Front End Web Developer

Разработчикът на front end може да създаде HTML, CSS и JavaScript за конкретен уебсайт, използвайки front end разработка, което е талант или практика в уеб разработката. Основната цел на front end разработчиците е да накарат хората да се ангажират с уебсайтове. Разработчиците на Front-end вземат файлове за дизайн на уебсайтове и ги превръщат в HTML, CSS и JavaScript, което е основната производителност на разработчиците на front-end. Дизайн, оформление, съдържание, графики, бутони, вътрешни връзки и навигация са основните резултати от разработката на front-end.

Този процес на уеб разработка на front end предшества фазата на разработка на бекенд, която е известна като завършване на разработката на уебсайт. Уебсайт не може да бъде завършен без front end разработка. В резултат на това разработването на front-end е много важно в света на разработката. Забелязано е обаче, че някои разработчици или програмисти не предпочитат front end разработката и вместо това предпочитат да работят в други области на програмиране. Въпреки това можем да стигнем до заключение за този факт, след като разгледаме вероятните ползи и недостатъци на разработката на front end. Следният дебат ще ни помогне да определим дали разработката на front-end е ценно и завладяващо умение/професия:

Предимства на Front-End разработката

По-долу са някои от най-значимите предимства, които front end разработчикът може да има в своята кариера:

Бързо развитие

Най-привлекателната характеристика на този сегмент за разработка на уебсайтове, известен още като front end разработка е, че той може да бъде завършен бързо. Най-новите технологични постижения или рамки, които направиха процеса на front end разработка осъществим, заслужават заслуга за бързото завършване.

Безопасна среда

Второто ключово предимство или предимство на front-end разработката е, че почти всички рамки и инструменти предлагат сигурно кодиране или среда за разработка за разработчиците на front-end. Рамките не само осигуряват сигурност за предварително дефинираните кодове на разработчиците, но също така осигуряват пълна сигурност в няколко браузъра.

Лесно е за разбиране

Инструментите, езиците и рамки за разработка на преден край са лесни за разбиране, научаване и използване. HTML, CSS, JavaScript и Photoshop, наред с други инструменти за разработка на front end, се използват за изпълнение на 100% от задачите. Над 90% от работата по разработката е завършена с помощта на тези инструменти или оборудване. Ако човек може да овладее тези инструменти, той ще може да овладее front end програмирането за нула време.

Креативност

Всичко е свързано с изобретателността, когато става въпрос за front end разработка. Клиентът просто дава на front end разработчика концепция за проекта. Работата на front end разработчика е да превърне идеите на клиентите в реалистична форма. За да осигурят яснота на избраните задачи, front end разработчици могат да създадат много идеи.

Развиващо се поле

Както беше казано по-горе, back end разработката и приключването на вашия проект за уеб разработка не са постижими без front end разработка. В резултат на това областта на разработката на front end непрекъснато се разширява и разработчиците на front end са в голямо търсене във всяка фирма за софтуер или уеб разработка.

Възможности за заетост

Front end инженерите, които са квалифицирани в работата си, могат лесно да получат прилична работа в уважавана софтуерна фирма при справедлив пакет заплащане поради голямото търсене в индустрията.

Недостатъци на Front-End разработката

По-долу са най-значимите недостатъци, които front end разработчикът може да срещне в своята кариера:

UI разграничение

Според разработчиците на front end потребителският интерфейс не изглежда еднакво на всички устройства или браузъри. В разговора на социалната платформа разработчик на front-end каза, че потребителският интерфейс изглежда различен в различните браузъри, поради което не харесва разработката на front-end. Той най-вече показа, че презира непредсказуемостта на front-end разработката.

Front-End технологиите са все още в начален стадий.

Разработчиците на Front-end вярват, че за разлика от back end разработката, front-end технологиите са нови или незрели. Въпреки това, може да отнеме известно време, докато иновациите станат добре известни и издържат.

Персонализирано развитие

Всеки отделен уебсайт зависи от персонализиран дизайн или функция, ако не за всички, то за част от функциите. В резултат на тази персонализация разработчиците стават зависими от определени рамки. Използването на рамка ограничава оригиналността на разработчиците, но също така ги поставя в монотонен сценарий, когато използват същата рамка отново и отново.

Актуализации и нови версии

Много разработчици също така твърдят, че когато изучават нов инструмент или език, те се опитват да завладеят конкретна технология и че след като завършат обучението си, откриват нови версии и надстройки за този инструмент или език. Друга основна причина, поради която разработчиците желаят да изоставят програмирането на front end, е това.

Най-новите тенденции в дизайна

Почти всяка фирма за разработка на софтуер или уебсайт търси програмист, който е наясно с най-новите версии и надстройки на инструментите и езиците. В резултат на това разработчиците на front-end могат да срещнат редица трудности, докато търсят работа във фирма за разработка. В резултат на това те избират да работят в други професии и области за развитие, а не в разработка на front end.

Заключение

В резултат на предходната дискусия сега имаме по-добро разбиране на потенциалните ползи и недостатъци на разработката на front end. Разработчиците, които са доволни от предимствата на front-end разработката, могат да направят компромис или да се справят с недостатъците, които тази професия може да донесе. От друга страна, за онези разработчици, които не вярват, че ползите от front-end разработката са повече от недостатъците, областта на front-end разработката не е подходяща за тях.

Търсите Front End разработчик, който да наемете?

Бихме искали да приветстваме тези лица или компании, които търсят услуги за уеб разработка, да довършат своите фирмени уебсайтове в края на този дебат. Тук те ще открият отдаден и професионален екип за разработка на front end, чиято основна цел е да гарантира, че клиентите са доволни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *