отзивчив дизайн html

Когато създавате уебсайт с базирано на мрежа оформление, медийни заявки и изображения, които се адаптират към размера на екрана на всяко устройство, вие по същество създавате отзивчив уебсайт. Отзивчивият дизайн набира популярност не само защото мобилните устройства представляват повече от половината от целия трафик на уебсайтове, но и защото мобилната електронна търговия сега е индустрия за 3,56 трилиона долара. Така че, ако искате да развиете своята компания и да й предложите конкурентно предимство, трябва да изградите уебсайта си с нагласа, на първо място, за мобилни устройства и да използвате правилните рамки.

Отзивчивите рамки са разделени на две категории: back-end и front-end. Разграничението е дали рамката се използва за приложението на сайта или за дисплейния слой. В тази публикация ще разгледаме по-задълбочено отзивчивите front-end рамки.

HTML, CSS и JavaScript се използват за създаване на отзивчиви front-end рамки. По същество те са теми, които осигуряват съвместима със стандартите, достъпна и адаптивна рамка за вашия уебсайт.

Голяма част от тези рамки са безплатни за изтегляне, с отворен код и лесно адаптивни. Съставихме доста изчерпателен списък с най-добрите 30, но имайте предвид, че все още има много рамки с отворен код, от които да избирате.

Рамки за HTML5 отзивчив дизайн

Мобилните устройства вече се превърнаха в основния начин, чрез който потребителите имат достъп до интернет средата и не е изненада, че отзивчивите HTML5 front-end рамки са в голямо търсене. Според Search Engine Watch девет от десет потребители оценяват уебсайтовете въз основа на тяхната отзивчивост.

Ако не сте го правили преди, сега е моментът да превърнете мобилния дизайн в основен приоритет във вашата онлайн стратегия. Някои от най-известните отзивчиви HTML5 front-end рамки, които могат да помогнат с тази работа, са изброени по-долу.

1. Foundation

Най-развитата отзивчива front-end рамка е Foundation. Създаването на сайтове за устройства с малък екран може да се извърши първоначално с помощта на тази HTML5 рамка. Използва се за създаване на сайтове, които са адаптивни и отзивчиви.

2. HTML5 Boilerplate

Тя ви позволява бързо и лесно да създавате онлайн приложения и уеб страници. Той осигурява отлична производителност на сайта и позволява лесно управление на сървъра. Помага ви при стартирането на нови компании.

3. UIKit

UIkit е front-end рамка за създаване на бързи и интензивни уеб интерфейси, които са леки и частни. UIkit ви предоставя изчерпателна колекция от HTML, CSS и JS компоненти, която е лесна за използване, повторение и разширяване.

4. Base

Това е семантична, лека и разширяема рамка, която ще захранва следващото поколение отзивчиви уебсайтове.

5. Gridiculo.us

Това е семантична, лека и разширяема рамка, която ще захранва следващото поколение отзивчиви уебсайтове.

6. HTML KickStart

HTML5 KickStart, едно от най-новите деца в блока, е елегантен и отличен пакет от HTML, CSS и JavaScript документи, който обещава да спести часове труд на дизайнерите на потребителски интерфейс.

7. Skeleton 

Skeleton е проста и лесна за използване отзивчива front-end рамка за изграждане на HTML5 уеб страници и приложения. Той включва колекция от CSS записи, които могат да ви помогнат бързо да изградите места, които изглеждат фантастични на всеки размер на екрана. Необходими са три централни стандарта: Отзивчива мрежа до адаптивна, бърза за започване и стил свободомислещ.

8. Crea

CSS рамка за отзивчив дизайн

Отзивчивите CSS рамки често са включени в front-end на всеки сайт или уебсайт. Тези CSS структури включват аспекти като отзивчив дизайн, ясен код и отзивчиви плъзгачи, както и междупрограмно сходство, интегрирани хващания, анимации и др. Създаването на страници в уебсайт става много по-годна и лесна задача с помощта на тези безплатни CSS рамки. Освен това, чрез включване на плъгини на JavaScript и jQuery в тези рамки, могат да бъдат създадени различни ефекти.

9. Kube 

Най-добрата характеристика на Kube е колко лесно се използва и конфигурира. Можете бързо да създадете сайт с различни вградени функции; той не се подправя с пиксели и е съвместим с всички таблети и смартфони.

10. BluePrint

BluePrint обещава да ускори развитието на сайта, като предоставя лесни за използване матрици, безупречни текстови стилове и полезни плъгини. Има инструменти, редактори и оформления, които да ви подкрепят във всяка стъпка от проектирането на сайта. Има опция за нулиране, за справяне с всякакви нередности в програмите.

11. Semantic-UI

Semantic-UI е идеалната рамка за разработване на сайт за 3D движение. Той дава свобода на разработчиците, като предоставя уникални променливи на състоянието и им позволява да създават рамка само с няколко реда код. За всяка система има около 3000+ CSS променливи.

12. Pure

Той предоставя малки CSS модули за персонализиране на системата, особено за мобилни устройства. Рамките, таблиците и менютата имат второстепенни стилове и адаптивни формати. Той се основава на рамката Normalize.css и е подходящ за всеки размер на екрана. Можете да го използвате за създаване на бързи и сърдечни уебсайтове.

13. Bootflat

Bootflat е безплатна CSS рамка с отворен код, базирана на популярния Bootstrap 3. Той е предназначен да ви помогне да създадете зашеметяващо ниво на дизайн на сайт за по-малко време, с по-малко усилия и с по-малко досада. По този начин неговият UI Kit включва невероятен пакет PSD клиентски интерфейс, който можете да използвате на вашия сайт, iOS или Android начинание.

14. Inuit.css

Inuit.css е още една фантастична CSS отзивчива рамка, която се фокусира върху подхода на първо място към мобилни устройства към дизайна на сайта, като оставя всички персонализации на вас. Докато много други структури имат свой собствен вграден контурен CSS, Inuit.css го няма. Вместо това, той удовлетворява очакванията, използвайки метода OOCSS (обектно ориентиран CSS), който е бърз, адаптивен и осъществим метод за изграждане на CSS за многократна употреба.

15. 960 Grid System

Това е отзивчива front-end структура, която ще ускори работния метод за подобряване на вашия сайт в светлината на широк държач от 960px. След това отделението може да бъде разделено на 12, 16 или дори 24 части за по-лесно поставяне на лекарството.

16. Материализирайте

Materialize се очертава като модерно отзивчиво front-end решение в светлината на спецификациите на Google Material Design. Този метод е идеален за тези, които трябва бързо да внедрят външния вид и усещането на материалния дизайн на своя уебсайт. Включени са очертания на карта, постепенно разширяване на действието на въздействие, изтегляне на разнообразното меню и така нататък.

17. Jeet 

Jeet е модерна отзивчива front-end рамка, която е бърза и адаптивна. Той е в основата на всички текущи и стари програми, като ви позволява да изграждате матрици в движение по изключително инстинктивен и чист начин.

18. Susy

Susy е компютъризирана мрежова рамка, която може да ви помогне при съставянето на отзивчив дизайн на уебсайт, в каквато част искате. Тя ви позволява да изградите конфигурацията по ваш избор със свобода и адаптивност. Подготвен е да се справи с 5, 12, 24, 48 или неравномерни части във вашето оформление.

19. Metro UI

Интерфейсът в стил Metro на Windows 8 задвижва потребителския интерфейс на Metro, който представлява рамка, базирана на дванадесет мрежа. Той е лесен за използване и стилен, включващ разнообразие от стандартни компоненти като улов, плочки, меню, инструмент за избор на дати и много други. Наличен е и формат на портала за новини, за да започнете бързо.

Допълнителни рамки за отзивчив дизайн

Следват някои важни отзивчиви рамки за 2015 г., които ще ви помогнат да имате по-добро изживяване.

20. Jam.py

Jam.py е обектно-ориентирана, управлявана от ситуации система с прогресивна рамка. Това, заедно с тясната DB/GUI интеграция, формира основата за правилото DRY на системата. В резултат на това няколкостотин реда код са всичко, което е необходимо за създаване на силно непредвидими приложения за бази данни. Jam.py включва потвърждение на клиента, което предоставя сигурен начин за контрол на клиентски данни и пароли. Също така, съгласията и сигурността на части работят, които предоставят на мениджърите най-много функционалност от многото клиентски класове.

21. Apache Aurora

Apache Aurora е Mesos система, предназначена за дългосрочни администрации и задачи за cron. Aurora управлява програми и администрации в споделен пул от компютри и гарантира, че те остават оперативни до края на времето. Аврора проницателно пренасрочва заетостта на звуковите машини, когато машините не са доволни. При възстановяване на заетостта обаче Aurora ще открие състоянието на договореност и, ако е необходимо, ще върне обратно. Aurora предлага стандартна рамка за предоставяне на гарантирани активи на специфични приложения и може да поддържа голям брой клиенти за предоставяне на администрации.

22. TouchstoneJS

TouchstoneJS е базирана на React.js рамка за потребителски интерфейс за генериране на преносими приложения. С допълнителни компоненти при транспортиране, той интегрира структурни сегменти, маршрут, движения, местни практики за контакт и много други.

23. Schema 

Schema е скрита, отзивчива, front-end структура, която ефективно и бързо ви помага да стартирате процеса си в изграждането на сложни интерфейси за уеб направо от кутията. Outline е напълно оборудван с възможността за създаване на конвенционални взаимодействия в няколко изгледа. От настолен екран до мобилен телефон, 12-сегментната матрица на Schema дава възможност за гъвкавост.

24. Themosis 

Themosis е плъгин за WordPress, който ускорява създаването на уебсайтове и онлайн приложения. Тази отзивчива рамка ви помага да планирате и композирате кода си, като използвате елегантна и проста структура на кодови фрази, което ви позволява по-добре да наблюдавате и разширявате вашите WordPress сайтове и приложения. Структурата на Themosis е поставен API от конкретна гледна точка. Той използва „модерни“ PHP компоненти като неизвестен капацитет и пространства от имена, готов е за Composer и е смесица от най-добри практики на WordPress и, да кажем, типична MVC рамка.

25. Enact Framework

Enact е базирана на React отзивчива front-end рамка. Той е лесен за използване, надежден и адаптивен, с най-добрите решения за достъпност, интернационализация, управление на фокуса, изграждане, тестване и лининг.

26. Топ лак

TopCoat е разработена от Adobe отзивчива front-end рамка за бързо разработване на уеб приложения. Всяка точка от интерес в TopCoat е подобрена за изискванията за изпълнение. Той също така включва функции като гъвкавост, стил на текст с отворен код и PSD UI Kit.

27. По-малко рамка

Less Framework е CSS front-end рамка, която ви позволява да създавате отзивчиви дизайни на уебсайтове. Той се фокусира върху създаването на чиста и основна мрежа за оформление и включва 3 шрифта и 4 предварителни настройки за оформление, базирани на една и съща мрежа: по подразбиране, таблет, мобилен и широк мобилен.

Целта на Less Framework е да осигури еднаквост на уеб дизайна и да улесни справянето с различни оформления. Тъй като всяко оформление е изградено върху една и съща мрежа, то ви позволява да използвате повторно елементи между оформленията, без да е необходимо да ги променяте твърде много.

28. Потребителски интерфейс Onsen

Onsen UI е хибридна система, която работи добре с PhoneGap и Cordova. С основата на AngularJS, jQuery, Font Awesome и TopCoat, Onsen може да бъде обещаваща платформа за изграждане на невероятни, адаптивни приложения. Използвайки концепцията за уеб компоненти, тя може да ви помогне при бързото създаване на преносими приложения.

29. Simple Grid

Simple Grid е прекрасна отзивчива front-end опция, която да използвате, ако търсите barebones CSS мрежа за вашия проект. Той може да осигури фантастични резултати както в големи, така и в малки размери на оформлението, което ви позволява да изградите изчистен, лесен за използване дизайн във вашия уебсайт. Нещо повече, той ви помага да намалите количеството редове код, както и размера на файла на уеб проекта.

30. SproutCore

SproutCore е рамка, който може да ви помогне бързо да създавате HTML5 приложения. Той е изграден върху JavaScript и използва модела за проектиране на модел-изглед-контролер (MVC), за да предостави на потребителите потребителско изживяване, подобно на родния.

Заключение

Използвайте някоя от изброените по-горе адаптивни рамки, за да отговорите на вашите изисквания. Рамките несъмнено ще ви спести много време!

В EuraWest ние сме специализирани в създаването на висок клас WordPress приложения, използвайки различни рамки и инструменти. Разгледайте нашите услуги и ни уведомете, ако търсите технологично решение от висок клас, което да се разраства и автоматизира операциите на вашата компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *