уеб дизайн онлайн

Търсите ли най-добрите кулсове по уеб дизайн онлайн, за да можете да подобрите уменията, без да се налага да напускате дома си?

Има неограничено количество информация за курсовете по уеб дизайн онлайн, благодарение на стотици блогове и десетки учебни платформи. Не всеки курс обаче носи същата стойност. Вие не само ще загубите времето си, но и парите си, ако изберете неправилния.

Съставихме списък с осем от най-добри курсове за уеб дизайн, безплатни и платени, за да ви помогнем да намерите най-добрите селекции. Хайде да разберем повече за курсовете…

През 2022 г. най-добрите курсове за уеб дизайн ще бъдат достъпни онлайн.

С нарастването на онлайн обучението вече е възможно за начинаещите да придобият основите на уеб дизайна само чрез онлайн курсове. Всеки от курсовете в нашия списък ще ви научи на основите, следователно оптималният курс за вас ще бъде определен от фактори като цена и продължителност на курса.

  1. Masterclass Webflow е първият клас от серията Webflow Masterclass.

Masterclass Webflow от Ран Сегал, уеб дизайнер с над 17 години опит, е на първо място в нашия списък с най-добрите курсове по уеб дизайн. Курсът е достъпен чрез Flux Academy и чрез 12 часа лекции, Ран се опитва да направи уеб дизайна по-лесен за разбиране.

Ран се стреми да обучава в стил, достъпен за начинаещите. Ще научите как да проектирате уебсайт от самото начало с помощта на Webflow до края на курса, както и ще получите индивидуални коментари от професионалисти.

Курсът обхваща основите на създаването на уебсайтове, HTML/CSS, CMS, анимации и взаимодействия, както и казуси, които да ви помогнат да разберете напълно темата. Можете също да се присъедините към общност от над 3500 уеб дизайнери, които са завършили курса.

Какво ще откриете:

Ценообразуване: $695 еднократно плащане или $278 всеки месец на три-месечна база (общо $834).

2. Udemy – Уеб дизайн за начинаещи: Кодиране в реалния свят в HTML и CSS

Този курс е за вас, ако техническият речник на HTML и CSS ви плаши. Курсът включва 52 материала за изтегляне и 11 часа видео по заявка, което го прави идеален за начинаещи. Плащате еднократна цена и получавате достъп до материала до края на живота си.

Брад Шиф, инструктор и опитен уеб разработчик, преподава курса по Udemy. Брад е преподавал по уеб програмиране на над 100 фирми и се опитва да направи HTML и CSS възможно най-лесено за разбиране за новодошлите.

Вместо да четете големи количества материал, текстът е разделен на 22 лесни за четене части.

Ще получите значка за завършване, след като завършите курса. Ще научите как да използвате CSS3, за да създадете отзивчив уебсайт с удобно за мобилни устройства оформление, както и как да използвате ефекти и анимации за създаване на оформление на уебсайт.

Какво ще откриете:

Пълната цена на дребно е $129,99. Въпреки това, подобно на много други курсове на Udemy, понякога се продава само за $20,99, така че се възползвайте от него, ако го видите.

3. Дизайн 101: Ръководство за начинаещи за продуктов и уеб дизайн – Design-lab

Научете уеб дизайн онлайн с курса за начинаещи на DesignLab.

Design 101 е четириседмичен онлайн курс за тези, които са нови в дизайна. От концепцията до предаването, този кратък курс ще ви преведе през целия процес на продуктов и онлайн дизайн. Ще работите все едно сте в студио или фирма.

16-те практически проекта, върху които ще работите по време на курса, са това, което го отличава. Това е рядък шанс в повечето курсове. Ще се учите от експерти в индустрията и не е необходимо да имате предварителен опит в дизайна, за да започнете.

За да направи уебсайта по-привлекателен и успешен, курсът ще разгледа аспекти като цветна терапия, изображения и типография. Това е страхотно обучение както за начинаещи, така и за работещи професионалисти, които желаят да разширят хоризонтите си.

Какво ще откриете:

Цената е $399.

4. Университет на Мичиган @ Coursera – Уеб дизайн за всеки

Няма по-евтини онлайн курсове за уеб дизайн от безплатната оферта на Coursera от Университета на Мичиган.

Колийн ван Лент и Чарлз Ръсел Северанс от Мичиганския университет предоставят курс на Coursera, наречен Уеб дизайн за всеки. Той е насочен към новодошлите и включва всичко, което трябва да знаете за проектирането и изграждането на уебсайтове.

Ще научите как да използвате HTML и CSS, за да изградите структурата на уебсайта си (като същевременно се придържате към насоките за отзивчив дизайн, разбира се), както и JavaScript за добавяне на интерактивност. Като част от курса вие също ще завършите практически проект, който ще ви даде реален опит с разработването на уебсайтове.

Курсът се очаква да отнеме шест месеца, за да завършите, но е самостоятелен, така че можете да спрете или ускорите обучението си във всеки един момент. Лекторите препоръчват седмично темпо от три часа.

Продължителност: шест месеца със скорост от три часа всяка седмица.

Какво ще откриете:

5. Уеб дизайн Track в Treehouse

Treehouse е добре известен със своите класове по уеб дизайн, достъпни онлайн.

The Treehouse Web Design Track е колекция от курсове, а не един курс. По-скоро това е колекция от курсове, организирани в логична „писта“, за да ви научат на основите на уеб дизайна. Започва с преглед на HTML и CSS, преди да преминете към по-сложни теми като Flexbox, оформления за мобилни устройства и отзивчиви и други.

Курсът е изцяло фокусиран върху HTML, CSS и основни концепции за уеб дизайн, без да се споменава JavaScript.

Като цяло, ако започвате от нулата и искате да достигнете скоростта бързо, това е отлична алтернатива.

Пълният курс отнема 41 часа. Продължителността на всеки урок варира от 45 минути до четири часа.

Какво ще откриете:

Ценообразуване: За $25 на месец можете да получите достъп до всички курсове. Включена е и седемдневна безплатна пробна версия.

6. Въведение на FutureLearn в уеб разработката

Raspberry Pi Foundation предлага онлайн курс за уеб разработка, наречен Въведение в уеб разработката.

Raspberry Pi Foundation предлага този курс, който ще ви научи как да създадете уебсайт с помощта на HTML, да го проектирате с помощта на CSS и да го направите интерактивен с JavaScript. По време на курса ще научите повече за модела на кутията и как уеб браузърите превръщат кода ви в готов уебсайт.

Ще видите също как JavaScript взаимодейства с обектния модел на документа (DOM), за да модифицира уеб страници. Ще проектирате и създадете уеб страница с викторина в края на курса, за да демонстрирате способностите си, като направите свой собствен уебсайт. Този курс е предназначен за всеки, който иска да научи как да използва JavaScript и HTML за първи път.

Като се има предвид това, преди да вземете този курс, трябва да сте запознати с основните програмни конструкции.

Продължителност: Препоръчват се три седмици по два часа всяка седмица, но обучението е самостоятелно.

Какво ще откриете:

Курсът е напълно безплатен. Ще ви струва $49. ако искате сертификат за курс.

7. Пълен уеб дизайн – Skillshare – от дизайн на Figma до разработка на Webflow

Skillshare предлага онлайн курс по уеб дизайн, който е идеален за начинаещи.

Това обучение за уеб дизайн от шест части е достъпно безплатно в Skillshare и е идеално за начинаещи. Състои се от множество курсове и задачи, които отнемат общо 19 часа за изпълнение.

Най-същественото предимство на този курс е, че съдържа бележки за всеки модул за вас. В резултат на това няма да ви се налага да пишете бележки за всеки сегмент от лекцията. Лекциите са добре организирани, което ги прави лесни и бързи за научаване и усвояване.

Има и студентски Discord канал, където можете да общувате с някои от 6250+ други студенти в курса.

Продължителност около 19 часа.

Какво ще откриете:

Цената е безплатна.

8. Interaction Design Foundations: Потребителско изживяване: Ръководство за начинаещи

Разберете как да създадете страхотно потребителско изживяване.

Този курс от Interaction Design Foundation ви учи за много аспекти на потребителското изживяване и как можете да направите потребителите на вашия продукт щастливи. Ще откриете как визуалното възприятие влияе върху изживяването при гледане и дизайнерските грешки, които трябва да се избягват, както и защо полезността винаги трябва да има предимство пред естетиката.

Това е курс за начинаещи с неограничен достъп до материалите. Освен това предлага онлайн сесии със срещи като опция. Ще имате задълбочено разбиране на концепциите за дизайн, които се комбинират за създаване на потребителско изживяване в края на курса. След завършване на курса ще получите сертификат.

Курсът е самостоятелен и се очаква да отнеме 18 часа в рамките на 12 седмици.

Какво ще откриете:

Обучението е безплатно за членове на Interaction Design Organization, но присъединяването към фондацията не е. Цената на членството в един курс е $120 на година. Можете също да наемете личен треньор за $2400 на година.

Започнете с онлайн класове по уеб дизайн още сега.

Организирахме за вас осемте курса по уеб дизайн в интернет.

Ако искате да учите уеб дизайн, прегледайте ги и изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Masterclass Webflow е отлична възможност, ако искате да научите уеб дизайн и разработка с помощта на Webflow от професионалист в индустрията. Заслужава си парите, като се има предвид обширния модул и опитен обучител.

Ако търсите безплатен курс, за да научите основите на уеб разработката, FutureLearn Въведение в уеб разработката е чудесно място да започнете. Това е чудесен вариант, ако сте начинаещ и искате да опитате ръката си в създаването. В сравнение с други курсове, той е кратък.

Уеб дизайнът на Coursera за всеки и пълен уеб дизайн на Skillshare са безплатни пълни курсове. И двата курса използват практически подход и завършват с окончателен проект, който демонстрира знанията ви по темата.

За ниската цена от $115, Уеб дизайн за начинаещи съдържа голям модул, който ще ви отведе в дълбините на темата.

Design 101 е за хора, които вече имат основно разбиране за уеб дизайн и идеи, но които са готови да положат повече работа. Ще ви помогне да разширите професионалните си знания и способности.

Помислете за потребителския опит: Ръководството за начинаещи от Interaction Design Foundation, ако сте професионалист, който желае да увеличи своя опит и да научите повече в бъдеще.

Имате ли въпроси относно тези курсове? Кажете ни какво мислите в коментарите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *