Уеб кодиране

Трябва да погледнете отвъд външния вид на уебсайта, който създавате, за да имате пълно разбиране на фактите и методите за уеб разработка и уеб дизайн. Едва ли посетителите ще познаят какво се случва зад кулисите на даден уебсайт. Малки елементи като скорост на зареждане, възраст на кода, вариации на браузъра и дори самото съдържание ще променят драстично изживяването на потребителя. Защо не надникнем зад кулисите, за да научим за най-зрелищните и фантастични характеристики на уеб дизайна?

По-долу са 5 статистики за уеб разработка и уеб дизайн, които вероятно ще ви удивят и може би ще ви помогнат да подобрите своите процедури за уеб разработка и уеб дизайн, за да можете да останете една крачка пред конкурентите си.

1. Уебсайтовете се изобразяват различно от всеки уеб браузър.

Защо една и съща страница изглежда е напълно различна, когато се гледа на мобилно устройство спрямо компютър? Всичко се свежда до изобразяване и синтактичен анализ или метода, чрез който браузърите интерпретират кода и го показват на вашия екран. Редица браузъри имат склонност да зареждат кода в много точна последователност и често изобщо не успяват да разпознаят кода.

Всички различни разновидности на браузъра ще ви затруднят да проектирате уебсайта си и да осигурите приятно потребителско изживяване на всички. Това се случва често, когато на помощ идват експертни уеб разработчици и уеб дизайнери. Тези хора са добре запознати със стандартите за HTML и CSS, както и с често срещаните проблеми с браузъра и решенията на вероятни пречки. Когато става въпрос за неща като това, не бива да се притеснявате прекалено; отговорност на уеб дизайнер и уеб разработчик е да гарантират, че уебсайтът ви изглежда добре и функционира добре в различни браузъри.

2. Кодовете на вашия уебсайт играят важна роля, за да го направят привлекателен за търсачките.

Вашият уебсайт също е един от най-завладяващите в интернет. Въпреки това, може да няма значение ако няма никой, който да го инспектира или използва. Кодът на специалистите по уеб разработка гарантира, че се появява на страниците с резултати от програмата във връзка със съответните термини и че хората се връщат, за да го оценят. Този код съдържа неща като заглавието на съдържанието на вашия сайт.

3. Уебсайт, който е на две години, може да е остарял.

Технологията се движи с опасно бързи темпове и уеб разработчиците работят неуморно, за да бъдат в крак с нея. Уеб браузърите са динамични през цялото време и същото може да се каже и за устройствата, които се използват за достъп до тях. Ето защо методите за проектиране и разработване на уебсайтове продължават да се развиват с бързи темпове.

4. Изображенията и видеоклиповете на вашия уебсайт може да имат положително или отрицателно въздействие.

Мултимедийните материали, като снимки и видеоклипове, може да са мощна характеристика на уебсайт, но ако се обработват неправилно, те могат значително да влошат скоростта му. Скоростта на зареждане на вашия уебсайт ще бъде значително забавена от големи изображения и видео активи. Ако посетителите трябва да чакат твърде дълго, за да се зареди дадена страница, те може да се разочароват от сайта и да го напуснат напълно. Уеб дизайнерите трябва да използват снимки и видеоклипове, които са подходящи за уебсайтове, за да гарантират, че всеки материал от мултимедийната система, използван в уебсайт, привлича посетители, а не ги отблъсква. Тези оптимизирани файлове ще гарантират, че вашият уебсайт се зарежда бързо, като същевременно предоставя богати умствени изображения или видео съдържание.

5. Шаблоните също трябва да се избягват.

Докато предварително опакованите шаблони са лесни за използване от хора с малък или никакъв опит в програмирането, те губят доверие, тъй като обикновено включват множество ненужни елементи на дизайна, както и твърд код, който може да повлияе на производителността.

Заключение

Сложността на уеб конструкцията е умопомрачителна, изискваща висока степен на текущи познания и щателно внимание към детайла, за да се създаде възможно най-основния уебсайт. Имайте предвид тези неща, докато продължавате да развивате свой собствен онлайн профил!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *