Front-end/фронтенд разработчик

Netflix, Instagram, Facebook, Swiggy и Zomato са едни от най-популярните платформи за социални медии. Преди да попаднат в светлината на прожекторите, само шепа от нас разбраха какво правят тези групи. Но най-накрая те успяха да влязат в мислите на своите крайни потребители чрез приложения, които бяха единствени по рода си. Да! Графичен потребителски интерфейс (GUI).

В днешната дигитална среда интерфейсът е най-важният фактор за всяка компания. Потребителите виждат просто, чисто и структурирано изживяване, без значение колко мъгливи са операциите, изпълнявани във фонов режим.

Уравнението обаче трябва да е последователно! Опростеният потребителски интерфейс не трябва да е за сметка на ограничената функционалност и оперативност или обратното. Тогава тревогите започват да изплуват. За да останат конкурентоспособни, собствениците на компании трябва да отделят значителни ресурси за внедряване на най-добрите рамки за уеб приложения.

Ето най-важните съображения, които трябва да вземете, преди да вземете решение за подходящите фронтенд рамки.

Топ 8 съображения при избора на Frontend рамка

По-долу са съображенията, които трябва да вземете предвид при избора на най-добрите рамки за предстоящия ви уеб проект.

  1. Популярност

Популярността на front-end рамка е едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато избирате такава за вашия проект. Когато работите върху дълго изпитание, рамката трябва да е добра, така че винаги да можете да получите помощ от общността.

Популярността на front-end рамка е едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато избирате такава за вашия проект. Когато работите по споделен проект, рамката е добра, така че винаги можете да получите помощ от общността.

Освен това, при по-дълги проекти, ако вашите разработчици напуснат проекта ви в средата по някаква причина, ако рамката е популярна, можете бързо да намерите други технически хора за тази конкретна рамкова технология. Освен това приемете, че вашите разработчици не ви изоставят; но с разрастването на вашия проект ще ви трябват допълнителни фронтенд разработчици. Можете просто да наемете фронтенд разработчици за вашия проект, ако изберете популярна рамка.

2. Основни характеристики

Направете задълбочен анализ на функциите между предпочитаната от вас рамка и други опции. Прочетете документите и внимавайте за тяхната колекция от умения. Ако преди сте работили с различни рамки на уеб интерфейса, тази фаза ще бъде лесна за сравнение.

Разгледайте поддръжката и възможностите на рамката за централен контрол, шаблони, обработка на входа, HTTP свързаност, валидиране и други функции. Рамката се счита за богата, ако има всички необходими възможности, за да активира вашия проект. Следващата точка обаче ще покаже колко важно е използването на такива функции.

3. Използваемост

Преди да започнете разработката на front-end, трябва да оцените използваемостта на рамката, която сте избрали. Не можете да сте уверени в нищо, освен ако не се доближите до основните черти, възможности и слабости на тази конкретна рамка.

Независимо колко много изучавате или анализирате архитектурата и нейните инструкции, няма да сте 100 процента уверени в нея, докато не я подложите на тест.

Разгледайте поддържаните от рамката CLI, библиотеки и плъгини. Използвайте ги, за да изпробвате нови идеи в по-малки проекти. Този път ви се наложи да си изцапате ръцете, като участвате в рамката. Преди да започнете уеб програмирането, запознайте се както с IDE, така и с typescript, след което изпробвайте всички функции на рамката.

4. Адаптивност

Трябва да помислите за използването на конфигурируема front-end рамка за вашия предстоящ уеб проект, така че да можете да го персонализирате по ваш вкус. Внимавайте за люлеенето на елементите и други функции, които искате във вашия проект.

5. Лесна интеграция

Независимо от това колко богата на функции е вашата рамка, може да се наложи да допълните проекта си с други инструменти и библиотеки. В тази ситуация приемането на гъвкава рамка е от решаващо значение за успешната интеграция.

Контролът на DOM, времето за форматиране, анализът на данни и редактирането на богат текст са обхванати от много библиотеки. Тъй като искате да включите цялата тази възможност в работата си, вашата рамка трябва да може да се справя със сложни процедури за интеграция.

6. Рендериране на сървъра

По-голямата част от вашите клиенти ще бъдат на своите телефони. В резултат на това изобразяването от страна на сървъра е неизбежно. Ако вашият уебсайт се управлява от съдържание, вашата front-end рамка трябва да активира показване от страна на сървъра; в противен случай вашите потребители биха напуснали поради лошо класиране в търсачките.

7. Помощ за развитие на мобилни устройства

По-голямата част от вашите посетители влизат в уебсайта ви чрез мобилно устройство. Във всеки случай мобилното развитие е от решаващо значение в днешно време. Затова изберете front-end структура, която прави разработката на мобилни приложения проста и гъвкава за вашата компания.

8. Дългосрочна поддръжка

В бъдеще дигиталното онлайн присъствие ще бъде по-важно от всякога. В резултат на това вижте дали избраната от вас front-end платформа има силен бъдещ потенциал по отношение на поддръжка, управление, общност и последващи версии с актуализации.

Най-добрите Front-end библиотеки и рамки за 2022 г

В този раздел съставих списък с най-популярните front-end рамки и библиотеки за 2022 г., въз основа на фактори като осведоменост, размер на бизнеса, цялостно щастие, интерес и простота на използване.

Топ 5 Front-end JavaScript библиотеки за 2022 г

asd

     1. ReactJS

През 2013 г. Facebook пусна React, който изглежда се превърна в най-широко използваната отворена javascript рамка за създаване на динамични потребителски интерфейси.

Тъй като запазва копия на действителния DOM, React работи с виртуален DOM, като актуализира всички модификации на потребителя, без да нарушава старите данни. Много предприемачи смятат рамката React.js за най-добрата интерфейсна рамка с над 3 милиона потребители.

  1. jQuery

В нашия списък с най-добри пет фронт-енд фреймворки имаме фронтенд платформа от по-ранни периоди, въведена през 2006 г. Тя със сигурност има голяма общност за подкрепа и помощ от всякакъв вид. jQuery е инструмент, който се стреми да контролира CSS и Document Object Model (DOM), за да постигне специфична функционалност.

  1. Anime.js

Една от най-добрите библиотеки за добавяне на анимации към вашия уебсайт или приложение е Anime.js. Основен API беше пуснат през 2019 г., който е едновременно лек и здрав.

  1. D3.js

Друга добре позната JS библиотека, която разработчиците могат да използват и описват въз основа на данните, които имат. D3.js е публикуван през 2011 г. под лиценз BSD.

  1. Chart.js

Chart.js е гъвкава, но проста Javascript библиотека, която позволява на дизайнерите да създават зашеметяващи диаграми и графики, като същевременно спестяват време и усилия. Chart.js е фантастичен JavaScript пакет за работа. Това е платформа с отворен код, лицензирана от MIT.

Петте най-добри Frontend JavaScript рамки за 2022 г

asd

1. Vue.js

Evan You представи Vue.js около 2014 г. и неговите функции му помогнаха да достигне огромна популярност само за шест години. Vue.js е гъвкава javascript рамка, която може да се използва за създаване на красиви уеб интерфейси.

Vue.js се използва от уеб дизайнери за създаване на по-малки компоненти на front-end или дори на цяло приложение с една страница. Vue.js е достатъчно гъвкав, за да работи с няколко библиотеки и да си сътрудничи.

2. Angular

През 2016 г. Google пусна Angular, който е изграден на typescript. Можете да се справите и с двете, фронт и бекенд разработка с помощта на AngularJS.

Тази рамка има както интерфейс на командния ред (CLI), така и графичен потребителски интерфейс (GUI), което го прави лесен за научаване. Шаблони, инструменти от край до край, инжектиране на зависимости и интегрирани най-добри практики са част от него.

3. Ember.js

Ember.js е базирана на компонент фреймворк за съвременни уеб приложения. Архитектурата на Ember е ефективна и поддържа както мобилна, така и уеб разработка. Може да е трудно за начинаещи да учат.

4. Backbone.js

Backbone.js, който е създаден през 2010 г., е лек подход, който разчита на архитектурата на Model View Presenter (MVP).

Той помага при изграждането на уеб приложения от страна на клиента и предоставя RESTful JSON интерфейс. Използвайки ефективен API и декларативна обработка на събития, структурирането на уеб програми с модели става лесно за част от централните и персонализирани събития и колекции.

5. Bootstrap.js

За сайтове, които използват тази рамка, Bootstrap е гъвкава и пъргава отзивчива рамка. Това е най-широко използвания инструментариум за разработка на интерфейс с отворен код. Той беше пуснат за първи път през 2011 г. и предостави на разработчиците много свобода, когато ставаше дума за промяна на различни функции, за да отговори на нуждите на своите клиенти.

Вашият уебсайт е източникът на гордостта и доблестта на вашата компания. Вашите клиенти ще сложат своето доверие и вяра във вашите стоки и услуги чрез вашия уебсайт. Разработката на Front-end е от ключово значение за превръщането на вашата компания в любима на клиентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *