уеб разработчик

Екип, посветен на производството на дигитален продукт с неразделно внимание, стои зад постигането на всеки дигитален продукт. Въпреки това, когато трябва да наемете напълно отдалечена работна сила, никога не е лесно да създадете специализиран екип за уеб разработка. Въпреки това, като се има предвид нарастващата популярност на този метод, повече организации вече избират специален екип за проекти, вместо да развиват вътрешен персонал.

И така, как ще назначите екип за разработка на уебсайт? Преди да стигнем до отговора, нека разгледаме предимствата на наличието на специализиран екип, къде да ги локализираме, както и как да го съберем.

Предимствата на наличието на специален екип за разработка на уебсайтове

Много фирми са възприели модела на специализирания екип за разработка по различни причини. Обикновено това се дължи на предимствата, които този метод предоставя. Ето някои от предимствата на сформирането на специализиран екип спрямо формирането на вътрешен екип, които да обмислите.

Наемане на професионални екипи за уеб разработка: Различни подходи

Има три техники, които фирмите могат да използват, когато формират специализирани екипи за уеб разработка. Има три възможности за бизнеса сега:

За да създадете специализиран екип за уеб разработка, можете да вземете три алтернативни начина, в зависимост от нуждите.

Създайте пълноправен екип за отдалечена разработка на уебсайтове

Изграждането на външен екип е най-добрата възможност за малки стартиращи компании или средни фирми да изградят уебсайт, уеб базирано приложение или каквото и да е друго използване на електрониката. Това е не само рентабилно, но и спестява значително време.

В този случай започвате да търсите офшорни фирми за разработка на уебсайтове, които предоставят цели екипи за разработка. Вие казвате на фирмата какво търсите и те ви предоставят списък с ръчно подбрани потенциални клиенти. Можете да изберете от кандидатите в списъка и да оцените тези, които смятате за най-добрите. Проектни екипи, средно ниво, опитни или младши програмисти, специалисти по качество, UI/UX дизайнери, специалисти по бизнес разузнаване и други са сред хората, които ще срещнете. Следват някои от предимствата на сформирането на напълно отдаден отдалечен екип:

Като разширение на вашия вътрешен екип, наемете експерти

Много фирми поддържат част от персонала си за разработка вътре. На тях обаче им липсват някои технически познания. Можете да наемете един програмист или да попълните спецификациите за всякакъв вид специалист във вашия екип за разработка. Лидер на екип, QA анализатор, BI специалист, технологичен специалист, дизайнер или някой друг може да бъде този човек. В тази стратегия вътрешният проектен екип и офшорните екипи работят съвместно по един и същ проект.

Трябва да започнете с изготвяне на фокусирана длъжностна характеристика, която точно обяснява цялата експертиза и опит с инструментите, от които се нуждаете. Можете да търсите отдалечени разработчици на различни места. Някои от предимствата на сформирането на по-голям екип за разработка са:

С мениджър на акаунти на място се използва хибриден подход.

Хибридната техника е друг метод, който печели популярност. Целият екип за уеб разработка вече е базиран в офшорен акаунт. Основното разграничение е, че трябва да имате мениджър на акаунти или мениджър на проекти на място във вашия район. Мениджърът на акаунти служи като точка за контакт за вашия проект за разработка на уебсайт и гарантира, че той се изпълнява от професионалисти. Най-голямото предимство е за фирми, които се колебаят да работят с офшорен персонал или предпочитат връзка лице в лице.

Имате някой, с когото можете да седнете и да говорите за всичките си нужди. След това те ще съберат напълно отдадена група за вашия проект. Този екипаж ще бъде базиран в офшорна сметка и ще се ангажира само с вашите нужди. Хибридният модел има следните предимства:

Къде мога да намеря отдаден екип?

Когато става въпрос за създаване на софтуерен екип, повечето фирми са загрижени за това къде ще локализират екипа. Много хора обмислят да сформират вътрешен екип чрез своя HR отдел или да наемат цял екип от софтуерни инженери, програмни мениджъри, художници и други професионалисти от уебсайтове на свободна практика. Има обаче различни сайтове, където може да намерите перфектните умения.

Компании, които разработват уебсайтове отдалеч

Когато става въпрос за сглобяване на специализиран екип за уеб разработка, партньорството с изнесен бизнес за уеб разработка е най-рентабилната и спестяваща време опция. Има различни директории, където можете да търсите такива фирми, като Clutch, GoodFirms, TheManifest и други. Освен това, можете да получите списък, като потърсите „най-добрите фирми за уеб разработка на място>“. Такива фирми разполагат с пълни екипи за разработка, както и с ИТ отдел, за да се справят с всичките ви изисквания за уеб разработка. За да създадете свой собствен екип или като разширение на вътрешен екип, можете да наемете разработчици, илюстратори, инженери по качество, програмни мениджъри, инженери, технически специалисти и т.н.

Платформи за фрийлансъри

Има редица пазари на свободна практика, където можете да наемете разработчици, за да създадете свой собствен специализиран екип. Това обаче може да отнеме известно време. Когато наемете бизнес, който да ви помогне с вашия отдаден персонал, ще получите ръчно подбрани разработчици. Ще трябва да потърсите всеки член на екипа поотделно, което ще увеличи както времето, така и разходите за набиране. Въпреки това, ако имате нужда от техническа помощ или няколко компютърни специалисти, винаги можете да търсите опит в сайтове за работа на свободна практика като Upwork, Freelancer, PeoplePerHour и други.

Как да формирате отдаден екип за разразботка?

От решаващо значение е да се следват правилните мерки за успешен растеж при формиране на специализирани екипи за разработка. Когато сте взели решение да ангажирате отдалечен специализиран персонал или разширена работна сила, трябва да вземете предвид няколко неща.

#1. Изберете най-добрия кандидат/компания

Най-важният съвет за формиране на специализиран екип за разработка на уебсайтове би бил да наемете подходящите хора или да откриете правилната фирма. Вашата фирма ще бъде изградена от хората, които работят за вас. В резултат на това е изключително важно да прекарвате време в наемане на подходящи хора. Преди да наемете отдалечени екипи, уверете се, че сте свършили домашната си работа. Участвайте в процеса на наемане и провеждайте индивидуални интервюта с потенциални членове на екипа, преди да сформирате групата.

#2. Направете ролите ясно дефинирани

Всяка дейност се нуждае от яснота. Когато работите с отдалечени екипи, е много важно нещата да се оправят веднага. Трябва да сте наясно с отговорностите и очакванията на всеки член на екипа. Те трябва да бъдат информирани за всякакви конкретни изисквания на проекта, ограничения във вашата страна, проблемни части от задачата, технически изисквания и т.н., така че нито те, нито вие да имате неодобрени очаквания.

#3. Поддържайте точка за контакт за всичките си клиенти.

Неправилното общуване, неизказаните предположения и пропуснатите съобщения могат да бъдат основните причини за провал на аутсорсинг проекти. Този недостатък може да бъде преодолян чрез поддържане на точка за контакт. Това гарантира, че имате точка за контакт за нуждите на вашия проект, независимо дали това е SCRUM мастър, мениджър на проекти или мениджър на сметки. Те отговарят за екипа и гарантират, че всичко е завършено. Наемането на мениджър на проекти също така ще ви осигури известен брой управленски и лидерски умения и ще адресира по-голямата част от проблемите на вашия екип.

#4. Създайте ясни канали за комуникация

Създаването на ясни комуникационни маршрути е следващата критична стъпка. Работата с отдалечени екипи представлява най-голяма трудност по отношение на комуникацията. Въпреки това, с комуникацията в рамките на организацията и технологиите за отдалечена работа, всяка форма на недоразумение може да бъде избегната. Можете също да изберете кои канали да се използват за управление на проекти, сътрудничество и обща комуникация, наред с други неща. От нашия личен опит,

#5: Продължете да работите заедно

Много фирми правят грешката да не взаимодействат със специализирания екип, след като изискванията са били разпределени. Дори ако искате да бъдете напълно свободни през целия процес на разработка, следете сигналите за постижение в края на всеки спринт. Синхронизирайте се с групата и станете достъпни за тях, ако срещнат проблеми. Когато става въпрос за сътрудничество, третирайте ги като вътрешен екип.

#6. Използвайте цялостна процедура за скрининг.

Когато става въпрос за наемане на отдалечени работници, много организации са толерантни. Те не полагат същите усилия, за да проверят потенциалните отдалечени работници, както биха при наемане на вътрешни служители. Това обаче може да е значителна грешка. Когато става въпрос за наемане, цялостният процес на скрининг е от решаващо значение. Не забравяйте да прегледате автобиографията на отдалечения екип, както и техния технически опит и, ако е необходимо, технически тест. Можете дори да попитате екипа, да работи по малък тестов проект, преди да поеме по-голямата работа.

#7. Характеристики, за които трябва да следите в членовете на екипа

Всичко е за хората, които наемате, когато става въпрос за формиране на специализиран екип за уеб разработка. Групата винаги се състои от членове и трябва да сте сигурни, че сте сглобили желаните от вас атрибути във вашия вътрешен екип. Освен техническите умения и знания в автобиографията, трябва да проверите за следните качества:

Екипни играчи: Това е решаващ атрибут, тъй като всеки член на специализиран екип трябва да бъде член, който третира всеки проект като екипно начинание. Те трябва да могат да работят заедно, за да разрешат всеки възникнал проблем.

Набор от умения: От само себе си се разбира, че трябва да оцените способностите на членовете на екипа. Те трябва да имат всички необходими технически способности, за да работят по проект за уеб разработка.

Комуникация: Докато работите с ангажирани екипи на отдалечено място, комуникацията може да е трудна. Проверете дали хората, които наемате, са лесни за работа. Не искате да бъдете хванати в капан с екип, който не може да разбере какво казвате или не може да се обясни добре.

Ниво на мотивация: Хората, които наемате, също трябва да бъдат самомотивирани. Те не трябва да бъдат микроуправлявани, защото работят на отдалечено място. Те трябва да могат сами да правят технически преценки, за да изпълняват задачите по-бързо.

Защо да наемете специализирания екип за разработка на EuraWest?

EuraWest е водеща фирма за уеб разработка, която предоставя вътрешни екипи с отдаден персонал, както и разработчици. Ето някои предимства, поради които трябва да се свържете с EuraWest, ако търсите специализиран екип за уеб разработка:

Мениджърите на проекти служат като точки за контакт, като гарантират, че няма неразбиране, като същевременно позволяват на разработчиците да се съсредоточат върху техническите аспекти на проекта. Можете обаче да се свържете с разработчика по всяко време.

С писмено NDA в споразумението за аутсорсинг вие получавате пълна IP сигурност.

Сега е моментът да започнете да събирате своя специализиран екип за уеб разработка.

Инвестирането в специализиран екип за разработка може да помогне на всяка организация да спести пари и време, като същевременно произвежда код с по-високо качество. За да създадете вашия проект, вие наемате чуждестранен екип от разработчици, архитекти, инженери, анализатори по качество, специалисти, мениджъри на проекти и т.н.

В EuraWest имаме над 50 ИТ експерти, които могат да ви помогнат да изведете идеята си на друго ниво. Можете да споделите вашите критерии или уеб концепция с нас и ние ще препоръчаме най-добрите хора за работата. Ние дори ще наемем нови хора, ако имате определени технологични изисквания, така че проектът ви да няма компромис. С EuraWest получавате непрекъснати иновации и качество от персонал, който е изцяло фокусиран върху създаването на отлични дигитални продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *