интернет маркетинг услуга

И така, каква точно е разликата между SEO и интернет маркетинг?

Разбирането на разликите между оптимизацията за търсачки (SEO) и интернет маркетинга е от решаващо значение за вашата онлайн реклама и маркетингов успех. Въпреки че тези две фрази обикновено се използват взаимозаменяемо, те имат доста различни цели във вашата компания. Приемането на балансиран подход към управлението на SEO и онлайн маркетинговите операции може да повиши вашата експозиция и да ви осигури конкурентно предимство в днешния бизнес свят.

Какво е оптимизация за търсачки (SEO) и как работи?

SEO, както подсказва пълното му име, има за цел да повиши рейтинга на вашата търсачка, за да изведе вашата компания до върха на резултатите. За повечето фирми ключовите думи са важен аспект от процеса на SEO. Създаването на удобни за мобилни устройства уебсайтове и съдържание, географското насочване, правилното организиране на вашите данни с помощта на схеми и формиране на партньорства с други фирми, уебсайтове и блогове са примери за добри SEO тактики. Тези техники могат да ви помогнат да се класирате по-високо в търсачки като Google и Bing.

Според данните на Net Marketshare, събрани между юли 2019 г. и юни 2020 г., Google има 70% пазарен дял на търсенията на настолни компютри и лаптопи и 94% пазарен дял на търсенията на мобилни устройства. Тези цифри показват, че класирането на първата страница на Google може значително да увеличи експозицията на вашата компания в очите на обществото.

Какво е интернет маркетинг и как работи?

Интернет маркетингът, често известен като дигитален маркетинг, се отнася до многото методи, чрез които вашата фирма комуникира с бъдещи клиенти. Платената интернет реклама, маркетингът в социалните медии, имейлите, маркетинговите кампании за съдържание и тактиките за партньорски маркетинг са примери за тези методи:

• Платената интернет реклама обикновено се състои от кампании с плащане на клик, както и реклами, насочени по тема и местоположение.

• Обхватът на клиентите, управлението на репутацията и други функции могат да бъдат включени в плановете за маркетинг в социалните медии, за да ви помогнат да привлечете и задържите клиенти чрез тези платформи.

• Имейл маркетингът е един от най-рентабилните методи за комуникация със съществуващи клиенти и насърчаване на продажбите и артикули за вашата компания.

• Маркетингът на съдържание се отнася до разпространението на информативни статии, публикации в блогове и други материали до настоящи и бъдещи потребители с цел популяризиране на вашата организация като лидер на мисленето в своя сектор.

• Партньорският маркетинг не е толкова известен, колкото беше преди. Изграждането на връзки с блогъри и сайтове за рецензии и предоставянето им на източници на пари в замяна на одобрение и популяризиране на вашите артикули е целта на тази стратегия.

Има пет основни разлики между SEO и интернет маркетинга.

Докато SEO понякога се счита за част от интернет маркетинга, има някои основни разлики между двата процеса. Запазването на тези контрасти ще гарантира, че и двете дейности осигуряват най-големи и най-благоприятни ефекти.

1. SEO практиките са включени в интернет маркетинга

Обхватът на всяка от тези задачи е първото и най-важно разграничение между интернет маркетинга и SEO. Всички аспекти на вашите онлайн дейности за популяризиране на потребителите, включително SEO, платена реклама и маркетинг в социалните медии, са обхванати от дигитален интернет маркетинг. SEO е подмножество от тези действия, които могат да се използват за оптимизиране на всеки аспект от вашите инициативи за дигитален маркетинг. Подходящите ключови думи, например, могат да увеличат излагането на вашите статии в блога, маркетингови материали за съдържание и платени и неплатени рекламни кампании.

Това предполага, че онлайн или дигиталния маркетинг е широко разпространен, а SEO e  широко използван. Когато мислите за тези операции в тези термини, ще можете да постигнете перфектния баланс между SEO и интернет маркетинга за вашия бизнес.

2. SЕО се фокусира върху търсачките, докато интернет маркетингът се фокусира върху хората.

Техническите части на SEO са насочени към повишаване на видимостта на вашия уебсайт, съдържание и реклама за търсачките. Основната цел на SEO е да гарантира, че вашият SEO материал може да бъде правилно открит и класифициран чрез използване на подходящите ключови думи и предоставяне на съответната мета информация на вашата аудитория.

Интернет маркетингът, от друга страна, е насочен по-скоро към хората, отколкото към алгоритмите. Вашите усилия за реклама, разработване на съдържание и социални медии трябва да са насочени към предоставяне на подходяща информация и практическа помощ а реални хора. Вместо да натрупвате неподходящи ключови думи във вашите интернет маркетингови материали, трябва да се съсредоточите върху най-важните послания и факти за вашите потенциални клиенти.

3. Оптимизацията за търсачки е инструмент, но интернет маркетингът е процес.

SEO методите са създадени с една единствена цел. Те са предназначени да увеличат видимостта на вашия уебсайт за алгоритмите на търсачките. За да направите това, можете да използвате целеви ключови думи, метаданни и други SEO тактики във всички части на вашите онлайн операции. Като цяло SEO е инструмент, който може да ви помогне да подобрите ефективността на всичките си онлайн маркетингови усилия.

Интернет маркетингът, от друга страна, е процесът на повишаване на видимостта и привлекателността на вашите стоки и услуги за бъдещите купувачи. Това може да стане чрез създаване на подходящи и удобни за SEO блогове, популяризиране на вашите артикули чрез кампании с плащане на клик или имейл и установяване на присъствие в социалните медии. Тези усилия трябва да включват SEO, но не трябва да са в центъра на вниманието им.

4. SEO и дигиталния маркетинг имат различни разходи.

SEO услугите са или на сравнително ниска цена, или безплатни за вашата фирма, в зависимост от това дали пишете своето собствено или го изнасяте. Проучването и интегрирането на ключови думи във вашето онлайн съдържание и уебсайт е стандартен елемент от процеса на създаване на съдържание.

Дигиталният маркетинг, от друга страна, може да бъде скъп в зависимост от ширината и обхвата на тези операции. Гео насочената реклама ви позволява да достигнете до местна аудитория за малка част от цената на мащабна рекламна кампания. Може да похарчите значителна сума пари за национална реклама в големи търсачки и специфични кампании с плащане на кликване, за да увеличите общата експозиция и приходите на вашата компания.

5. Маркетингът с качествено съдържание поема водещата роля пред SEO

Макар че добавянето на ключови думи в съдържанието и уебсайта ви може да е изкушаващо, алгоритъмът на Google се е развил драстично през предходното десетилетие. Старата школа запълване с ключови думи и натискане на ключови думи с дълга опашка в лош език и по-малко полезен материал често ще се класират по-ниско от добре написаното и висококачествено съдържание за вашия уебсайт и инициативи за маркетинг на съдържание. Очевидно е, че оптимизирането на вашето съдържание за Google е стъпка в правилната посока за вашите маркетингови операции, като Интернет статистика на живо посочва през юли 2020 г., че почти 84 000 търсения се извършват в двигателя на Google всяка секунда.

Вашата организация може да разшири своята експозиция и потребителска база, като постави еднакъв акцент върху SEO и дигиталните маркетингови дейности. Това може да доведе до повече печалби и по-широк обхват на потребителския пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *