wordpress уеб дизайн

Стартирането на бизнес онлайн не е лесно и тъй като първоначалните разходи са толкова скъпи, може да сте склонни да го направите сами, вместо да наемете професионален дизайнер на уебсайтове.

Дори и да наемете професионалист, който да създаде вашия уебсайт, ако искате да го поддържате сами, когато той приключи, ще трябва да вземете определени решения, като например кой cms да изберете.

Защо? Защото вашето решение ще окаже влияние върху производителността, външния вид и използваемостта на вашия уебсайт, както и вашите дейности. Експертите съветват да използвате WordPress в тази ситуация.

Фон на WordPress

B2-Cafelog е основана през 2001 г. от френския програмист Мишел Валдриги като система за блогове, базирана на PHP (Hypertext Preprocessor) и MySQL (система за управление на релационни бази данни с отворен код). Две години по-късно Майк Литъл и Мат Мъленвег поемат програмирането и основават платформата WordPress.

WordPress 0.7 беше публикуван през май 2003 г. През следващите години бяха пуснати нови версии със системи за теми, постоянно кеширане и подобрени джаджи (widgets). До 2016 г. WordPress 4.5 (Coleman) добави вградени връзки, допълнителни инструменти за форматиране и отзивчиви визуализации към функционалността на Customizer.

WordPress е във възход от самото си начало и служи за отлични цели.

Кой използва WordPress и защо?

В момента WordPress управлява 31,9% от всички уебсайтове, което му дава пазарен дял от 59,4% за решения за управление на съдържанието.

Всеки, който се е ангажирал като производител на съдържание или търговец за определен период от време, е наясно, че има няколко платформи за проектиране на уебсайтове и блогове, от които да избира. Има толкова много уебсайтове, от които да избирате, както платени, така и безплатни, че може да бъде трудно да решите кой е по-добър за вашите нужди.

Както се вижда от следните цифри, предходните 15+ години бяха време на силен напредък за блогове и уеб дизайн:

24 милиарда страници на WP се виждат от 400 милиона души на месец.

Всеки месец има 70 милиона нови публикации и 47 милиона коментара.

WordPress блоговете са достъпни на над 120 езика, като испански и холандски.

WordPress се използва от CNN, TED, UPS и CBS Radio, наред с други.

WordPress надмина Blogger, SharePoint и Drupal по отношение на популярност, според Google Trends. В допълнение към блоговете, WordPress може да се използва за създаване на социална мрежа, напълно завършен интранет и дизайн на визитни картички в интернет.

С разнообразие от инструменти, плъгини и гъвкави възможности, WordPress е може би най-добрата система за управление на съдържанието за дизайн на уебсайтове в бизнеса.

Нека да разгледаме какво може да направи WordPress за вашия бизнес.

WordPress предлага 16 предимства

1. Лесен за научаване и използване

Тази функция позволи на WordPress да изпревари конкуренти като Drupal и Joomla, превръщайки се в най-популярната платформа за уеб разработка в света, елиминирайки необходимостта от изучаване на HTML, CSS, PHP и други сложни технологии.

Не е нужно да използвате никакъв код, ако не искате.

Можете да избирате от теми за уебсайтове на WordPress или да работите с квалифициран уеб разработчик, ако искате по-персонализиран и уникален уеб дизайн или специфични функции.

Това ви позволява да се концентрирате върху други части от вашия бизнес, вместо да изучавате дизайна на уебсайтове.

2. Надежден и иновативен

WordPress, подобно на вашия смартфон, остава в крак с най-новите технологии, разработки и изисквания на потребителите.

Функцията и целта на уебсайта може да се променят с течение на времето и WordPress се справя със задачата.

Редовните актуализации поддържат CMS актуална, прилагат се корекции на грешки и нови полезни и завладяващи функции се публикуват рутинно.

3. Атрактивни опции за дизайн

WordPress предлага стотици специализирани теми, някои от които са безплатни, с които можете да персонализирате и персонализирате продукта си.

4. Гъвкавост

Можете да изберете да включите над 22 000 плъгини и стотици теми, за да придадете на уебсайта си нов облик или да го адаптирате към постоянно променящите се тенденции в онлайн медиите.

Може да е трудно да инсталирате персонализирани инструменти като тези на други CMS. Само за няколко минути можете да конфигурирате библиотека от плъгини за редица цели с WordPress.

Проверете отзивите, преди да го поставите на уебсайта си, и се уверете, че се актуализира редовно.

5. SEO Оптимизация

WordPress опростява SEO, като активира добавки като SEO Ultimate, All-In-One-SEO-Pack, Platinum SEO Pack, Yoast WordPress SEO и други, които опростяват използването на H1, H2 и H3 тагове, както и включване на ключови думи в URL адреса на вашия уебсайт.

И ако ще отделите време и пари за създаване на уебсайт за клиентите си, искате да сте абсолютно сигурни, че те могат да го намерят, нали?

6. Структура

Един от аспектите, които правят WordPress оптимален за SEO, е неговата структура. Потребителите искат уебсайтове, които се зареждат бързо, като по този начин уебсайтове с ясна структура се зареждат по-бързо.

След това можете да използвате WordPress, за да създадете XML карти на сайтове, които казват на роботите на Google къде е вашата уеб страница и кои от тях си струва да обхождат. Това ще ви помогне да спестите значителна сума пари за дизайн на уебсайтове и SEO решения.

7. Лесно управление на съдържанието

Управлението на съдържанието никога не е било по-лесно и можете да го направите много по-лесно, като дадете конкретни отговорности на редактори, автори и администратори и ограничите тяхната свобода.

Ако можете да промените документ на Word, можете да промените съдържанието на вашия уебсайт на WordPress.

8. Общност

За разлика от собствената технология и други инструменти, използвани от създателите на интернет уебсайтове, WordPress популяризира общества и базирани на членство уебсайтове и не изисква специални умения.

9. Способността за споделяне

Благодарение на голямата общност на разработчиците споделянето вече е по-лесно от всякога. Имате приспособления за социални медии, плъгини, API и всичко останало, от което се нуждаете, за да свържете профилите си в социалните медии към уебсайта си и да разпространявате съдържанието си в няколко платформи.

10. Софтуер с отворен код

Софтуер с отворен код, който всеки може да променя или подобрява. Хиляди разработчици от цял свят допринасят за WordPress ежедневно като софтуер с отворен код.

В резултат на това разработчиците бяха привлечени да добавят нови функции към платформата. Тези програмисти постоянно пускат нови плъгини, които правят WordPress по-лесен за използване и по-полезен редовно.

Ако имате нужда от функция за вашия сайт, има голям шанс да я намерите в директорията на приставките на WordPress.

Разработчиците и графичните дизайнери рутинно се комбинират, за да създават атрактивни теми, някои от които са или безплатни, или евтини.

Поради голямата общност от креативни разработчици, уебсайтовете на WordPress може да са толкова уникални, колкото и компаниите, които ги използват.

11. Отзивчив

Ако искате уебсайтът ви да се приспособи към устройството, което се използва, за да го вижда и да осигури отлично изживяване на потребителите, независимо дали са на телефон, таблет или настолен компютър, този CMS е най-доброто решение.

12. Способност

Докато повечето HTML уеб дизайнери предоставят само основна функционалност, WordPress надхвърля и предлага теми и плъгини, които улесняват персонализирането на вашия уебсайт и подобряват потребителското изживяване.

Разнообразието от плъгини и теми, достъпни за вас, когато създавате уебсайт на WordPress, е почти безкрайно. Използвайки редица актуални и модерни теми, почти всеки може да създаде уебсайт за всякакъв вид бизнес, включително:

13. Интерфейси за програмиране на приложения (API)

Приложните програмни интерфейси (API) позволяват услугите на трети страни да бъдат интегрирани с уебсайтове на потребителите на социални медии. WordPress ви предлага достъп до стотици API, които можете да използвате, за да интегрирате допълнителни ресурси във вашия уебсайт.

14. Мащабируемост

Дори ако имате нужда само от основен, бързо зареждащ се уебсайт в началото, нуждите ви може да се променят, когато бизнесът ви расте и успее.

WordPress, както са доказали онлайн специалистите по целия свят, ви позволява бързо и просто да настроите своя собствена мрежа от сайтове, спестявайки време и пари.

15. Помощ

Общността на WordPress се състои от стотици професионалисти и хора, които предоставят безплатни съвети и помощ в различни форуми. Просто задайте въпроса си и ще получите незабавен отговор.

16. Ефективност и бързина

Може да изглежда невъзможно, но WordPress ви позволява да разработите уебсайт само за един ден, като използвате прости изображения и съдържание.

Мнозина могат да твърдят, че съществуват алтернативни патентовани софтуерни решения и че някои от тях дават повечето от характеристиките, споменати по-горе, но нито едно от тях няма да ги предостави всички по едно и също време и нито едно няма да съответства на стойността, адаптивността и адаптивността на WordPress. ефективност.

Ако искате повече подробности относно WordPress или услугите за дизайн на уебсайтове, моля, свържете се с Thrive. Един от професионалистите на нашия сайт би се радвал да говори с вас за ползите и предимствата на WordPress.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *