се поддавайте на извинения като „нямаме време да добавим портфолио“, „вече сме изградили 200 сайта“ или „сайтът в момента е в процес на изграждане“. Доста необичайно е една фирма да има голям брой потребители и малко време да се рекламира.

Разгледайте внимателно уебсайта на разработчиците, за да се уверите, че фирмата има адрес и представител, посочени в информацията за контакт.

2. Попитайте за съответния професионален опит

Разгледайте портфолиата на разработчиците, които са включени в краткия списък – по кои проекти са работили и в кои индустрии? Качеството на предишни проекти на компания за разработка на софтуер е от решаващо значение при вземането на решение. Определено ще им бъде по-лесно да планират работата вместо вас, ако са завършили работа във вашата фирмена специалност и е много вероятно вече да имат ефективни решения, които са изпробвани на практика.

Също така, попитайте за технологиите, които ще бъдат използвани за конструирането на вашето приложение с представител на бизнеса. Работата с действителни експерти има предимството да ви предостави нов подход от това, което сте имали предвид в началото, но такъв, който е по-ефективен и евтин.

3. Вижте отзивите на други хора.

Те могат да бъдат публикувани на уебсайта на агенцията или на други уебсайтове. Например оценките в базата данни на Clutch.co се преглеждат задълбочено за легитимност от администрацията и предоставят много информация за завършените работни места.

4. Поинтересувайте се за подхода и фазите на развитие.

Попитайте за техниките за развитие на компанията с представител. Agile и Waterfall са двете основни техники, всяка със собствен набор от предимства и недостатъци.

Scrum е една от Agile техниките, които сега са популярни. Тяхното конкурентно предимство е в постепенното, стъпка по стъпка развитие и максималното участие на клиента в процеса. Ще получите резултати в края на всеки спринт (приблизително две седмици), които показват как напредва процесът на проектиране.

Всичко тук е трудно и лесно в същото време по отношение на фазите на проекта. Професионалистите подхождат професионално към задачата. Фирмата трябва да направи анализ на вашия бизнес, неговите изисквания и целевата аудитория, преди да се заеме с работа.

5. Отношение към подписване на споразумение за неразкриване

Изпълнители, които са склонни да измамят потребителите, да забавят крайните срокове или просто да ги изоставят по средата на проект, ще откажат да подпишат това споразумение.

Обикновено е за предпочитане да започнете работа със софтуерен инженер въз основа на писмен договор и, ако е необходимо, NDA. Това ще ви помогне да защитите интересите си, като същевременно запазите правата на интелектуална собственост на продукта. Дори и да има по-висока цена, допълнителната сигурност си заслужава.

6. Тестването на продукта идва ли като част от пакета?

Реномирана организация винаги ще разполага с QA експерти в персонал, който може да бъде назначен за вашия проект. Тяхната работа е да търсят всякакви недостатъци, за да разгърнат възможно най-ефективния резултат.

В реалния живот клиентите, които имат лош опит за първи път, когато използват приложението ви, е малко вероятно да го използват отново.

7. Попитайте за MVP

Първата цел на професионалния разработчик е да отговори на нуждите на клиента. Вероятно те ще предложат да започнете идеята си с MVP, който може да бъде изграден бързо и на ниска цена.

Това е прекрасен подход за бързо пускане на пазара на елементарна версия на продукта и събиране на обратна връзка от реални хора. Можете да продължите да подобрявате приложението, като добавяте нови функции въз основа на тази информация. И ако нещо се обърка, ще можете да ограничите времето и парите, които губите.

8. Не пренебрегвайте чуждестранните доставчици.

В Съединените щати и Източна Европа цената за наемане на програмист на същото ниво може да варира 3-5 пъти. Основната причина за това е, че тези международни места имат значително по-ниска цена на живот, което влияе върху цената на предоставяната услуга.

Не ограничавайте стремежа си за добър отбор само до вашия град или дори собствената си нация. Много фирми са намерили успех с подхода за офшорно развитие. Разгледайте опита на фирмата, а не местоположението.

9. Избягвайте да бъдете повлияни от евтините разходи.

Не се заблуждавайте от ниските цени, предлагани от някои доставчици; имате нужда от добро мобилно приложение, а не от евтино. Изборът на евтино развитие е сигурен начин да бъдете разочаровани.

Професионалистът разбира стойността на своята работа и таксува по подходящ начин. В повечето случаи усилията ви да спестите само за спестяване ще доведат до получаване на продукт, който няма да добави стойност към вашата организация.

Ако бюджетът ви не ви позволява да закупите приложение в момента, изчакайте един месец. Не позволявайте на една фантастична концепция да отиде на вятъра поради лошо изпълнение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *