пълен стек разработчик

Всеки бизнес иска да наеме ярки и професионални уеб разработчици. Въпреки това, с толкова много талантливи уеб разработчици, трябва да изберете перфектния за вашата компания. Най-лесната стратегия за намиране на разработчик е да потърсите някой, който има талантите, от които се нуждаете за вашата компания.

Каква е ролята на Full Stack разработчика?

Програмист с пълен стек е човек, който работи както на Back End (от страна на сървъра), така и на Front End (от страна на клиента) на приложение. За да изпълняват правилно своята работа, разработчиците на Full Stack трябва да имат известни познания за широк спектър от специалности в кодирането, от база данни до графика и управление на потребителски интерфейс/UX. Те са като махало, готови да скочат и да помогнат, където се наложи.

Задълженията на разработчика с пълен стек включват следното:

Когато разработвате, вземете предвид сигурността, управлението, мащабируемостта и други фактори.

Кога имате нужда от пълен стек разработчик?

Зависи от размера и мащабируемостта на софтуера. Например, малка независима игрална група само с няколко членове, разработващи скромен симулатор, може да изисква само един Back End програмист или един Front End програмист, за да завърши проекта. Ако са дори по-малки, може да имат само един програматор с пълен стек, който отговаря за цялата програма. Огромно онлайн приложение с висок потенциал за мащабируемост, от друга страна, ще се нуждае от много ръце – Back End, Front End и Full Stack инженери.

Full Stack срещу Front End срещу Back End Каква е разликата между уеб дизайнери и уеб разработчици?

Задачите на пълен стек разработчика биха били частта, в която двете диаграми са съединени, ако имаше картина на задачите, които поемат Backend разработчиците и Front End разрабитчици. Всъщност има огромно припокриване между Front End и Back End разработчиците при много обстоятелства. От решаващо значение е да разберете ролите на Fron tEnd и Back End разработчиците, за да можете да предвидите какво ще бъде призован да направи пълен стек разработчикът.

Разработчиците на Front-end отговарят за потребителския интерфейс и системите, които взаимодействат с обществеността. – Създаване на навигация, потребителски интерфейс и графики – са най-визуалната работа за уеб разработка – Концентрират се върху потребителското изживяване – Използват се HTML, CSS3 и JavaScript –

Back End разработчици: – Работа със сървъра на приложението и базата данни – Създаване на гръбнака, който позволява да се осъществи разработката на front-end – Използват се Python, Ruby и PHP – Въвеждане потребителски данни в база данни

Пълен стек: – Таланти за междудисциплинарна разработка на уебсайтове, които включват както Front End, така и Back End – Справяне с проблемите с припокриването на Front End и Back End – Използват всички езици за кодиране от предходните два, както и MySQL, deep learning и други технологии. – Поемат отговорност за цялото преживяване, за да осигуряват положителен резултат.

Пълен стек уеб разработчик може да трансформира вашата компания. Има няколко предимства от наемането на пълен стек разработчик за вашата компания. Ето няколко примера:

Ефективност при решаване на проблеми

Компаниите избират да наемат уеб разработчици в зависимост от предизвикателствата, с които могат да се справят с помощта на пълен стек уеб разработчик. Разработчикът с пълен стек, по дефиниция, може да работи както на предния интерфейс, така и на бекенда, както и на протоколите, които свързват двете, и може да създава софтуерен продукт независимо. В сравнение с други разработчици, Full Stack разработчиците имат предимство, тъй като могат да се справят с широк спектър от трудности. Помислете за случая на стартъп.

Стартъп се нуждае от уеб разработчици, които са удобни да работят по различни задачи по програмиране. От дизайна на потребителския интерфейс до програмирането от страна на сървъра, приложенията за бази данни и всичко между тях, ние ви покриваме. Фирма, която има малка работна сила, предпочита да наема уеб инженери с full-stack, които могат да работят по редица софтуерни проекти. Разработчикът с пълен стек е в състояние да изпълни голямо разнообразие от задачи за уеб разработка, които други разработчици не могат да направят.

Дори в по-голяма фирма за уеб разработка, наемането на full-stack инженери с присъщия опит за работа по различни проекти дава на мениджъра на проекта възможността да сменя работниците между различни екипи, докато бизнесът се развива. Може да изискате от разработчика да се съсредоточи върху фронтенд проект в един момент, а след това може да искате той да работи върху бекенд проект в друг.

Тъй като работата на мениджъра е опростена от допълнителната гъвкавост, често се използват пълен стек разработчици с разнообразен набор от способности. Уеб разработчиците с full-stack са популярни сред бизнеса, защото могат бързо да се справят с различни проблеми.

Разнообразен набор от технологични способности

Фактът, че уеб разработчиците с пълен стек имат богат експертен опит в областта, е голяма причина фирмите да ги наемат. Компаниите често обучават новите уеб разработчици точно това, което искат да знаят. Full Stack разработчикът има разнообразен набор от технически таланти в уеб дизайна, които могат да помогнат за растежа на компанията.

Тези организации не очакват уеб инженерите от начално ниво да знаят всичко за всеки алгоритъм. Тези разработчици, от друга страна, трябва да имат основно разбиране за програмирането, така че компанията за разработка на уебсайтове да може лесно да се обедини върху това, което е уникално за тяхната организация.

Да вземем пример с работата в стартиращ бизнес. Когато един бизнес стартира, са необходими уеб разработчици с пълен стек, за да работят на множество нива на стека за разработка. С разширяването на организацията разработчиците ще трябва да станат по-специализирани. Тъй като организацията може просто да придобие допълнителен персонал, разработчикът с пълен стек може просто да започне като генерик и да стане специалист по-късно.

Когато бизнесът е малък, може да е трудно за експерт да се присъедини към фирмата и да се обучи, за да стане универсален специалист. Уеб разработчиците с пълен стек имат много по-лесно време да растат с фирми, отколкото със специалисти. След като научи основите на индустрията, разработчикът с пълен стек дава възможност на организацията да отдели повече време и ресурси, за да им помогне да усъвършенстват своя опит.

Управленски и изпълнителни умения

Компаниите предпочитат да насърчават хора с разнообразен спектър от опит в бранша. Full Stack rазработчикът има възможност да работи както върху фронтенд и бекенд софтуер, така и върху архитектурата, която ги свързва. За разлика от колегите от frontend и backend, разработчикът с пълен стек има шанса да научи сделка за фирмата за разработка на уебсайтове чрез голямо разнообразие от опит в множество проекти.

Той е по-добре запознат с пълния уеб дизайн. Те ще имат по-добро разбиране за техническата архитектура на компанията и как всичко работи заедно. Това дава на тези професионалисти огромен шанс да напреднат през всички технически нива на компанията и бързо да бъдат повишени. Ако работите като Full Stack разработчик за фирма, бързо ще разберете, че лесно може да станете ценен член на екипа.

Има разработчици, които просто разбират как работи един технологичен стек, но Full Stack разработчикът е запознат с всички части на технологията. Поради богатия си опит уеб разработчик с пълен стек управлява екипи за нови технологии, когато организацията наема допълнителни работници и формира нови технологични екипи.

Заключение

Full Stack разработчиците може да са много ценни за вашата компания. Те имат по-задълбочено разбиране на техническите нужди на бизнеса, което им позволява да предоставят по-добри решения от всеки друг уеб разработчик. Уеб разработчиците с пълен стек може да започнат като универсални специалисти и след това да се специализират с разширяването на фирмата. Те могат също да се издигнат в редиците на фирмата, което им позволява ефективно да управляват допълнителни лица и екипи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *