уеб отзивчив

Отзивчивият дизайн е метод за създаване на уебсайтове, които работят ефективно на различни размери на екрана, платформи и ориентации. въз основа на размера на екрана и ориентацията на устройството на потребителя.

Този метод премахва изискването всяко ново устройство да има собствен набор от кодове. Основната цел е да предостави на клиентите плътно изживяване при сърфиране, независимо от устройството, което използват.

Въпреки че броят на наличните за нас устройства се увеличи драстично, това създаде главоболие за уеб дизайнерите и тестери. На всички устройства с различни размери уеб приложението трябва да може да изобразява всяка страница по подходящ начин. Но как ще направите такова задълбочено тестване?

Следват някои от най-честите тестове за отзив, които ще трябва да изпълнявате:

В днешно време има фантастични инструменти за тестване за извършване на отзивчиви тестове, които гарантират, че вашите уеб приложения са подходящи за всички устройства. Можете да тествате отзивчивостта на вашите уебсайтове, като използвате различни базирани на браузър и самостоятелни приложения. В тази публикация ще ви преведем през избран списък от 7 първокласни инструмента за извършване на тест за отзивчивост.

1. Testsigma

Testsigma е автоматизиран инструмент за тестване на различни браузъри и отзивчивост, който ви предлага достъп при поискване до над 1000+ Browser-OS и 2000+ iOS и Android устройства, за да извършите цялостно автоматизирано тестване на отзивчивостта на вашите уебсайтове и приложения. Testsigma трябва да бъде вашият основен инструмент за всички ваши изисквания за тестване, с възможности като автоматизирано тестване без скриптове, паралелно тестване на тестови пакети, разбивка на резултатите от тестовете и други.

 Някои от основните причини, поради които Testsigma е в горната част на стека:

2. Responsinator

Най-лесният инструмент за проверка на отзивчивостта на уебсайтовете е Responsinator. Просто трябва да въведете URL адреса на вашия уебсайт в прост и стилен интерфейс. Можете бързо да проверите как страниците се показват на няколко типични дисплея без никакви проблеми.

Ето някои от причините, поради които трябва да използвате Responsinator за вашето тестване за отзивчивост:

3. Screenfly

Screenfly е безплатно браузърно приложение, което ви позволява да оценявате отзивчивостта при различни размери на екрана и устройства. Той ви дава възможност да добавите какъвто и персонализиран размер на екрана, който желаете. Лаптопи, таблети, мобилни телефони, настолни компютри и телевизори са сред представените артикули. Той има основни контроли за щракване в горната част, които ви позволяват да завъртате, превъртате и извършвате други функции.

Screenfly има редица функции, които го правят популярен сред разработчиците, включително:

4. LambdaTest

Приложението LTBrowser на LambdaTest включва всички инструменти, необходими за извършване на отзивчиво тестване и създаване на уебсайт, удобен за мобилни устройства. Той идва с приблизително 27 джаджи и също така ви позволява да проектирате свой собствен. Освен това ви позволява да извършвате пълен одит на уебсайта и да обменяте доклади за проблеми с вашите колеги.

Някои от най-често използваните функции на инструмента LTBrowser са:

С голям избор от устройства и гъвкавостта за проектиране на устройства с персонализиран размер, това е един от най-популярните инструменти за ръчно тестване.

5. Отзивчив ли съм?

Той предлага четири алтернативни резолюции за своите потребители: настолен компютър (1600 x 992 пиксела), лаптоп (1280 x 802 пиксела), таблет (768 x 1024 пиксела) и мобилен (768 x 1024 пиксела) (320 x 480 пиксела). Той позволява директни сравнения между всички тези различни размери. Той е бърз, прост и лесен за използване.

Следват някои от елементите на „Отзивчив ли съм?“ които бихте могли да намерите за полезни:

6. CrossBrowserTesting

Той предоставя 2050+ реални настолни и мобилни браузъри за отзивчиво тестване на уебсайтове. Можете просто да проверите съвместимостта на публични или локално хоствани уебсайтове в множество мобилни браузъри. Той е подобен на Testsigma по това, че е едно гише за провеждане на паралелни автоматизирани тестове, визуално сравняване на екранни снимки, отдалечено отстраняване на грешки в кода и взаимодействие с уебсайта на устройства от реалния свят.

Сред многото изключителни характеристики на инструмента CrossBrowserTesting са:

7. Browserstack

Той осигурява безпроблемно изживяване за вашите потребители, като ви позволява да оцените отзивчивостта на над 2000 оригинални браузъра, както и устройства с iOS и Android. Той предлага широко покритие от тестване и широка гама от възможности за тестване. Неговите удобни за потребителя инструменти ви позволяват да провеждате тестове за отзивчивост бързо и ефективно.

Browserstack има редица възможности, които можете да използвате за свои собствени цели, включително:

Всички инструменти, описани по-горе, са само симулации на това как може да изглежда един уебсайт. Част от информацията обаче не може да се види с помощта на инструменти за адаптивно проектиране. Не може например да възпроизвежда начина, по който уебсайтът работи на високопроизводителни устройства, как управлението на мултитъч екран влияе върху потребителския интерфейс на сайта или как лентите за превъртане се показват на симулатори, които не се срещат на истински устройства със сензорен екран.

Въпреки това онлайн инструментите за отзивчиво тестване се оказаха полезен инструмент за извършване на обширни тестове. Разработчиците се възползват от простотата и скоростта, с които разделителната способност може да се променя, което значително ускорява процеса на тестване.

По принцип е добра идея да изпробвате няколко различни инструмента, преди да се спрете на един. Всяка от тези технологии работи по малко по-различен начин и предлага различни степени на потребителски контрол. Разумно е да тествате всеки един от тях, преди да изберете любимите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *