интернет маркетинг услуга

Само защото имате физическо местоположение, не означава, че трябва да игнорирате дигиталния свят. Не можем да спрем времето или технологичния напредък, колкото и да искаме. Защото в днешния свят 85 процента от клиентите използват интернет, за да намерят местни компании. В резултат на това, ако искате да привлечете клиенти към вашата компания, трябва да имате онлайн присъствие. В тази публикация ще ви предоставим няколко стратегии за дигитален маркетинг, които да ви помогнат да повишите присъствието на вашата компания в интернет.

1. Разработете ефективна SEO стратегия

Милиони хора използват Google всеки ден, за да търсят в интернет, като всяка секунда изпращат хиляди запитвания до сървърите на Google.

Ще ви е необходим уебсайт, оптимизиран за търсачки, за да се възползвате от този почти неограничен онлайн трафик. В резултат на това вашият уебсайт ще се появи на първата страница в резултатите от търсенето в Google за различни запитвания, свързани с вашия бизнес или продукт.

За да оптимизирате уебсайта си, трябва да правите различни неща, включително да го проектирате правилно, да използвате ключови думи и да поддържате положителна онлайн репутация. Може да прочетете ръководството на Google за начинаещи за SEO, но за да развиете напълно своята SEO стратегия, може да се нуждаете от професионални SEO услуги.

2. Създаване на око за уеб дизайн

Добре проектираният уебсайт е един от факторите, които Google взема предвид, когато дава приоритет на резултатите от търсенето. Google се интересува повече от структурата и функционирането на уебсайта, докато клиентите ви се интересуват повече от неговата естетика.

Така че, независимо дали започвате от нулата или подобрявате съществуваща платформа, имайте предвид Google и потребителите си. Искате сайт, който е лесен за достъп, зарежда се бързо и е отзивчив и ангажиращ.

3. Блог

Трябва да говорите авторитетно, ако искате да станете експерт в професията си, независимо дали фирмата ви продава обувки или високоговорители.

Най-добрият начин да направите това е да започнете блог на уебсайта си и редовно да го актуализирате. Тя трябва да е подходяща за вашата индустрия и колкото е възможно по-интересна и информативна.

Ако управлявате компания за ремонт на автомобили, създайте блогове за съвети за ремонт на автомобили „Направи си сам“ или отзиви за нови превозни средства, например. Това ще увеличи количеството ключови думи, свързани с вашата тема, на вашия сайт, подобрявайки вашия SEO резултат в Google.

4. Създайте присъствие в социалните медии

Всяка компания може да се възползва от маркетинга в социалните медии, но в различна степен, в зависимост от тяхната специализация.

Тъй като потребителите на социални медии обикновено са по-млади, компаниите, които им харесват, се справят по-добре в социалните медии. Въпреки това, тъй като широк кръг от хора използват социалните медии, създаването на страници в големите сайтове – Facebook, Twitter и Instagram – все още е от полза.

От решаващо значение е да поддържате гласа си отчетлив и отличителен, независимо за кого пишете. Хората не обичат да им се продават в социалните медии, ако това не е интересно или забавно.

5. Купете местна банерна реклама

Може да искате да запазите парите си за интернет магистралата, ако сте заделили пари за инсталиране на билборд за вашата компания на местната магистрала. Интернет ви предлага по-голям набор от потенциални клиенти, до които да популяризирате.

Въпреки че рекламите се поставят онлайн, сайтове като Facebook и Google ви позволяват да закупите рекламно пространство, разпределено само за вашия местен регион. Това ви позволява да насочвате рекламите си по-прецизно и на по-ниска цена от традиционната реклама за билборд.

6. Участвайте в онлайн местни дискусии

Това е мястото, където наистина можете да изпъкнете присъствието си в социалните медии. Трябва да участвате активно в местните дебати в допълнение към предоставянето на актуализации на собствената си страница.

Например, можете да използвате профила на вашата марка, за да общувате с групи във Facebook или табла за съобщения на други сайтове. Можете също така да търсите хаштагове, свързани с вашия град, да коментирате публикации и да следвате профилите на жителите.

Това ще подобри цялостното познаване на вашата компания във вашата общност, което ще доведе до увеличен трафик.

7. Създайте бизнес страница в Google

Създаването на фирмена страница на Google е друго изискване за разпознаването на вашия бизнес онлайн. Може вече да сте запознати с Google Business, ако, подобно на милиони други американци, сте започнали да търсите ресторанти, магазини и други фирми във вашия район с помощта на Google Maps.

Google Business е инструмент, който ви позволява да създадете „карта“ за вашата компания, която се появява в Google Maps и други продукти на Google. Тези карти трябва да имат описание на вашата компания, висококачествени снимки, работно време, телефонен номер и URL адреса на вашия уебсайт.

8. Събирайте отзиви от клиенти

Отзивите на клиенти са друг подход за подобряване на вашата онлайн репутация, като по този начин подобрявате вашето SEO и общото впечатление. Фирма, която има повече отзиви на собствения си уебсайт и на своята бизнес страница в Google, винаги ще спечели пред тази, която няма такива.

В резултат на това ще искате да съберете възможно най-много отзиви, в идеалния случай положителни. Можете да постигнете това, като изпратите имейл до потребителите с молба да оставят отзив в замяна на отстъпка при следващата им покупка или друг стимул.

9. Разграничете се!

Когато всичко е казано и направено, най-важното нещо е просто да бъдеш… различен. В Интернет има 644 милиона уебсайта. Дори ако използвате всяка техника за SEO и дигитален маркетинг в книгата, ако не сте отличителни, няма да можете да се откроите. Разбира се, фитнес залата в Орландо, която си представяте да бягате, е ежедневна, но дигиталният ви глас не трябва да е такъв. Включете собствената си личност във всичко, което правите онлайн. Останалата част от мрежата ще ви благодари за това.

Сега, след като прочетохте тези насоки за дигитален маркетинг,…

Трябва да сте на път да увеличите присъствието си в мрежата. Естествено, да го направите сами, може да отнеме време и може да нямате време да се справите сами с по-техническите компоненти на вашата дигитална маркетингова кампания. Уеб дизайнът, в частност, не е за хора със слаби сърца, така че ако имате нужда от помощ при създаването на красив, ефективен уебсайт, разгледайте услугите, които предлагаме. Вашата компания ще цъфти за нула време с нашата помощ и тези интернет маркетингови стратегии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *