уебсайт за брандиране

Дигиталният маркетинг е фантастична стратегия за разрастване на вашата онлайн марка. Може да установите и подобрите своята марка с правилния вид съдържание, което води до по-голям брой посетители на сайта и много повече продажби за вашата компания. По-важното е, че това може да повиши общия имидж на компанията, което води до повече приходи, реферали и, като следствие, повече трафик на уебсайта. Цикълът продължава безкрайно.

Но ако маркетингът е толкова мощен за брандирането, защо толкова много малки и средни фирми имат проблеми да го използват, за да създадат своя марка? Какви проблеми изпитвате като собственик на компания и как можете да ги преодолеете?

Основна цел на маркетинга на съдържанието: Осведоменост за марката

От решаващо значение е първо да разберете връзката между брандирането на съдържанието и маркетинга. Много търговци, включително вашите конкуренти, са разбрали стойността на съдържанието при изграждането на марки. Според изследване, проведено от Content Marketing Institute (CMI) и Marketing Profs, основната цел на маркетинга на съдържанието е да повиши разпознаваемостта на марката. Според 79 процента от анкетираните търговци това е така.

Привличането на клиенти (71 процента), задържането / лоялността (65 процента), ангажираността (64 процента) и трафикът на уебсайтове (64 процента) получиха добри оценки в анкетата (62 процента). Единствената цел, която се доближи до разбиването на нивото от 80%, беше разпознаването на марката. Ясно е, че днешните фирми искат да подобрят своята онлайн идентичност и използват съдържание за това.

Брандиране, трафик на уебсайтове и продажби, всички те се възползват от съдържанието.

И така, ако основната цел на търговците на съдържание е брандирането, как оценяват успеха? Въпреки това по-голямата част от търговците споменават онлайн трафика като основен KPI, според проучване на CMI и MarketingProfs (66 процента). Други посочиха, че разглеждат социалното съдържание – споделяне (52%), времето, прекарано в сайт (46%), и директните продажби (44%), наред с други неща, за да определят успеха на маркетинга на съдържание.

Повече трафик, ангажираност, споделяния и покупки ще последват от правилния баланс на маркетинга на съдържанието, който подобрява вашата марка.

Предизвикателства при създаването на марка чрез съдържание

Много търговци признават, че трябва да се популяризират онлайн, използвайки съдържание, за да разрастват марката си и да привличат посетителите към своите уебсайтове. Това обаче е по-лесно, отколкото звучи. Много собственици на малки компании страдат от маркетинга на съдържание и голяма част от това се дължи на недостига на различни инструменти.

Според отговорите на анкета за проучване на CMI и MarketingProfs, основната пречка за възприемане на маркетинга на съдържание е липсата на време (24 процента). Липсата на финансиране (16%), създаването на ангажиращо съдържание (13%) и генерирането на достатъчно материали (10%) са всички основни пречки за собствениците на бизнес. Ще видите, че тази техника изисква следните ресурси: усилия, пари и технически опит. Това е сценарий, с който сте се сблъсквали преди ли е?

Разрешете го: Повечето проблеми могат да бъдат решени само с едно решение.

Вероятно знаете, че основната цел на рекламата със съдържание е да повиши осведомеността за марката. Също така сте наясно, че те се сблъскват с редица препятствия, включително недостиг на време и средства. Много предприемачи са блокирани от тези препятствия. Има обаче някои добри новини. Не е задължително да сте сред тях. С две думи отговорът е Нашата Компания.

Според анкета на Aweber, главният изпълнителен директор е и основният търговец в по-малките организации. Тъй като сте фокусирани върху управлението на основната компания, рекламата е на заден план в тази ситуация. Какво става с брандирането? Лесно е да забравите за това, докато не започнете да губите потребителите в конкуренция с по-добра марка. Това не е случая и не трябва да бъде.

Въпреки че не можете да направите нищо, за да увеличите броя на часовете на ден, можете да разпределите процент от приходите си за услуги за маркетинг на съдържание, предоставяни от нас. Имайте предвид, че маркетингът на съдържанието помага за оптимизиране на марката, създаване на трафик, ангажираност, споделяне и продажби. Никой не може да управлява вашата основна компания, както вие, но има фирми като нашата, които могат да се справят с вашата марка и маркетинг на съдържанието.

Сега е моментът да създадете ангажиращо съдържание за вашата марка.

Когато става въпрос за делегиране на вашата маркетингова стратегия за съдържание на агенции, най-трудният компонент е да определите кой материал може да се използва както за поддръжка на марката, така и за създаване на трафик. Какъв вид материал е достатъчно ефективен, за да осигури и двата резултата? Това е истинска досада. Трябва ли да използвате помощта на маркетингова фирма, за да напишете стандартни SEO статии? Трябва ли да закупите продуктови страници или съобщения за пресата?

Трябва да се чудите каква медия предпочита вашата аудитория, за да разбере какво е „интересно“. В това отношение се открояват два формата: видеоклипове и статии. Според проучване на Gfk, корпоративните политици предпочитат да научат за фирма чрез колекция от публикации, а не чрез реклама. Маркетолозите са съгласни: марковото съдържание е по-успешно от рекламите в списания, според 72 процента от респондентите в анкета на Custom Content Council.

В случая с видеото, Accenture откри, че 90% от клиентите наистина гледат видео в интернет. Освен това, според проучването на Animoto, 96% от клиентите смятат видеоклиповете за полезни при избора на покупка. Според 71 процента от анкетираните гледането на корпоративни филми им дава положително мнение за компанията.

Видеоклиповете и статиите са най-ефективните типове съдържание за увеличаване на обхвата, ангажираността и растежа на марката.

Оптимизиране на съдържанието за марка и трафик

Съдържанието е оптимизирано в традиционните тактики за уеб маркетинг, като го прави “по-търсещо се“ за търсачките. Това включва правилна класификация и етикетиране, както и използването на мета описания, които са термини, които търсачките като Google използват за комуникация. С незначителна модификация на процедурата, можете също да приложите тази стратегия, когато използвате съдържание за брандиране.

Когато използвате материал за маркетинг, той трябва да бъде персонализиран, за да повиши имиджа на компанията. Това включва балансиране и комбиниране на вашите основни послания, за да задоволи както изискванията на целевия пазар, така и на вашата марка. Това е пътят, по който вървят далновидни маркетолози. Според Forrester, 79 процента от анкетираните маркетолози смятат, че компаниите им се движат към марково съдържание.

Макар че е страхотно, когато говорите за вашите потребители, техните желания и че можете да им помогнете, те също трябва да ви опознаят. Те искат да знаят дали сте компания, която могат да уважават и да се придържат към нея. Според проучване на Nielsen, 62% от клиентите предпочитат да купуват от марки,с които са запознати, и да пробват нов доставчик.

Това е вашият шанс да им се представите. Трябва да подчертаете достойнствата на вашата компания и да убедите новите и настоящите потребители защо трябва да правят бизнес с вас. Това може да изисква допълнителна работа, тъй като маркови видеоклипове и статии са по-трудни за създаване, но ако постигнете това, ще можете не само да получавате необходимия интернет трафик, но и да установите и подобрите своята марка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *